Hur man använder Live Voicemail på din iPhone

Nyckel takeaways

 • Live Voicemail visar en transkription i realtid av ett inkommande röstmeddelande så att du kan bestämma om du vill svara på det eller ringa tillbaka senare.
 • Live Voicemail är aktiverat som standard i iOS 17, men du kan stänga av det i appen Inställningar.
 • Om ett samtal verkar viktigt kan du svara på det medan den som ringer lämnar ett röstmeddelande genom att trycka på knappen Svara.

Med Live Voicemail kan du se en live-transkription av ett inkommande röstmeddelande när den som ringer pratar, vilket ger dig en förhandsgranskning av deras meddelande och möjligheten att svara på samtalet direkt om det är brådskande. Vi kommer att förklara hur du slår på och av den här bekväma funktionen och visar dig hur du får ut det mesta av Live Voicemail på din iPhone.

Hur man använder Live Voicemail för att läsa texten från inkommande röstmeddelanden i realtid

Med Live Voicemail påslaget kommer din iPhone att transkribera ett inkommande röstmeddelande medan det spelas in och visa dig transkriptionen i realtid på låsskärmen. Så länge du har ställt in röstbrevlådan på din iPhone låter Live Voicemail-funktionen dig snabbt bestämma om ett samtal måste besvaras.

Hur man slår på och av live röstbrevlåda

Live röstbrevlåda är aktiverat som standard i iOS 17 och senare. Om du undrar hur du stänger av den (och sätter på den igen), följ dessa steg:

 • Öppna appen Inställningar och tryck på Telefon.
 • Tryck på objektet Live Voicemail.
 • Slå på eller av reglaget för att aktivera eller avaktivera funktionen.
 • Hur man visar live röstmeddelanden

  För att se en Live Voicemail när den transkriberas, titta helt enkelt på skärmen för inkommande samtal. Din iPhone kommer att visa realtidstexten i mitten av skärmen, mellan uppringarens namn och svars- och avböjningsknapparna.

  Om din iPhone är låst måste du trycka på Tryck för att visa för att låsa upp din iPhone och se realtidsutskriften. Om du använder en annan app på din iPhone, kommer du att se den grå röstmeddelandeindikatorn i bannern för inkommande samtal eller på Dynamic Island.

  Hur man manuellt skickar ett samtal till Live Voicemail

  Om du får ett inkommande samtal och låter det ringa, kommer det så småningom att gå till Live Voicemail automatiskt. Men om du vill skicka det direkt till Live Voicemail istället för att vänta kan du göra det på flera sätt:

  • Tryck på låsknappen på din iPhone två gånger för att avvisa samtalet och skicka det till röstbrevlådan.
  • Tryck på den röda knappen Avvisa på meddelandet om inkommande samtal.
  • Tryck på knappen Röstbrevlåda på skärmen för inkommande samtal.

  Vad du kan göra med live röstbrevlåda på din iPhone

  Låt oss nu titta på hur du ser live-transkriptionen av ett inkommande röstmeddelande, svarar på ett samtal mitt i ett röstmeddelande och visar tidigare live-röstmeddelanden i telefonappen.

  Se realtidstranskriberingen av röstbrevlådan

  Den största fördelen med Live Voicemail-funktionen är dess bekvämlighet. Du kan snabbt titta på vad en uppringare säger, även om du inte kan svara just nu. Du kommer att se utskriften direkt på din iPhones låsskärm, så du kan helt enkelt höja telefonen för att låsa upp med Face ID och se den.

  Om utskriften visar att samtalet är brådskande kan du svara på det direkt. Detta är också användbart i fall där en person från ett företag ringer dig och att ringa tillbaka skulle kräva att du känner till en anknytning, väntar i vänteläge eller navigerar i en automatisk telefonmeny.

  Transkriptioner av röstbrevlådan genereras på din iPhone, inte via onlineservrar, så du kan känna dig bekväm med att veta att innehållet i dina röstmeddelanden förblir privat.

  Svara på ett samtal medan någon lämnar ett direktmeddelande

  Medan din iPhone visar realtidsutskriften av en Live Voicemail har du fortfarande möjlighet att svara på samtalet. För att svara på samtalet, tryck på den gröna Svarsknappen.

  Om du besvarar samtalet stoppas inspelningen av röstmeddelanden omedelbart och din iPhone sparar det som redan har spelats in på fliken Röstbrevlåda i appen Telefon.

  Spara ett live-röstmeddelande för att se det senare

  Du behöver inte göra något specifikt för att spara en Live Voicemail. Varje Live Voicemail sparas automatiskt på Voicemail-fliken i telefonappen, tillsammans med andra röstmeddelanden som lagras där. Du kan trycka på ett röstmeddelande för att se den sparade transkriptionen eller lyssna på ljudinspelningen.

  Begränsningarna för Live Voicemail

  Trots bekvämligheten och enkelheten som gör Live Voicemail till ett bra alternativ för många iPhone-användare, finns det fortfarande några begränsningar att tänka på. Även med de kraftfulla markerna i de senaste iPhones, kan realtidstranskription ha en mindre fördröjning. Om någon lämnar ett mycket kort röstmeddelande kanske du missar möjligheten att se transkriptionen eller trycker på knappen Hämta innan de pratar och lägger på.

  Under tiden, om du hoppades på ytterligare funktioner, som förinställda eller till och med AI-genererade svar som du snabbt kan skicka som ett svar, kan du bli besviken över Apples enkla implementering.

  Live Voicemail kan också orsaka problem med vissa operatörsfunktioner. Till exempel, Verizon varnar att användare ska stänga av Live Voicemail om de vill använda funktioner som villkorlig vidarekoppling av samtal och Voicemail till sms. Om du har fler problem har vi visat hur du åtgärdar iPhone-röstmeddelandeproblem.

  För närvarande är Live Voicemail endast tillgängligt i USA och Kanada.

  Live Voicemail är en praktisk funktion som gör det lättare att avgöra om ett inkommande samtal behöver din omedelbara uppmärksamhet eller inte. Genom att använda den här funktionen kan du minska distraktioner från icke-brådskande samtal samtidigt som du är tillgänglig för de viktiga.