Hur man använder den sekretessfokuserade Euki-appen för periodspårning

Periodspårningsappar får i allmänhet en dålig rap när det gäller integritet och datasäkerhet. Många av dessa appar har oklara integritetspolicyer, vilket gör användarna osäkra på om deras känsliga data är i säkra händer eller farligt territorium.

Lyckligtvis är inte alla periodappar (och deras sekretesspolicyer) lika. Euki är en av få menstruationsspårningsappar som inte samlar in någon data, vilket gör det till ett att föredra alternativ för alla som vill spåra sin mens samtidigt som de skyddar sin integritet. Läs mer om Privacy-first-appen och hur du använder den här.

Vad gör Euki till en ”Privacy-First Period App”

Oron för huruvida period trackers är säkra att använda har funnits i flera år, där den ursprungliga oro handlade om att personuppgifter säljs till tredje part inklusive Facebook. Dessa bekymmer påskyndades av 2022 års upphävande av federala abortskyddsrättigheter i USA, när appar för kvinnors säkerhet och periodspårning ifrågasattes.

För att ytterligare lägga till larmet, den brittiska välgörenhetsorganisationen, Privacy Internationalavslöjade hur vissa utvecklare och företag för menstruationsappar kanske inte upprätthåller integritetskraven och faktiskt tillåter att känslig data utnyttjas och delas!

Det är därför utvecklarna på Euki säger att de tar integritet på allvar. Skapad av Kvinnor hjälper kvinnor (en internationell aktivistisk ideell organisation), denna gratis app för reproduktiv hälsa är designad med integritet i åtanke. Allt du anger i Euki lagras lokalt på din enhet och din data kommer inte att säljas till tredje part, hackas eller delas med brottsbekämpande myndigheter.

Ladda ner: Euki för Android | iOS (Fri)

Hur vet jag att Euki-appen är säker och inte kommer att sälja min data?

Det är en bra idé att veta hur du identifierar om din hälsoapp säljer din privata data. När det kommer till Euki-appen hittade vi tydliga signaler som ger den grönt ljus, inklusive:

 • En tydlig integritetspolicy. Det står tydligt i Eukis sekretesspolicy att utvecklaren inte samlar in någon personlig eller annan information från användare.
 • Inget att deklarera på App Store eller Google Play. När du laddar ner Euki från din appbutik kan du se en sammanfattning av appens sekretesspraxis. På Google Play, scrolla ned till Datasäkerhet, eller på iOS App Store, scrolla ned till App Privacy. Här kan du se verifiering av att utvecklaren inte samlar in någon data från Euki-appen.
 • Inga onödiga tillståndsbegäranden. Till skillnad från andra hälsoappar ber inte Euki om tillåtelse att komma åt din kamera, mikrofon eller plats – vilket betyder att den inte kan snoka efter dig.
 • Du kan ställa in en PIN-kod. Eftersom din data är i dina händer vill du skydda den genom att lägga till en PIN-skyddskod, som Euki uppmanar dig att ställa in.
 • Du kan visa en falsk skärm. Om någon annan ber dig att öppna Euki-appen kan du skydda din data genom att ange 1111 som din PIN-kod för att öppna en falsk skärm.
 • Du kan radera dina uppgifter när som helst. Du kan ta bort dina spårade symptom manuellt eller automatiskt när som helst från Euki.
 • En tumme upp från *Sekretess ingår inte. Mozillas köpguide ger en grundlig rapport om Euki-appen och dess sekretessfunktioner, och får *Sekretess inte inkluderat Best Of-märket för att inte samla in personlig data.

Euki-appen tillhandahåller den gyllene standarden för dataskydd genom att inte samla in några personuppgifter och uppmuntra användare att ta kontroll över sin integritet.

Hur man ställer in Euki-appen

Att installera Euki-appen är snabbt och enkelt. Tack vare att din data lagras lokalt behöver du inte ange några personuppgifter eller kontaktuppgifter. Ladda bara ner Euki och följ instruktionerna på skärmen för att komma igång.

Under den korta installationsprocessen kommer du att bli tillfrågad om du vill ha ytterligare säkerhet för din app genom att lägga till en PIN-kod. När du uppmanas, tryck på SET PIN och använd numeriska tangentbordet för att skapa ett lösenord. Tryck på INTE NU för att hoppa över det här steget. (Navigera till fliken Sekretess för att ange en PIN-kod när som helst.)

