Hur man använder Spotify Connect för att fjärrstyra uppspelningen

En av nyckelfunktionerna som finns tillgängliga på Spotify är Spotify Connect. Men vad är det? Här är vad du bör veta om Spotify Connect och hur du kan använda funktionen för att fjärrstyra uppspelning och växla musikutgång mellan olika enheter.

Vad är Spotify Connect?

Spotify Connect är en funktion som låter dig fjärrstyra uppspelning på en enhet från en annan via Wi-Fi. Det fungerar genom att spela musik från Spotifys servrar istället för din enhet.

Med Spotify Connect kan du spela musik på din Xbox-konsol, smarta högtalare eller TV medan du använder din mobila enhet för att styra uppspelningen. För smarta högtalare gör Connect det möjligt att spela musik utan krångel med Bluetooth-parning.

Dessutom kan du använda Connect för att överföra uppspelning från en enhet till en annan i farten, som att byta uppspelning från din telefon till din stationära PC. Om du är ny på tjänsten finns det många andra dolda Spotify-funktioner du bör prova.

Hur man använder Spotify Connect

För att använda Spotify Connect behöver du en enhet med tillgång till funktionen. De flesta enheter med Spotify har Spotify Connect. För det andra måste du ha båda enheterna anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

Dessutom kan du behöva skaffa en Spotify Premium-prenumeration för att använda Connect på vissa enheter. Slutligen, ladda ner och installera Spotify på dina enheter och logga sedan in på ditt konto.

Efter det, följ dessa steg för att använda Spotify Connect:

  • Öppna Spotify och tryck på valfri låt för att spela.
  • Tryck på uppspelningsremsan längst ned för att öppna skärmen Spelas nu.
  • Tryck på högtalarikonen i det nedre vänstra hörnet. Om du använder iOS måste du ge Spotify tillstånd att komma åt ditt lokala nätverk och hitta dina enheter första gången. Du kan göra detta manuellt genom att öppna Inställningar > Spotify och sedan växla till lokalt nätverk.
  • Detta öppnar en meny med alternativ med en lista över enheter som du kan lyssna från. Under Välj en enhet trycker du på enheten du vill spela musik från. Från den här sidan kan du också starta en Spotify-jam.
  • Spotify kommer att ansluta till enheten, och högtalarikonen försvinner, ersatt av namnet på enheten som spelar musik. Musikutgången växlas till den valda enheten.
  • Med Spotify Connect aktiv kan du styra uppspelningen på fjärrenheten från den aktuella enheten. Du kan upprepa Spotify-låtar, pausa, byta låtar och mer. Du kan till och med byta tillbaka ljudet till din primära enhet.

    Fjärrstyr uppspelningen på Spotify över olika enheter

    Spotifys Connect-funktion höjer din lyssningsupplevelse på streamingtjänsten, vilket gör att du kan lämna över ljud från en enhet till en annan med bara några få tryck. Det fungerar på olika enheter, så även om du har en smart högtalare eller en musikströmningsenhet är den förmodligen Connect-aktiverad.