Hur man använder Instagram Wayback Machine

Spread the love

Wayback Machine hjälper till att bevara en webbplatss historia, eller så kan du säga att det är ett bibliotek med gammal information och innehåll. Det är en gratis onlinetjänst. Vad Wayback Machine gör är att den tar ögonblicksbilder av webbplatser vid olika perioder och arkiverar dem som att bevara internets historia. Likaså kan Instagram Wayback Machine också vara användbar om du vill titta tillbaka på några profiler och sidor eller din egen profil och inlägg i gamla dagar. Fortsätt läsa den här artikeln för att veta hur du ser inlägg på Instagram med Wayback Machine via Instagram-arkiv.

Hur man använder Instagram Wayback Machine

Fortsätt läsa vidare för att hitta stegen som förklarar hur du använder Instagram Wayback Machine för att se Instagram-arkivet och om Wayback Machine är laglig eller inte i detalj med användbara illustrationer för bättre förståelse.

Fungerar Wayback Machine på sociala medier?

Ja, Wayback Machine fungerar på sociala medieplattformar. Som i fallet med Twitter, och eftersom Wayback Machine arkiverar ögonblicksbilder av webbplatser, tar den också skärmdumpar av de mest populära Twitter-sidorna efter datum. Det sparar egentligen inte skärmdumpar av alla tweets hittills, utan bara några populära Twitter-sidor och deras tweets. På samma sätt fungerar det och arkiverar skärmdumpar av populära konton och sidor på andra sociala medieplattformar som Instagram.

  Hur man svarar på ett specifikt meddelande på Instagram

Hur använder man Wayback Machine?

Följ stegen nedan för att använda Wayback Machine:

1. Besök tjänstemannen Wayback-maskin webbplats i din webbläsare.

2. Kopiera den önskade URL-länken till en webbplats och klistra in den i rutan Ange en URL eller ord som är relaterade till en webbplatss hemsida och tryck på Retur.

3. Välj sedan önskat år från den visade grafen.

Obs: Detta gäller alla webbplatser, som Instagram på Wayback Machine.

4. Välj sedan önskat datum från kalendern och välj önskad tid, om alternativet visas.

Den arkiverade sidan kommer att visas och stapeldiagrammet för året löper längst upp. Så du kan alltid byta till det år du vill se hemsidan som den var vid den tiden.

Är det lagligt att använda Wayback Machine?

Det beror på. När det kommer till lagligheten av användningen av Wayback Machine är det alltid svårt att bedöma.

  • I vissa länder är det förbjudet, som i Kina och Ryssland. I Ryssland förbjöds det under en kort period mellan 2015-2016.
  • I Europa ser den Wayback Machine som ett brott mot upphovsrättslagar.

De ursprungliga skaparna av innehåll eller webbplats har befogenhet att bestämma om de vill att deras sida ska arkiveras eller inte. Men som en vanlig användare är det lagligt att använda Wayback Machine eftersom du bara kommer att titta på en sida för att samla in information eller bara för forskningsbaserat arbete eller för skojs skull. Och så länge du inte missbrukar informationen är det alltid lagligt att använda Wayback Machine.

Varför ska du använda Wayback Machine för Instagram?

Att använda Wayback Machine för Instagram innebär att du kan upptäcka förlorade inlägg från år tillbaka. Instagram som använder Wayback Machine kan vara till hjälp om du vill titta på din profil eller profilen för en annan person och se inläggen som raderades av misstag eller om du tappade bort dem av andra skäl. Det kan också vara användbart i ett scenario där något av dina tidigare inlägg eller något borttaget innehåll som påverkar ditt rykte kan ses och sorteras bort.

  Hur man visar min blockerade lista på Instagram

Hur kan du använda Wayback Machine för Instagram?

Följ dessa enkla steg för att använda Wayback Machine för Instagram:

Obs: Du måste logga in på ditt konto igen även om du har kopierat länken till Instagram efter att ha loggat in på ditt konto.

1. Navigera till tjänstemannen Wayback-maskin webbplats i din webbläsare.

2. Kopiera och klistra in Instagram URL i sökrutan och tryck på Retur.

3. Välj år, datum och tid från grafen.

Obs: En webbplats kan arkiveras flera gånger på en dag, så efter att ha valt datum för en arkivtidslista, välj tiden från listan.

Så här kommer arkivsidan att visas där du kommer att se dina gamla inlägg eller innehåll. Du kan också se hur din profil eller sidan brukade se ut vid den tidpunkten.

Hur ser du på Instagram-bilder på Wayback Machine?

För att använda Instagram Wayback Machine, följ de ovan nämnda stegen och förbered dig för att bli nostalgisk. Denna nybörjarvänliga metod är ett av de bästa sätten att se gamla raderade inlägg och hur din profil en gång såg ut.

Kan du komma åt döda Instagram-profiler med Wayback Machine?

Nej, du kan inte komma åt döda Instagram-profiler. Icke desto mindre, om du har länken till den profilen, kan du titta på den uppnådda sidan när profilen var aktiv genom att använda Wayback Machine. Du kan också välja år och datum och leta efter tidpunkten då profilen var aktiv och igång.

  Hur man vet om någon rapporterade dig på Instagram

Finns det en Instagram-arkivwebbplats?

Nej, det finns ingen sådan webbplats. Däremot erbjuder Instagram en arkivfunktion där du kan arkivera inläggen som du har delat. Det låter dig dölja dina inlägg från din profil. Så det är inte synligt för dina följare eller andra personer på Instagram. Du kan alltid återställa eller avarkivera dina inlägg, och de kommer att dyka upp igen på din profil med samma antal gilla-markeringar och kommentarer.

Hur kan du återställa raderade Instagram-bilder från Instagram-arkivet?

Du kan alltid återställa raderade Instagram-inlägg, rullar, videor och berättelser från dina inställningar. Om du tar bort ett inlägg eller en video eller en berättelse på Instagram tas den omedelbart bort och flyttas till Nyligen borttagen. Filer i den här mappen raderas automatiskt permanent efter 30 dagar. Under dessa 30 dagar kan du enkelt komma åt och återställa raderade inlägg eller videor på Instagram-appen från både Android- och iOS-enheter.

Efter att ha lärt oss hur man ser Instagram Wayback Machine, låt oss se hur man återställer raderade Instagram-bilder:

1. Starta Instagram-applikationen på din Android och iOS enheter.

2. Klicka på fliken Profil i det nedre högra hörnet av skärmen.

3. Tryck på hamburgerikonen i det övre högra hörnet av skärmen.

4. Från popup-menyn, tryck på Din aktivitet.

5. Klicka på Nyligen raderade.

6. Tryck sedan på det inlägg du vill återställa.

7. Klicka på den treprickade ikonen > Återställ.

***

Wayback Machine kan vara mycket användbar för att återställa arkiv eller raderat innehåll. Du kan använda den för att komma åt information som för närvarande inte finns på internet eller som kan ha tagits bort från internet. Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig med hur du använder Instagram Wayback Machine och får tillgång till information från andra webbplatser och sociala medieplattformar.