Hur man använder Microsoft Teams-kommandon

Spread the love

Microsoft Teams har många funktioner och varje funktion har flera komponenter. Det är en komplex app och ibland måste man gräva runt lite för att ringa ett samtal i rätt kanal eller hitta en viss fil. Det stöder kortkommandon vilket gör det mycket lättare att använda.

Microsoft Teams-kommandon

Kortkommandon gör det lättare att använda vilken app som helst, men med en så komplex app som Micorosft Teams räcker det inte med kortkommandon. Du behöver ett snabbare sätt att komma till en funktion eller kanal och för det finns Microsoft Teams-kommandon.

Använd Microsoft Teams-kommandon

Microsoft Teams kommandon körs från sökfältet högst upp. Du måste veta vilket kommando du vill använda; varje kommando aktiveras med ett specifikt nyckelord.

  Eldorado recension – Hur man tjänar pengar på att spela spel

Öppna Microsoft Teams.
Klicka i sökfältet högst upp.
Ange ett snedstreck: /.
Ange kommandot du vill använda, t.ex. bort, och tryck på mellanslagstangenten.
Ange en kvalificering (inte tillämplig för alla kommandon) och tryck på Enter.

Användbara Microsoft Teams-kommandon

Microsoft Teams har en lång, lång lista med kommandon. Vissa är mer användbara än andra. Här är några av de bästa du bör lära dig.

/gå till

Detta ena kommando är mer användbart än hälften av kortkommandona. Det låter dig hoppa direkt till en viss kanal.

Användande

/goto channel

När du anger kommandot ser du en lista med kanaler som du kan byta till. Varje kanal åtföljs av laget den är i. Om du har mer än ett lag kommer det att göra det enkelt att hitta och hoppa till rätt.

  Vad är spelningsekonomin och varför är den så kontroversiell?

/tangenter

Kortkommandon kan vara svåra att komma ihåg när det finns många att komma ihåg. Det här kommandot låter dig ta en snabb titt på vilka kortkommandon som stöds av Microsoft Teams.

Användande

/keys

Detta kommando läggs in utan några kvalifikationer. Ange den och tryck på Enter. Du kommer att se en överlagring visas. Bläddra igenom den.

/filer

Detta kommando låter dig öppna en fil som delades. Det kommer att lista de senaste filerna som har delats och du kan välja den du vill öppna.

Användande

/files 

Tryck på Enter och välj en fil från listan.

/hitta

Detta kommando låter dig söka efter ett visst ord i en chatttråd, en gruppchatttråd eller en kanal.

  Så här spårar du aktier med Google Sheets

Användande

/find channel/group/user

Ange kommandot och ange namnet på användaren, gruppen eller kanalen du vill söka efter. Tryck på Enter och följ sedan upp det med ordet du vill söka efter.

/chatt

Detta kommando låter dig snabbt hoppa till eller starta en chatt med en gruppmedlem.

Användande

/chat TeamMember

Ange kommandot och ange sedan namnet på teammedlemmen du vill chatta med.

Slutsats

Microsoft Teams har en blygsam men användbar lista med kommandon. Det är en bra idé att lära sig dem alla men sökfältet listar dem när du anger ett snedstreck, vilket sparar dig det mesta av inlärningen.