Hur man använder Quoras Poe för att komma åt AI Chatbots och LLMs

Viktiga takeaways

 • Poe låter användare komma åt olika AI-chatbotar och språkmodeller på ett ställe, vilket gör det bekvämt och effektivt.
 • Användare kan skapa ett konto på Poe för att börja chatta med olika bots, och plattformen erbjuder snabba förslag, röstmeddelanden och stöd för PDF-filer.
 • Medan många bots på Poe är gratis att använda, är tillgången till vissa språkmodellbaserade chatbots begränsad för icke-prenumeranter, medan en Poe-prenumeration ökar den dagliga meddelandegränsen och erbjuder ytterligare fördelar.

Det finns dussintals AI-chatbotar och språkmodeller där ute. Vissa briljerar på kreativa uppgifter, medan andra är bättre på att resonera. Men tänk om du kunde komma åt dem alla på ett ställe?

Det är precis vad Poe gör och precis varför du bör börja använda det idag.

Vad är Poe?

Poe, en akronym för ”Platform for Open Exploration”, låter dig komma åt olika AI-chatbotar och språkmodeller, allt från en enda plattform. Som Quoras vd Adam D’Angelo noterade på officiella Quora-bloggenfokuserar Poe på att tillhandahålla ett lättanvänt gränssnitt för människor att få tillgång till språkmodeller snarare än att träna eller finjustera LLM.

För närvarande kan du använda modeller som GPT 3.5-Turbo, GPT-4, Claude-Instant, Claude 2, Google PaLM, Llama, etc. Förutom dessa har Poe-användare skapat hundratals chatbots (med GPT, Claude och Llama) som du kan försöka.

Hur man använder Quora’s Poe

Tillgängligt på mobil, webb och macOS kan du skapa ditt konto på Poe att börja chatta med olika bots direkt.

Poe’s Assistant chatbot är vald som standard på hemsidan, så du kan ange din uppmaning för att börja chatta med den. För att komma åt andra chatbots, gå till sidan Utforska och välj den bot du vill prata med. Alla dina tidigare chattar visas i sidofältet, så om du vill byta till en chatbot som du redan har använt kan du helt enkelt öppna den därifrån.

Även om det fungerar som vilken annan chatbot som helst, sticker Poe ut genom att erbjuda snabba förslag, röstmeddelanden och stöd för PDF-filer (även på gratiskonton).

De flesta bots på Poe är gratis att använda, men tillgången till chatbots baserade på vissa språkmodeller är begränsad för icke-prenumeranter. Till exempel kan gratisanvändare skicka maximalt fem meddelanden till Claude 2-drivna bots, 30 till Claude-instant sådana och 100 till StableDiffusion-baserade chatbots. Tyvärr är åtkomst till GPT-4 eller ChatGPT-16K inte tillgänglig utan prenumeration. För alla andra modeller och botar är den dagliga meddelandegränsen 100.

En Poe-prenumeration kostar $19,99 per månad och ökar den dagliga meddelandegränsen. Även om den inte delar den exakta gränsen på sin prenumerationssida, lovar Poe minst 600 GPT-4 och 1 000 Claude 2-meddelanden varje månad vid normala hastigheter. Utöver detta kommer tillgängligheten att variera beroende på användarkapacitet.

Vilka chatbots är tillgängliga på Poe?

Först kan du använda språkmodeller som GPT 3.5, GPT-4, Claude 2, etc. på Poe. Sedan finns det några officiella chatbots, som webbsökning och assistent, skapade av Poe. Dessutom kan du använda Stable Diffusion XL för att generera AI-bilder inom Poe.

Detta är dock bara toppen av isberget. På sidan Utforska kan du hitta hundratals användarskapade chatbotar. Dessa kategoriseras i bildgenerering, rollspel, lärande, spel, programmering, roligt, professionellt och mer.

Här är några exempel på intressanta chatbots du kan hitta på Poe.

 • MS Office-presentation: Även om du kan skapa en presentation med ChatGPT, gör Poe det mycket lättare att generera texten till dina bilder.
 • DuolingoDupe: Som namnet antyder hjälper denna bot dig att lära dig nya språk.
 • ExcelFormulaPro: Denna chatbot genererar Excel-formler för alla uppgifter du vill utföra.

Som sagt, detta är toppen på Poes AI-chatbot-isberg. Det finns ett nästan outgrundligt antal alternativ att välja mellan.

Hur man skapar AI Chatbots med Poe

Poe gör det ganska enkelt för dig att skapa din anpassade AI-chatbot. För detta erbjuder den två alternativ: promptbots och serverbots.

Promptrobotar är baserade på populära LLM:er och kräver att du ställer in en prompt som instruerar boten hur den ska svara. Serverbots kräver dock att du först bygger en bot i Python och sedan integrerar den med Poe.

Följ dessa steg för att skapa en Poe-promptbot:

 • Klicka på Skapa bot i sidofältet.
 • Här, ställ in en bild och ett unikt handtag för din chatbot.
 • Välj basboten. Denna basbot är den LLM som din bot kommer att drivas av. För närvarande kan du välja olika versioner av GPT, Claude, Llama och Stable Diffusion.
 • Nu kommer huvudsteget: ställa in prompten. Här måste du instruera din bot om hur du ska svara på frågor. Se det som anpassade instruktioner i ChatGPT.
 • Ställ sedan in ett hälsningsmeddelande som ska skickas i början av varje chatt.
 • Klicka på Avancerat för att aktivera/avaktivera promptförslag, aktivera markdown-stöd och ställa in temperaturen. Ju högre temperatur du ställer in, desto mer kreativa och varierande svar kommer din chatbot att ge.
 • Slutligen kan du ställa in en bio för din bot och välja om du vill göra den offentligt tillgänglig.
 • Det andra sättet att skapa din bot är att bygga en botserver i Python, göra din botserver tillgänglig på en allmänt tillgänglig URL och klistra in den URL:en i Server URL-fältet medan du skapar boten. De Poe Server Bot instruktioner har detaljerad vägledning om processen.

  Det bästa av allt är att Poe har ett intäktsprogram som låter USA-baserade kreatörer tjäna en provision när deras AI-bots får användare att prenumerera på Poe. Poe planerar också att införa ett betalningssystem per meddelande. Så ju fler meddelanden användare skickar till din chatbot, desto mer tjänar du.

  Poe ger tillgång till flera AI Chatbots på ett ställe

  Med nya språkmodeller och chatbots som introduceras ständigt är det verkligen en välsignelse att ha en enda plattform som Poe för att komma åt dem alla. Poe sparar dig inte bara besväret med att växla mellan AI-chatbot-appar, utan det ger också ett rent, lättanvänt gränssnitt.

  Det bästa av allt är att du kan använda Poe för att komma åt hundratals unika, användarskapade chatbots, bygga din egen AI-bot och tjäna några dollar på dem.