Hur man använder Pinterest för att blogga och öka trafikflödet

En av mina nära vänner har länge bloggat om frisyrer och skönhetsprodukter. Men som många andra var hon inte heller medveten om potentialen hos Pinterest🅿️ att öka trafikflödet till sin webbplats och kämpade därför mer än sina konkurrenter.

Det finns cirka 463 miljoner aktiva användare på Pinterest, som ökar i rad varje månad globalt. Således har den en betydande roll i att påverka onlinetrafiken mot en länk.

Du kan inte sluta efter att ha skapat ett trendigt blogginlägg eftersom det borde visas i sökresultaten. Att marknadsföra din företagsportal digitalt på relevanta plattformar ger snabba resultat, och Pinterest är verkligen ett effektivt sätt att vinna popularitet.

Här är en komplett guide om hur du använder Pinterest för att blogga och öka trafikflödet. Låt oss börja med att lära oss mer om Pinterest och dess betydelse för digital marknadsföring.

Pinterest: En översikt

Om du loggar in på Pinterest-appen kommer du att be dig välja några ämnen av intresse som i grunden sträcker sig kring livsstil, lyx, mode, skönhet, mat, etc. Den kommer att visa introduktionsbilder, kända som Pins, i ditt flöde baserat på dina preferenser.

Du kan fortsätta rulla för att kolla in dessa pins eller klicka på dem för att lära dig mer om dem. Dessa Pins är inte bara bilder eftersom de har länken till blogginlägget, webbsidan eller produktlinjen där du kan köpa dem.

Ofta anses Pinterest vara en social medieplattform där företag skapar inlägg för att få likes👍, delningar och följare och förbättra sitt varumärke. Egentligen är det mer en visuell sökmotor än en social sida där användare kan söka efter en önskad idé.

Användarna kan spara Pins som är foton och videor för att granska dem senare eller dela med kamrater. De kan till och med skapa separata anslagstavlor för att synkronisera pins för specifika idéer. Du kan följa skaparna för att få fler av deras flöden tillsammans med liknande innehåll.

Några av Pins skapas också från e-handelssajter, vilket låter dig gå direkt till sidan och köpa varan. Det låter dig till och med klicka på en bild från enhetens kamera och hämta liknande pins eller produkter i flödet.

Hur Pinterest fungerar för att driva trafik och engagemang?

Det finns en stor möjlighet på Pinterest. Det ökar inte bara trafiken på din webbplats utan hjälper dig att hitta nya idéer. Till skillnad från andra sociala medieplattformar där inlägg försvinner inom några dagar eller veckor, här på Pinterest, är Pins sökbara″ och visas på flöden enligt intresse och preferenser.

Det är en enorm källa för att generera genuina besökare till bloggarna. Dessa Pins är i form av intressanta bilder eller videor som når användarens skärm enligt deras aktivitet. Högkvalitativa Pins får bättre respons, och människor tenderar att nå webbplatsen för att få tillgång till hela innehållet.

Pinterests algoritm fungerar mer som en sökmotor än en social mediaportal. Pins som når en aktiv användare beror inte helt på deras inläggsdatum och tid eller på följarens aktivitet. Deras upptäckbarhet beror också på SEO-tekniker som sökord, innehållstyp, etc.

Oavsett om pinnarna blir äldre förblir de lämpliga och får mer trafik om den specifika nischsökaren tycker att det är användbart genom att gilla, följa, dela eller spara dem. Andra faktorer som populariteten för webblänkar, feedback, anslagstavlor och många andra låter Pins prestera konsekvent.

Eftersom ett stort antal aktiva medlemmar läggs till plattformen varje år har Pinterest blivit en värdefull plats för innehållsreklam och marknadsföring.

Kräver Pinterest en annan strategi än sociala medieplattformar

Att bygga en digital marknadsföringsstrategi inkluderar att visa upp genomtänkta framträdanden på flera sociala medieplattformar. Med få förändringar i innehåll och schemaläggning kretsar de kring att behålla följare och engagemang.

