Hur man använder Slimbook mobil Ryzen CPU-tuner på Ubuntu

Spread the love

Har du en mobil Ryzen CPU och använder Ubuntu? Vill du få ut mer CPU-prestanda? Kanske vill du justera det för att sänka prestandan? Med AMD Slimbook Controller kan du! Så här använder du det på ditt system.

Observera att detta är ett CPU-justeringsverktyg. Du bör bara använda den här typen av verktyg för att justera din Ryzen mobila CPU om du vet vad du gör. Testa inte det här programmet om du inte är säker på vad CPU-justering betyder.

AMD Slimbook Controller

AMD Slimbook Controller är en utmärkt app för Ryzen mobila CPU-användare. För närvarande stöder applikationen de flesta processorer från U-serien (15W), HS (35W) och HX (40W+ Ryzen 5000-serien). Den här appen kan hjälpa dig att ta kontroll över din CPU på Linux ungefär som Windows-användare kan på sitt operativsystem.

Installera AMD Slimbook Controller på Ubuntu

Innan vi kan gå igenom hur du använder den här applikationen för att justera och ställa in din mobila Ryzen CPU, måste du först installera appen. För närvarande fungerar AMD Slimbook-applikationen på alla Ubuntu OS, såväl som operativsystem baserade på Ubuntu (som Elementary OS, Zorin OS, Peppermint, Linux Mint, etc.)

  Hur man tämjer en katt i Minecraft

För att starta installationen av AMD Slimbook Controller på Ubuntu måste du öppna ett terminalfönster på skrivbordet. För att öppna ett terminalfönster på Ubuntu-skrivbordet, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet för att öppna en terminal. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn för att starta den.

När terminalfönstret är öppet måste du lägga till den officiella Slimbook AMD PPA till ditt Ubuntu-system. Använd kommandot add-apt-repository, lägg till Slimbook AMD PPA till ditt Ubuntu-system.

sudo add-apt-repository ppa:slimbook/slimbook

När du har lagt till PPA till ditt Ubuntu-system måste du uppdatera Ubuntus programvarukällor. Nya PPA:er dyker inte upp utan en uppdatering, så detta är ett viktigt steg i installationsprocessen.

sudo apt update

Efter uppdateringen kan du installera programmet. Använd kommandot apt install nedan och installera paketet ”slimbookamdcontroller”.

sudo apt install slimbookamdcontroller

När du anger installationskommandot ovan ser du att Ubuntu ber dig om ditt lösenord. Använd tangentbordet och ange ditt användarnamns lösenord. Efter att ha angett ett lösenord kommer Ubuntu att samla in alla paket som krävs för att installera Slimbook AMD Controller.

  Equalizerfrekvenser och inställningar på musikspelare förklaras

När Ubuntu är klar med att samla in alla paket som ska installeras kommer den att uppmana dig att trycka på Y-tangenten för att fortsätta. Gör det för att installera appen på ditt Ubuntu-system.

Installera via GUI

Om du inte är ett stort fan av terminalen kan du installera AMD Slimbook Controller via appbutiken. Skriv bara in kommandona för att lägga till PPA, öppna sedan Ubuntu Software, sök efter ”AMD Slimbook Controller” och installera det på det sättet.

Använder Slimbook AMD Controller på Ubuntu

För att använda Slimbook AMD Controller, börja med att söka efter den i appmenyn. När appmenyn är öppen ser du många tillgängliga alternativ. Inuti appen letar du upp alternativet ”Aktivera app vid start”.

Att aktivera Slimbook AMD Controller vid start är idealiskt om du vill att prestandajusteringarna alltid ska vara på plats. Om du inte aktiverar det vid start, måste du öppna det manuellt för att aktivera justeringarna.

När du har aktiverat startalternativet, leta reda på alternativet ”Visa indikatorikon” och klicka på det. När du väljer det här alternativet kommer du att ha en ikon i systemfältet för Slimbook AMD Controller. Att aktivera detta är valfritt, men det är en bra idé om du vill ändra din CPU-prestanda med ett ögonkast.

  Hur man beräknar en Z-poäng med Microsoft Excel

När båda alternativen är aktiverade, flytta ner till området ”ÄNDRA CPU-LÄGE”. I det här området ser du tre alternativ. Det första alternativet är ”Låg prestanda”, det andra är ”Medium prestanda” och det tredje är ”Hög prestanda”.

Välj ”Låg” och klicka på knappen ”ACCEPTERA” om du vill sänka prestandan för din Ryzen CPU. Du kan också välja alternativet ”Låg prestanda” i indikatormenyn för att ändra det.

Om du behöver medium prestanda på din Ryzen CPU, hitta alternativet ”Medium” och välj det i AMD Controller. Klicka sedan på ”Acceptera”-knappen för att bekräfta dina ändringar. Eller hitta ”Medium prestanda” i indikatormenyn och välj den för att ändra den på det sättet.

Om du behöver hög prestanda på din Ryzen mobila CPU kan du hitta alternativet ”Hög” i appen och klicka på det för att välja prestandaalternativ. Det här alternativet är det högpresterande alternativet, så kom ihåg det februari minska batteritiden på bekostnad av din ökade prestanda. Om du dessutom väljer ”Hög prestanda” i rullgardinsmenyn kommer den också att ställas in på högt läge.