Hur man använder GeForce Now-spelströmning på Linux

Visste du att du kan använda Nvidias spelströmningstjänst på Linux? Det är sant, men det krävs lite justeringar för att få det att fungera. I den här guiden går vi igenom hur man får GeForce Now-spelströmning på Linux.

Ladda ner en webbläsare som stöds

Tyvärr fungerar inte GeForce Now på Linux via en officiell applikation. Därför är det enda sättet att använda tjänsten att använda en webbläsare som stöds. För närvarande är den bästa webbläsaren för att använda GeForce Now på Linux Google Chrome.

Du måste installera Google Chrome på din Linux-dator. Google Chrome stöds officiellt på Ubuntu Linux, Debian Linux, Fedora Linux och OpenSUSE Linux. Det kan också installeras på Arch Linux via AUR.

Installera Google Chrome

För att installera Google Chrome på Linux, öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet. För att göra det, använd Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

När terminalfönstret är öppet kan installationen börja. Följ installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

För att installera Chrome på Ubuntu, börja med att gå över till Googles Chrome-webbplats. Väl där, hitta nedladdningsknappen och välj alternativet för att ladda ner ett ”DEB”-paket.

När du har laddat ner DEB-paketet, använd CD-kommandot för att flytta till mappen ”Nedladdningar”. Därifrån använder du kommandot apt install nedan för att konfigurera Google Chrome på Ubuntu.

sudo apt install ./google-chrome-stable_current_amd64.deb

Debian

Chrome fungerar på Debian, men du måste ladda ner DEB-paketet. För att göra det, gå över till Google Chromes nedladdningssida. Välj sedan alternativet ”DEB” för att ladda ner.

När nedladdningsprocessen är klar, använd CD-kommandot för att flytta till katalogen ”Nedladdningar”. Installera sedan Google Chrome på Debian med dpkg-kommandot nedan.

cd ~/Downloads
sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb

Slutligen, korrigera eventuella beroendeproblem som kan ha uppstått under installationsprocessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Chrome är tillgängligt på Arch Linux, om än inofficiellt. För att få det att fungera måste du installera det via Arch Linux User Repository. Använd kommandona nedan för att installera Chrome.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

trizen -S google-chrome

Fedora

Google stöder officiellt Fedora. För att få webbläsaren att fungera på ditt system, börja med att gå till tjänstemannen Chrome nedladdningssida. Väl där klickar du på ”Ladda ner” och väljer alternativet ”RPM”.

Använd CD-kommandot och flytta till katalogen ”Nedladdningar”. Använd sedan kommandot dnf install för att få Chrome RPM-paketet installerat på din dator.

cd ~/Downloads/
sudo dnf install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

OpenSUSE

Google stöder OpenSUSE via ett nedladdningsbart RPM-paket. För att installera det på ditt system, börja med att gå över till tjänstemannen Chrome nedladdningssida. Klicka sedan på knappen ”Ladda ner”.

Efter att ha valt knappen ”Ladda ner”, välj alternativet ”RPM”. När nedladdningen är klar, använd CD-kommandot för att flytta till din dators ”Nedladdningar”-mapp.

cd ~/Downloads

Väl inne i mappen ”Nedladdningar”, använd kommandot zipper installation för att konfigurera Google Chrome på OpenSUSE.

sudo zypper install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

Installera en user-agent spoofer

Nvidia kommer av någon anledning inte att låta Linux-användare använda GeForce Now i någon webbläsare. Det verkar dock inte finnas en legitim anledning eftersom Chrome kan rendera spelet fullt ut.

Du måste installera ett Chrome-tillägg för att komma runt detta block som Nvidia sätter på plats. Detta tillägg låter dig lura Nvidia att tro att du använder Windows.

För att installera detta tillägg, gå över till Google Chrome tilläggssida. Välj sedan knappen ”Lägg till i Chrome” för att installera spoofern. När tillägget har lagts till, välj det för att komma åt det.

Inuti tillägget, välj ”Chrome 99” och välj sedan knappen ”Använd (alla fönster) för att tillämpa den nya användaragenten. Från och med nu kommer Nvidia att tro att du är på Windows.

Spelar GeForce Now-spel på Linux

Med webbläsaren installerad och användaragenten i Chrome förfalskad kommer du att kunna spela GeForce Now på Linux. För att göra det, följ steg-för-steg-instruktionerna nedan.

Steg 1: Gå över till GeForce Now-spelsidan. Väl där, skapa ett konto. Du kan skapa antingen ett gratiskonto eller ett betalkonto.

Steg 2: När du har skapat ett GeForce Now-konto, anslut ditt Steam-konto. Du kan också ansluta ditt Epic Games-konto (om du har ett). När Steam är anslutet kommer ditt ”Bibliotek”-sektion i GeForce Now att visa dig spel du äger som är tillgängliga i tjänsten.

Steg 3: Leta reda på spelet du vill spela och välj det med musen. Så snart du väljer ditt spel kommer Google Chrome att starta ditt spel i helskärm. Njut av!