Hur man använder Google som proxyserver (2 sätt) – 2023

Eftersom internet är fritt från alla lagar, och människor är fria att göra vad de vill på internet, letar de flesta regeringar över hela världen efter sätt att förhindra piratkopiering och innehållsskydd online.

Det finns flera plattformar som YouTube blockerar innehåll för att förhindra upphovsrättsintrång. Lokala myndigheter har makten att beordra internetleverantörer att blockera webbplatser som de anser är ett hot mot samhället. Nästa nivå av blockering sker på offentliga nätverk som skolor, högskolor, hotell etc.

Det finns många offentliga internetanslutningar som blockerar vissa webbplatser av någon anledning. Men internet är en värld byggd av nördar. Det finns knappast något som kan betecknas som omöjligt. Därför är det faktiskt möjligt att kringgå blockeringar för att komma åt webbplatser på internet genom att använda proxyserverwebbplatser.

Idag kommer vi i den här artikeln att berätta hur du kan komma åt blockerat internetinnehåll via Google och dess tjänster genom att använda Google som proxyserver. Det finns två sätt att komma åt blockerat innehåll genom att använda Google som proxyserver och låt oss berätta hur.

Hur man använder Google som proxyserver för att komma åt blockerat innehåll.

Som nämnts ovan finns det två sätt att använda Google som proxyserver. Medan din ISP eller offentliga nätverksvärd kommer att tro att du använder en Google-tjänst, kommer din skärm faktiskt att visa det ursprungliga innehållet på den blockerade webbplatsen. Låt oss börja med guiden för att använda Google som proxyserver för att komma åt blockerat innehåll.

Metod 1:- Google Weblight.

Google Weblight är en datasparteknik som används av webbläsaren Chrome. Den dirigerar din webbsida genom Googles egna servrar där den är optimerad för låg data och snabb laddning. Detta ändrar din URL och blockerar därmed program som inte kan känna igen innehållet.

Denna metod att använda Google som proxyserver är snabb och effektiv. Följ bara de enkla stegen nedan för att använda Google som proxyserver och komma åt blockerat innehåll med Google Weblight.

  • Ange webbadressen till det blockerade innehållet i formatet nedan.

”http://googleweblight.com/?lite_url=http://*URL-HERE*”

  • Ersätt URL HÄR med din URL.

Så här kan du använda Google som en proxyserver med Google Weblight-tjänsten.

Kontrollera också: – Bästa VPN-programvaran för PC

Metod 2:- Google Translate.

Den här metoden innebär användning av Googles webbplatsöversättartjänst för att kringgå blockeringar och komma åt blockerat innehåll genom att använda Google som proxyserver. Google har befogenhet att öppna vilken webbplats som helst och översätta dess innehåll till något av de språk som stöds. Detta kan användas för att visa hela webbplatsen på skärmen via Google Translate.

Så här gör du.

Steg 1. Gå till https://translate.google.com och klistra in webbadressen som du vill besöka i textrutan.

Steg 2. Välj ett annat språk än det språk som webbsidan är på.

Steg 3. Klicka på ”Original”-knappen i det övre högra hörnet för att se den ursprungliga webbsidan.

Så här kan du använda Google som proxyserver med hjälp av tjänsten Google Translate.

Sammanfattningsvis hoppas vi att denna enkla steg-för-steg-guide om hur du använder Google som proxyserver för att komma åt blockerat innehåll hjälper dig att använda internet bättre. Använd bara rätt omdöme och följ lokala lagar. Dela den här artikeln på Facebook och Twitter.