Hur man använder redigeringsverktyget i Google Foton för webben

Redigeringsverktyget gör det enkelt att justera dina bilder i Google Foto från din dator, och den här guiden visar hur du använder det.

Google Photos är förinstallerat på de flesta Android-telefoner och är även tillgängligt för iOS och webben. Den är fullproppad med användbara funktioner, som foto- och videolagring, automatisk molnsäkerhetskopiering, sök- och delningsalternativ och kraftfulla redigeringsverktyg.

Med redigeringsverktyg som finns tillgängliga på webben kan du enkelt ändra eller förbättra dina foton från vilken enhet som helst, istället för att gå till din telefon varje gång.

Funktioner tillgängliga i editorn

Google Photos Editor är bland de bästa gratisapparna för fotoredigering, och den har ett antal verktyg för att förbättra, beskära och tillämpa filter på dina foton. Här är några Google Photos Editor-verktyg som du kan använda:

 • Förslag: Du kan automatiskt förbättra dina foton från förslagen med bara ett klick. Baserat på fotot du redigerar kan listan med alternativ inkludera Förbättra, Varm och Cool. Om du prenumererar på Google One kanske du också ser Dynamic, Vivid, Luminous, Radiant och mer.
 • Bildförhållande: Tillsammans med verktyget för beskärning och rotering i helskärm kan du också välja mellan en mängd olika förinställningar som Free, Original, Square, 16:9 (9:16), 5:4 (4:5), 4 :3 (3:4) och 3:2 (2:3).
 • Verktyg: Med vissa fototyper kan du också hitta en verktygsikon överst. Några av verktygen baserade på foton inkluderar porträttljus, oskärpa, himmel och färg – tillsammans med ett skjutreglage för att justera.
 • Justera: Om du vill justera individuella effekter på ditt foto manuellt, innehåller redigeraren flera skjutreglage för att snabbt lägga till effekter. De tillgängliga reglagen i Justera inkluderar Ljusstyrka, Kontrast, Vitpunkt, Svartpunkt, Höjdpunkter och mer.
 • Filter: Avsnittet Filter erbjuder ett stort urval av filter att välja för att förbättra bilden.

Hur man använder redigeraren i Google Foto för webben

Editorn i Google Foto är enkel och enkel att använda. Vissa redigeringsverktyg är dock exklusiva för Google One-prenumeranter – inklusive Magic Eraser för att ta bort oönskade objekt.

För att använda dessa funktioner, se till att din enhet har 4 GB RAM och att webbläsaren är uppdaterad. Följ stegen nedan för att förbättra dina foton med Google Photos Editor:

 • Gå till Google Foton i din webbläsare. Öppna bilden som du vill redigera och klicka på ikonen Redigera längst upp till höger.
 • På fliken Förslag, för att tillämpa den föreslagna redigeringen, klicka på förslagets namn i listan. Om du vill ångra ändringarna klickar du på förslagets namn igen. Klicka på Spara högst upp.
 • Klicka på fliken Beskär ikonen längst upp till höger för att beskära eller rotera ditt foto. För att beskära, välj en förinställning från listan eller dra fotots kanter. För att rotera fotot, klicka på ikonen Rotera längst ner till vänster. Om du vill börja om klickar du på Återställ. Klicka på Spara.
 • Fliken Verktygsikon visas baserat på det foto du vill redigera. Välj det föreslagna verktygsnamnet du vill använda från listan, justera ändringarna med skjutreglaget i mitten och klicka på Spara när du är nöjd.
 • Välj fliken Justera ikon högst upp och dra skjutreglaget för effekten du vill lägga till manuellt i ditt foto. Klicka på Spara för att ansöka. För att ångra ändringarna, avmarkera helt enkelt effekten.
 • För att tillämpa filter på dina foton, klicka på filterikonen högst upp och välj ett filter från urvalet. Om du vill justera styrkan på filtret använder du reglaget längst ner. När du är nöjd med filtret klickar du på Spara för att använda det. Välj Ingen för att ta bort filtret.
 • Du kan också ta bort redigeringarna på fotot och återställa det till originalet. Öppna det redigerade fotot och klicka på ikonen Redigera uppe till höger. Klicka på Återställ högst upp och välj Spara.

  Använd Google Photos Editor för att försköna dina bilder

  Google Foton för webben har en omfattande lista med redigeringsverktyg som gör att du kan ta dina bilder till nästa nivå. Alternativt kan du använda Google Foto-appen på din mobila enhet för att redigera foton. Vissa funktioner är dock inte tillgängliga på den mobila webbversionen.