Men Pinterest är ganska annorlunda, och det är en av anledningarna till att de flesta entreprenörer inte får det önskade resultatet. De föredrar att ignorera denna plattform när de upptäcker att ansträngningen går förgäves. Förmodligen är strategin som tillämpas på Pinterest för att öka webbtrafiken generaliserad till andra plattformar.

Faktum är att måtten på den här portalen bör tolkas annorlunda. Oavsett antalet följare på din profil eller pins som skapats från din blogg, kanske det inte genererar konsekvent trafik, vilket sannolikt kommer att hända med Facebook, X, Instagram eller andra sådana plattformar.

Du måste följa ett unikt mönster på Pinterest för att öka antalet besökare på din webbplats/blogg.

Hantera ditt onlineföretag på Pinterest?

Som alla andra användarinteraktiva plattformar kan du skapa ett fritt tillgängligt konto på Pinterest också. Men som företagare som ser fram emot att använda dess kapacitet måste du skapa ett företagskonto.

Du kan annars konvertera ditt personliga konto till ett företagskonto eller länka båda kontona. Företagskonton på Pinterest är gratis för alla användare, och de tillhandahåller användbar analys på Pins för att analysera webbtrafik.

När du byter till företagskontot kan du också tillhandahålla en länk till din webbplats och göra anspråk på ditt konto för att generera analyser om Pins skapade från din webbplats.

Det finns en Business Hub-sektion på Pinterest-företagskontot, som innehåller all analys och prestandadetaljer om Pins, användaraktiviteter och webbtrafik till webbplatsen. Den har mer än tjugo mätvärden och filter tillgängliga för fruktbar analys och granskning av verksamhetens resultat.

Du kan ta reda på om engagemang, visningar, pinklick, videouppspelningstid, månatliga visningar etc. eller filtrera rapporten baserat på flera datauppsättningar av ålder, kön, pinformat, innehåll och andra faktorer.

Nu när du är redo att dra nytta av fördelarna med denna plattform är det viktigt att planera dina steg för att få fler tittare till din webbplats.

Bästa strategierna för att använda Pinterest för att blogga och driva högre trafik

Som användare av Pinterest kan du ha använt appen för att hitta lukrativa och innovativa idéer om din bloggverksamhet eller bara för att lära dig några hack. Men som en bloggare som har som mål att marknadsföra ditt innehåll måste du gå igenom nedanstående strategi och säkerställa de bästa resultaten.

Skapa bloggtavlor

Bloggtavlor kallas ofta Pinterest-tavlor, och de har ett specifikt syfte att tjäna. Dessa anslagstavlor är en grupp sparade Pins där konceptet är att sammanföra liknande i ett organiserat format.

Du kan skapa flera anslagstavlor på din profil och välja specifikt att dela dess innehåll offentligt eller att hålla det privat. Så, medan du rullar igenom idéerna på Pinterest Home Feed, om du hittar något intressant, spara det för vidare granskning. Samtidigt kan du flytta dessa sparade Pins till en av anslagstavlor på din profil.

De är extremt användbara när du borde spara flera Pins i profilen, och det blir svårt att kontrollera igen från en blandad lista.

Företagskonton eller bloggare som söker trafikflöde till sin webbplats kan dra mycket nytta av dessa styrelser. Du måste skapa en separat tavla för din bloggsida för att separera alla dina artiklar på ett ställe.

Detta gör att dina följare enkelt kan hitta sitt bästa innehåll på ett ställe. Det finns en större chans att sådana tittare når din webbplats och betalar för dina tjänster eller produkter.

Gruppstyrelser

Du kan dela styrelserna, oavsett om de är hemliga eller offentliga, med dina kompisar. Dessa är kända som grupptavlor, och här kan varje användare se innehållet eller lägga till mer till det.

Så om du delar anslagstavlor med dina chefer kan du hålla reda på ändringarna medan den berörda avdelningen arbetar avsevärt för att lägga till användbara pins.

Dessutom kan du skapa flera sektioner i varje bräda, som att en resebräda kan ha sektioner av olika platser eller terräng. Anläggningen hjälper till att sektionsfördela innehållet på specifika nivåer.

Med ett större antal Pins på brädet, kommer uppdelning av dem i kategorier eller sektioner att hålla profilen snygg och sökbar. Följarna och den slumpmässiga trafiken hittar lätt en passande pin och klickar vidare för att gå till sajten.

