Hur man använder Luminar Neos AI GenErase-verktyg för att ta bort distraktioner från dina foton

Luminar Neo är ett enkelt fotoredigeringsprogram som uppmuntrar användare att redigera med AI. Det har haft AI-verktyg sedan starten, men 2023 introducerade Luminar Neo generativa AI-funktioner.

GenErase är den första generativa AI-funktionen i Luminar Neo. Om du undrar vad GenErase-verktyget är och hur du kan använda det för att förbättra dina foton, är du på rätt plats.

Den 26 oktober 2023 tog Luminar Neo GenErase till sitt system. Medan många funktioner i Luminar Neo använder AI-teknik, är GenErase Luminar Neos första generativa AI-verktyg. Det finns viktiga skillnader mellan allmän AI och generativ AI, vilket gör detta till ett landmärke.

Verktyget GenErase använder generativ AI-teknik för att tillåta användare att radera små eller stora delar av ett foto i Luminar Neo samtidigt som allt ser realistiskt ut. Det redan existerande Erase-verktyget gör ett ganska bra jobb redan, men med generativ AI-teknik kommer dina resultat bara att bli bättre.

Om du är nyfiken på GenErase men inte vet mycket om Luminar Neo, se vår nybörjarguide till Luminar Neo. När du väl har koll kan du ta reda på hur du använder den generativa AI-funktionen för att ta bort distraktioner och fläckar från dina foton.

Hur man använder GenErase i Luminar Neo

För att komma åt GenErase-verktyget måste du ladda ner Luminar Neo. Du kan köpa en evig licens för Luminar Neo för $269 i skrivande stund – vanligtvis $599. Du kan också köpa ett Pro-abonnemang med alternativ från $14,95 för en månad, $9,08 per månad i 12 månader eller $14,95 per månad i 24 månader.

Om du redan äger Luminar Neo, uppgradera till den senaste versionen, Luminar Neo 1.15.0, genom att välja Luminar Neo > Sök efter uppdateringar > Installera uppdatering. Från det här fönstret kan du också söka efter automatiska uppdateringar för att undvika manuell uppdatering i framtiden.

När du har uppdaterat, ladda upp dina bilder till katalogen och välj den du vill redigera. Sedan, istället för att välja Redigera, stanna kvar på katalogsidan och välj Generera under bildinformationen till höger. Om du inte ser GenErase-knappen, starta om Luminar Neo.

GenErase använder en maskeringsborste. Även om det är möjligt att maskera flera delar av din bild samtidigt för att radera dem med GenErase, föreslår vi att du maskerar ett avsnitt i taget för att säkerställa att inga missöden sker. Ställ in penselstorleken och borsta sedan över de områden och föremål du vill radera tills det är helt rött, inklusive ett litet område runt dem.

När du är maskerad väljer du Radera i verktygsfältet GenErase. Du kan behöva vänta en minut eller två medan AI:n gör sin magi. När den väl är raderad kan du inte ens se att det fanns något annat där.

Upprepa detta steg för alla andra fläckar, föremål, skuggor eller andra delar av bilden som du vill ta bort. Se alltid till att du inkluderar lite extra utrymme runt föremålet i din mask.

När du är nöjd med de raderade delarna av din bild kan du spara den genom att välja Spara. Nu kommer du att kunna redigera bilden som om den var fotograferad med objekten raderade.

Dina sparade GenErase-foton kommer att visas i en mapp som heter Generative Creations på katalogsidan, och de kommer också att visas under Alla foton bredvid originalen.

För att fortsätta redigera din bild, välj bilden och gå till Redigera högst upp. Du kan använda vilket som helst av redigeringsverktygen på din GenErase-redigerade bild.

Med GenErase-verktyget som det första generativa AI-verktyget från Luminar Neo, lämnar det stora skor att fylla för de kommande två generativa AI-verktygen som förväntas. I november 2023 kommer GenExpand att släppas och i december 2023 kommer GenSwap att slutföra trion.

GenExpand låter dig öka gränserna för ditt foto och din rityta genom att använda AI för att fylla ut utrymmet med realistiska bilder – det här verktyget kommer att konkurrera med Photoshops Generative Expand och Canvas Magic Expand-verktyg. GenSwap låter dig enkelt maskera och byta ut delar av dina foton.

Dessa generativa AI-verktyg tar Luminar Neos AI-expertis ännu längre och ger fotografer och fotoentusiaster enkla och roliga sätt att redigera sina bilder. GenErase – och de förväntansfulla generativa AI-verktygen – kan läggas till i listan med tips och tricks för att använda Luminar Neo effektivt.

Luminar Neo ger generativ AI till sitt system

Generativ AI når många marknader under 2023, och Luminar Neo kommer inte att lämnas bakom sig. Introduktionen av GenErase ger bara spänning inför vad som kommer med framtida generativa AI-verktyg. GenErase ger realistiska resultat som du kan vara stolt över att dela utan att känna att du har förfalskat dina foton.