Hur man använder den nya funktionen för godkännande av deltagare på WhatsApp-grupper

Det råder ingen tvekan om att WhatsApp är världens mest använda meddelandeprogram. Och för att hålla fast vid denna position fortsätter den Metaägda meddelandeplattformen att arbeta för att förbättra användarupplevelsen, antingen via nya funktioner eller förbättrat integritetsskydd. WhatsApp-gruppchattfunktionen är en av de mest använda eftersom den gör det möjligt för användare med liknande intressen att ansluta och kommunicera. Därför har WhatsApp introducerat Communities och fyller på med nya sekretessfunktioner för att ge administratören mer kontroll över grupper. En sak som bekymrar många gruppadministratörer är att vem som helst kan gå med i en grupp med hjälp av en inbjudningslänk. Det är ett stort säkerhetsproblem eftersom en objuden deltagare kan vara skadlig för gruppens integritet. För att bekämpa detta problem har WhatsApp rullat ut en ny uppdatering som tillåter gruppadministratörer att ha bättre kontroll över de som är villiga att gå med i en grupp. Så i den här guiden har vi förklarat hur man använder den nya funktionen ”Väntande deltagare” för att godkänna vem som kan eller inte kan gå med i en grupp.

Aktivera funktionen Godkänn nya deltagare på WhatsApp

I den här artikeln har vi delat hur gruppadministratörer kan aktivera funktionen ”Godkänn nya deltagare” på WhatsApp-grupper. Men innan dess har vi förklarat vad den här nya funktionen är och varför den är viktig för användarna.

Vad är funktionen ”Godkänn nya deltagare” på WhatsApp?

Tidigare kunde alla användare med en inbjudningslänk gå med i en WhatsApp-grupp. Detta ansågs vara en integritetsfråga eftersom många grupper tvingas ha intima eller konfidentiella samtal. Administratörer måste ha makt över vem som kan och inte kan gå med i en grupp. Den nya WhatsApp-uppdateringen fokuserar på denna aspekt, eftersom en ny ”Deltagardeltagare”-funktion har introducerats.

Med den här funktionen kan gruppadministratörer nu tillåta eller neka någon att gå med i konversationen. När den här funktionen är aktiverad, även om en användare har en inbjudningslänk till en grupp, måste de nu vänta på godkännande från gruppadministratören.

Hur man aktiverar funktionen Godkänn nya deltagare i WhatsApp-grupper

Den här nya godkännandefunktionen är användbar för administratörerna för grupperna eftersom länkar för att gå med ibland delas online eller på sociala medieplattformar, vilket leder till en tillströmning av människor. Den här funktionen hjälper dig att rensa bort personer som du inte bjudit in eller inte vill gå med i din grupp. Så här kan du aktivera det:

1. Öppna WhatsApp Messenger på din telefon. Tryck på gruppens namn som du vill aktivera funktionen för.

2. Tryck nu på WhatsApp-gruppens namn högst upp för att öppna skärmen ”Gruppinfo”.

3. Rulla ned gruppinformationsskärmen tills du hittar alternativet ”Gruppinställningar” och tryck på det.

4. Under gruppinställningar måste du aktivera alternativet ”Godkänn nya deltagare”. Den är inställd på av som standard.

5. Tryck på ”Godkänn nya deltagare” och välj alternativet ”På” från popup-fönstret för att aktivera administratörsgodkännandefunktionen i WhatsApp.

Obs: Popup-fönstret som visas innehåller en text som säger ”När den är aktiverad måste administratörer godkänna alla som vill gå med i gruppen.” Gruppadministratörerna har nu fullständig kontroll över vem som kan och inte kan gå med i gruppen.

Hur man godkänner eller nekar deltagandeförfrågningar i WhatsApp-grupper

Nu när du vet hur du aktiverar inställningen Godkänn nya deltagare i en WhatsApp-grupp är det dags för dig att lära dig hur den här funktionen fungerar. Nedan har vi detaljerat hur administratörerna kan godkänna eller neka användare att gå med i en WhatsApp-grupp.

1. Innan vi tittar på godkännandeprocessen, låt oss snabbt se vad användaren som tar emot gruppinbjudningslänken ser när den här funktionen är aktiverad. När du trycker på knappen ”Gå med i grupp”, kommer du att se ett popup-fönster med knappen ”Begär att gå med”. Den innehåller också texten ”En administratör måste godkänna din begäran.”

2. När du flyttar tillbaka till administratörens enhet kommer du att få ett meddelande om ”väntande begäran” för granskning när någon vill gå med i gruppen via inbjudningslänken. Tryck på det här meddelandet för att granska förfrågningarna. Alternativt kan du trycka på gruppens namn för att gå till skärmen ”Gruppinformation”, scrolla ned tills du hittar alternativet ”Väntande deltagare” och tryck på det.

3. På följande skärm kan du acceptera eller avvisa väntande deltagarförfrågningar enligt dina önskemål. Och det är gjort. WhatsApp-gruppens administratörer har nu fullständig kontroll över vem som kan gå med i en grupp och vem som inte kan.

Acceptera begäran (L) och avvisa begäran (R)

WhatsApp-administratörsgodkännandefunktion för nya deltagare

Så det är så här administratörer kan aktivera och använda den helt nya funktionen ”Godkänn nya deltagare” för att förbättra säkerheten och integriteten för en WhatsApp-grupp. Denna funktion kommer särskilt att vara fördelaktig för stora intellektuella grupper, de som arbetar med kontors- eller högskoleprojekt och många andra. Om du är intresserad av AI-hypen kommer det också att gynna dig mycket att lägga till ChatGPT till WhatsApp. Dessutom stöder WhatsApp nu emoji-reaktioner för meddelanden och en fingeravtryckslåsfunktion för förbättrad integritet. Som sagt, är du en gruppadministratör som redan har aktiverat den här funktionen? Låt oss veta din upplevelse i kommentarerna nedan.