Hur man använder MyFitnessPal på din Apple Watch

MyFitnessPal är en populär smartphone-app och onlineplattform som du kan använda för att förbättra din hälsa och kondition. För att göra spårningen ännu enklare (och potentiellt mer exakt) kan du spåra MyFitnessPal-mätvärden på din Apple Watch.

Genom att installera MyFitnessPal på din Apple Watch får du en snabb blick på dina dagliga närings- och aktivitetsmål. Du kan också lägga till ditt vatten- och kaloriintag med bara några få tryck. Lär dig hur du installerar, synkroniserar och använder MyFitnessPal på din Apple Watch.

Hur man lägger till MyFitnessPal till din Apple Watch från din iPhone

Om du har aktiverat automatisk appinstallation för din Apple Watch kommer MyFitnessPal att läggas till din Apple Watch automatiskt – förutsatt att du först har installerat MyFitnessPal-appen på din iPhone.

För att kontrollera om du har aktiverat automatisk appinstallation, öppna Apple Watch-appen på din iPhone. Tryck på Allmänt och slå sedan på Automatisk appinstallation för att aktivera den här funktionen.

Du kan också bläddra för att se Installerade på Apple Watch och tillgängliga appar på fliken Min klocka. Tryck på Installera bredvid MyFitnessPal för att lägga till den på din Apple Watch.

För att se MyFitnessPal på din Apple Watch när den väl har installerats, tryck på Digital Crown för att öppna alla appar. MyFitnessPal bör listas här. (För fler tips, läs vår nybörjarguide för att använda din Apple Watch.)

Ladda ner: MyFitnessPal för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

Så här installerar du MyFitnessPal på din Apple Watch utan en iPhone

För att manuellt installera MyFitnessPal på din Apple Watch, följ dessa steg på din bärbara enhet:

 • Tryck på Digital Crown och tryck på App Store-ikonen.
 • Tryck på förstoringsglasikonen längst upp till vänster på klockskärmen.
 • Skriv ”MyFitnessPal” med tangentbordet på skärmen och tryck på Sök.
 • Tryck på Hämta eller molnikonen för att ladda ner MyFitnessPal till din Apple Watch.
 • När du har laddat ner MyFitnessPal till din Apple Watch kan du starta den från appmenyn genom att trycka på Digital Crown.

  Hur man spårar MyFitnessPal på din Apple Watch

  Nu du har installerat MyFitnessPal på din Apple Watch kan du börja spåra. Öppna appen på din Apple Watch för att hitta följande spårningsfunktioner:

 • Näringsämnen (sammanfattning). Se en sammanfattning av ditt intag av kalorier och makronäringsämnen (kolhydrater, fett och protein) för dagen.
 • Lägg till vatten. Spåra ditt vattenintag genom att vrida på Digital Crown för att öka eller minska mängden vatten. Alternativt, knacka på en av de förinställda vattenmängderna och knacka på Add Water.
 • Snabb tillägg. Lägg snabbt till kalorivärden till någon av dina måltider. Använd Digital Crown för att öka eller minska antalet kalorier. Tryck på rutan Måltid för att välja vilken måltid du snabbt vill lägga till kalorier till.
 • Näringsämnen (återstående). Se en detaljerad uppdelning av dina återstående näringsmängder för dagen, inklusive mikronäringsämnen.
 • Steg. Se hur många steg utanför ditt stegmål du har uppnått för dagen.
 • För att dina stegdata ska läggas till MyFitnessPal från din Apple Watch måste du synkronisera MyFitnessPal med Apple Health på din iPhone.

  Hur man synkroniserar MyFitnessPal med Apple Health

  För att få full funktionalitet av MyFitnessPal på din Apple Watch, vill du synkronisera den med Apple Health. Följ dessa steg för att länka de två:

 • Öppna Apple Health på din iPhone.
 • Tryck på din profilikon (överst till höger på skärmen).
 • Under Sekretess trycker du på Appar och tjänster.
 • Tryck på MyFitnessPal.
 • Tryck på Slå på alla för att ge MyFitnessPal åtkomst till all din Apple Health-data. (Alternativt kan du bara slå på de fält du vill dela med appen.)
 • En sak att tänka på när du synkroniserar appar från tredje part med Apple Health är om din hälsoapp säljer dina privata data. Att länka icke-infödda appar till Apple Health kan bryta mot iOS-enheters annars integritetsförsta natur. Ta dig tid att läsa MyFitnessPals sekretess i App Store innan du synkroniserar den med Apple Health. Det är också värt att granska och ändra dina appar som delar data med Apple Health för att skydda din integritet.

  Varför spåra MyFitnessPal på din Apple Watch?

  Att ha MyFitnessPal installerat på din Apple Watch innebär att du enkelt kan spåra och granska dina hälsodata när du är på språng. Istället för att sträcka dig efter din iPhone och navigera i alla funktioner i MyFitnessPal-appen kan du spåra dina makronäringsämnen, vatten och kalorier på din Apple Watch med bara några få tryck.

  Du kan också snabbt se dina återstående kalorier, näringsmängder och stegräkning för dagen – vilket innebär att du kan fatta snabba beslut när du är på språng. Med MyFitnessPal installerat på din Apple Watch får du en mer exakt stegräkning från din bärbara än från enbart din iPhone och MyFitnessPal.

  Lämna din telefon bakom med MyFitnessPal på din Apple Watch

  Med MyFitnessPal-appen installerad på din Apple Watch kan du spåra hälsostatistik och till och med använda GPS:en för att kartlägga utomhusaktiviteter, även utan ett mobilabonnemang. Så försök att lämna din tunga iPhone bakom dig och kör ett roligt träningspass med bara din Apple Watch.