Tänk på ett unikt och optimerbart namn

Styrelsens namn har en avgörande roll för att nå en högre rang på visuella sökningar och därigenom föra över besökarna till bloggen. Även om det inte är ett tvång, utan ett exakt förslag skulle vara att behålla ett namn som på lämpligt sätt definierar innehållet i Pins.

Det beror helt på styrelsens popularitet och användarens engagemang för att aktivera Pinterests algoritm för att trycka på pins på flödet. Därför kommer ett unikt beskrivande namn att locka fler tittare att kolla Pins.

Skapa pin

Du måste alltid komma ihåg att de pins du skapar talar för dig. De är det första intrycket av blogginlägget på din profil. Att skapa pin är det primära målet med att arbeta på Pinterest, och du kan antingen använda bilder eller videor för att ladda upp här.

Det är viktigt att använda bilder eller videor av hög kvalitet som effektivt indikerar ämnesdetaljerna som diskuteras i artikeln. Du kan också använda redigeraren för att sätta några bildtexter i bilden. Om du laddar upp en video, håll den kort och handlingsinriktad.

Det är det första steget som kan leda till att användaren väntar och klickar på nålen eller sparar den till senare. Se till att använda alla fält på rätt sätt när du skapar en pin.

Titel

Använd en kortfattad titel på nålen. Det kanske inte nödvändigtvis är samma sak som bloggen, men att välja ord uppmuntrar användaren att läsa vidare.

Engagerande beskrivning

Många människor är intresserade av att läsa och anpassa sig till innehållet i själva stiftet innan de går vidare till webbplatsen. Ofta förväxlas de med de flesta liknande stift som finns på väggen, och det är då en slående beskrivning gör dig annorlunda och bättre än andra.

Pinterest-algoritmen är mer intresserad av att visa högkvalitativa Pins från relevanta anslagstavlor på flödena än att bara visa det senaste på toppen. Du bör fördjupa dig med tillräckligt med tid och resurser för att skriva beskrivningen med praktiska ord.

Nyckelord

Nyckelord är alltid en viktig del av webbsökning eftersom det är den enda källan för en person att hitta det önskade resultatet. Du kanske har välarbetat innehåll, men det är till ingen nytta om tittaren inte kan söka i det.

Genom att använda lämpliga sökord eller fraser i Pin-titeln och beskrivningen ökar chansen att det upptäcks. Du kan också inducera lämpliga hashtags i beskrivningen och bilden ”alt-taggar.”

Även Pinterest kommer att hämta Pins till användarens flöden som visar sitt intresse för aktiviteten med engagemang med liknande innehåll.

Glöm inte att lägga till din bloggs länk när du laddar upp pinkoden. Det är här pinn kommer att omdirigera trafikflödet för användare. Det kommer att vara fördelaktigt eftersom de flesta användare skjuter upp sökningen efter ditt varumärke, men om det finns en direktlänk klickar de vanligtvis för att få reda på mer om dig.

Fäst vid rätt tidpunkt

Det finns vanligtvis ingen fast regel för att lägga upp innehåll på sociala webbplatser vid någon specifik tidpunkt. Men här måste du förstå att det finns vissa tidsluckor när användare är mer aktiva på sociala medier. Så om du gör ett inlägg vid rätt tidpunkt⌚, så finns det stora chanser för användarengagemang, jämfört med slumpmässiga inlägg.

Vanligtvis, om du gör ett inlägg dagligen, är morgonen den bästa tiden för att skapa inlägg, då dina följare kan logga in för att hitta din Pin på toppen. För veckovisa Pinners är helgerna den bästa tiden för att skapa inlägg eftersom användarna har gott om tid för att granska inlägg eller spara dem.

Du kan analysera trafiken på dina Pins när du postar på slumpmässiga dagar och tider för att ta reda på när det får flest reaktioner. Försök att bibehålla överensstämmelse med timingen för ditt inlägg eftersom följarna vet när de kan förvänta sig en ny pin från dig, och så småningom kommer nöjda att dela dem.