Installationsprocessen kommer också att tillhandahålla Eukis användarvillkor, som vi rekommenderar att läsa. Tryck på Godkänn för att slutföra konfigurationen och börja använda appen.

Grunderna för att använda Euki-appen

Euki-appen är lätt att använda, med huvudfunktionerna organiserade i flikar för snabb navigering. Du hittar följande funktioner på dessa flikar:

 • Cykel: Visa din dagssammanfattning och cykelsammanfattning, spåra nya symptom och få tillgång till appens inställningar.
 • Kalender: Visa dina tidigare symptom och mätvärden i antingen Kalender eller Listvy. Du kan också ställa in påminnelser här.
 • Spåra: Tryck på plusikonen (+) för att spåra dina menstruationssymtom (mer om detta nedan).
 • Info: Lär dig om en rad relaterade ämnen, från graviditet till sexualitet, och få stöd där det behövs från dessa guider i appen.
 • Sekretess: Vår favoritflik, som ger dig kontroll över din data. Växla Ställ in frekvent radering av data eller tryck på Ta bort all data nu för att ta bort alla loggade data. Du kan också ställa in en PIN-kod och komma åt sekretesspolicyn här.

Att följa din menstruationscykel regelbundet kan hjälpa dig att få en bättre insikt om din kropp och hälsa.

Så här spårar du din mens på Euki-appen

För att spåra din menstruationscykel på Euki (och få periodförutsägelser, cykelsammanfattningar och fler insikter), följ dessa steg:

 • Tryck på (+) Spår-knappen.
 • Om du vill lägga till symptom för en föregående dag, bläddra igenom datumen högst upp på skärmen för att hitta och lägga till symptom för ett annat datum.
 • Bläddra ner genom kategorierna för att hitta den typ av symptom du vill spåra (t.ex. blödning, känslor, kropp).
 • Tryck på symptomen du har den dagen (t.ex. ljusflöde, stressad, uppblåsthet).
 • Använd avsnittet Anteckningar för att ange eventuella tankar eller känslor.
 • Tryck på Klar spårning för att spara dina symtom.
 • När du spårar din mens kan du se ett popup-fönster som frågar om du vill att symtomen ska inkluderas i din cykelsammanfattning och periodförutsägelser. Tryck inte på den här för att utesluta eller ja, inkludera den för att symtomen ska visas i dina sammanfattningar.

  Så här använder du Euki-appen för att lära dig mer om din hälsa

  När du fortsätter att spåra symtom under hela din menstruationscykel, kommer Euki-appen att börja ge mer information och insikter om din hälsa. Du kommer att kunna se den genomsnittliga längden på din cykel, längden på din mens och eventuella cykelvariationer. Detta kan vara användbart för att identifiera eventuella oregelbundenheter, utebliven menstruation eller ovanliga symtom som sedan kan presenteras för din läkare för en diagnos.

  Du kan också använda Euki för att hålla reda på dina hälsohändelser. Om du tar p-piller (eller andra läkemedel) kan du använda funktionen Påminnelser (finns på fliken Kalender) för att uppmana dig att ta din medicin i tid. Du kan också spela in möten och ställa in framtida möten för att hålla reda på din medicinska hälsa (du kan lägga till dessa detaljer på fliken Spåra).

  Om du behöver hjälp eller råd för specifika områden av din hälsa, ta en titt på resurserna på fliken Info. Oavsett om du har problem med graviditet, STI eller reproduktiv hälsa, hittar du resurser, hjälplinjer och arbetsböcker för att stödja dig här.

  Du kan ta kontroll över din hälsa på ett säkert sätt med Euki Period Tracker-appen

  Om du vill spåra din mens utan några skrämmande integritetsproblem är Euki-appen ett bra verktyg att använda. Du kan säkert spåra dina symtom och övervaka din menstruationshälsa utan att behöva oroa dig för att dina känsliga uppgifter förs vidare eller säljs.

  Se till att PIN-skydda appen och vidta andra säkerhetsåtgärder på din smartphone för att skydda din data. Om du är orolig för att någon läser dina data i Euki, använd raderingsfunktionen för att radera lokal data från din smartphone.