Hur man använder Google Lens-funktioner i Google Foto för Android och iPhone

Varför ladda ner Google Lens-appen separat när du kan komma åt den i Google Foto?

Även om Google Lens är tillgänglig som en fristående app, kan du komma åt dess funktioner i Google Foto om du vill använda dem på befintliga foton på din enhet. Vi visar dig hur du använder Google Lens för att översätta text, identifiera objekt och mer i Google Foto-appen.

Hur man kopierar, söker, lyssnar och översätter text i Google Foto

Oavsett om du använder iOS- eller Android-versionen av Google Foto kan du följa stegen nedan för att översätta text, kopiera text från bilder, lyssna på den eller till och med slå upp den texten på Google:

Ladda ner: Google Foton för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

 • Öppna Google Foto-appen på din iPhone eller Android-enhet.
 • Välj fotot med text som du vill använda Google Lens på.
 • Tryck på alternativet Lens längst ned. Google Lens analyserar sedan fotot och ger dig relevant information.
 • Tryck nu för att markera valfri text på bilden för att avslöja tillgängliga åtgärder i bottenmenyn. Du kan flytta textplatshållarna för att välja mer text, och beroende på vad du letar efter kan du trycka på knappen Kopiera text, Sök, Lyssna eller Översätt för att få den information du behöver.
 • Hur man söker efter något objekt eller objekt i en bild på Google Foton

  Stegen är för det mesta liknande om du behöver få mer information om ett fordon, en plats, ett landmärke, en produkt eller något annat objekt i en bild som sparats på din telefon. Du måste dock ta ett annat tillvägagångssätt. Så här är vad du behöver göra:

 • Öppna bilden av intresse i Google Foto-appen.
 • Tryck på alternativet Lens i bottenmenyn och vänta på att appen ska analysera fotot.
 • Om bilden har ett enda objekt eller objekt kommer det att väljas automatiskt och relevanta sökresultat visas längst ner. Du kan rulla uppåt för att hitta fler resultat och trycka för att öppna det du vill ha. Men om det finns flera objekt måste du trycka på varje specifikt objekt för att få informationen separat.
 • För mer exakta resultat, justera beskärningsmarkörerna så att de täcker bara det objekt du vill söka efter.

  Google Photos gör det enkelt att komma åt Google Lens-funktioner

  Med Google Lens-funktioner integrerade i Google Foto-appen kan du lära dig mer om texten, objekten och scenerna i dina foton och vidta åtgärder på dem utan att lämna appen. Ännu bättre, detta är kombinerat med användarvänlighet och tillgänglighet för alla gratis.