Pin-knapp på din blogg

Pinterest tillhandahåller en ”Pin It”-knapp, som du kan lägga till på bloggsidan. Det låter besökarna på din webbplats spara en artikel på Pinterest-tavlan med ett klick på knappen. Dessa sparade Pins kan upptäckas av andra användare på plattformen och hjälper på så sätt att generera mer trafik till webbplatsen.

När pins sparas och delas av användare via knappen ”Pin It”, finner Pinterest-algoritmen att de är autentiska och relevanta för ämnet. Att lägga till den här knappen på webbplatsen är därför ett enkelt sätt att marknadsföra företag.

Du kan lägga till en knapp med några rader kodning på webbplatsen eller använda plugins för WordPress-webbplatser. Pinterest tillhandahåller också en widgetbyggare, som kräver några detaljer om knapptyp, bild och länk för att lägga till knappen direkt.

Lägga till Rich Pins till webbplatsen

Rich Pins är ett underbart tillägg till Pinterest. De kan extrahera användbara detaljer från bloggen för att synkronisera dem med stiftet. De är mycket framgångsrika för dynamiskt innehåll eftersom den föränderliga informationen uppdateras automatiskt på pins.

De tre stora Rich Pins som finns tillgängliga är artikelnålar, produktnålar och receptnålar för specifika ändamål. Artikel Rich Pins genererar titel, beskrivning och författare till innehållet. Produktnålarna får de senaste priserna, tillgängligheten och andra detaljer. Samtidigt hämtar Receptnålarna titel, ingredienser, tillagningstid, kost etc. från innehållet.

Vanliga misstag som bör undvikas med Pinterest

Att lägga en strategi för din Pinterest-användning kan ge flera fördelar, från trafikgenerering till att skapa ett varumärke för din blogg. När du skapar din Pinterest, som diskuterats ovan, måste du vara noga med att undvika några vanliga misstag för att få effektiva resultat.

  • När du börjar använda Pinterest för bloggkampanjer är det uppenbart att komplettera din profil med prioritet eftersom det skapar ett positivt intryck på dina tittare. En detaljerad profil verifierar din existens och skapar förtroende för följare.
  • Använd alltid standardbilder i dina Pins som enkelt lockar tittarna. Ett avslappnat tillvägagångssätt vid val av bilder kan förstöra hela idén med att använda Pinterest. Det är bättre att redigera bilderna för att fokusera på motivet.
  • Upprepa inte bilder i dina anslagstavlor eftersom det distraherar tittarna och minskar nyfikenheten på att hitta spännande innehåll på liknande sätt. Du får inte nåla om, vilket ofta uppfattas som rymdfilning eller brist på kreativitet.
  • Att inte dela anslagstavlor för grupper kan påverka din plan för att få besökare negativt. Så att gå med i några högpresterande grupper kan dra nytta av ett större antal delade Pins, som i slutändan når flödena.
  • Förbise inte analysrapporten på Pinterest. Det hjälper dig att arbeta med de mindre presterande pins samtidigt som du tar insikter från de bäst presterande.
  • Ignorera inte underpresterande Pins, eftersom du kan vänta några dagar eller veckor med att analysera statistiken och optimera innehållet igen för att nå en bredare publik.
  • Undvik inte att undersöka nyckelfraser som tillräckligt beskriver ditt blogginnehåll. Istället för att fylla beskrivningen med besvärliga detaljer, försök att skriva punktsatsen med handlingsbara ord.

Att undvika misstag på Pinterest är också en effektiv strategi för att kanalisera resultaten för webbtrafik.

Författarens anteckning

Pinterest är utan tvekan ett överraskande element för digitala marknadsförare. Det har förmågan att popularisera onlineföretag samtidigt som de ökar deras försäljning. Allt du behöver är en unik och dedikerad strategi med fokus på uppmärksamhetssökande Pins för att locka användare.

Det spelar ingen roll om du initialt har ett mindre antal följare eftersom Pinterest fortfarande kommer att marknadsföra din Pin på hemflöden där den matchar användarnas intressen. Så om du gör kreativa Pins med innovativ design och nytt innehåll, kommer det snabbt att konvertera tittare till dina bloggar.

Kolla sedan in hur du tjänar pengar på Pinterest och trivs på plattformen.