Hur man använder ChatGPTs ”My GPT”-bots för att lära sig brädspel, skapa bilder och mycket mer

Viktiga takeaways

  • OpenAI släppte ett gäng ”My GPT”-lägen för ChatGPT-4, inklusive funktioner som DALL-E för bildskapande och dataanalys för dokumentresultat.
  • ChatGPT Classic är tillgängligt för dig som föredrar en enklare version utan ytterligare funktioner.
  • Andra nya lägen inkluderar en teknisk supportrådgivare, en souschef och en matematikmentor, som ger hjälp med olika uppgifter och intressen.

OpenAI har precis släppt en lista över nya ChatGPT-lägen som heter ”My GPT.” som i huvudsak ger smak åt ChatGPT-4 och DALL-E, och anpassar dem specifikt för att vara bättre lämpade för vissa uppgifter.

Du hittar ”Mina GPTs” på fliken Utforska på ChatGPTs sidomeny. Den är full av anpassade GPT-lägen som sträcker sig från en rolig meme-översättare till en teknisk supportrådgivare, och det är så här var och en av OpenAI:s förbyggda alternativ fungerar.

1. DALL-E

Med DALL-E kan du skapa bilder helt efter din fantasi. Och du kan förbättra bilderna med uppföljningsmeddelanden.

2. Dataanalys

Från dokument till kalkylblad, ladda upp dina data till ChatGPT:s dataanalysläge för att snabbt dra resultat från dina dokument. Var dock försiktig, eftersom AI:s resultat kan vara felaktiga.

3. ChatGPT Classic

ChatGPT-4 har nu DALL-E 3, surfning och möjlighet att ladda upp filer. Men om du vill återgå till en enklare ChatGPT utan alla dessa funktioner, är det vad ChatGPT Classic är till för.

4. Speltid

Har du ett brädspel någonstans hemma som du inte vet hur man spelar? Game Time kommer i kopplingen och kan förklara kort och brädspel för dig. Du kan också ladda upp bilder om du inte vet vad spelet heter men har instruktionerna eller en idé om vad det är.

5. Förhandlaren

Använd The Negotiator för att förbereda för förhandlingar. Om du behöver hjälp med att försöka nå en bra affär kan du komma till ChatGPT och använda detta för att ge dig några idéer om var du ska börja.

6. Creative Writing Coach

ChatGPT har alltid varit bra för kreativt skrivande, men Creative Writing Coach tar det upp ett snäpp. Du kan konsultera den för att göra lite efterforskning åt dig eller klistra in dina utdrag så att det kan hjälpa dig att förbättra din stil och leverans.

7. Kosmisk dröm

Cosmic Dream erbjuder konstnärlig inspiration och övertygande konstteman baserat på dina uppmaningar. Det kan gå igång med ett enda ord eller en uppsättning instruktioner om vilken stil du vill ha. Den försöker dock att inte göra om verk av konstnärer gjorda efter 1912.

8. Teknisk supportrådgivare

Det är i allmänhet inte en bra idé att använda AI för teknisk support. Men OpenAI har lagt till en teknisk supportrådgivare som ett sätt att få råd om din teknik. Vi råder dig att begränsa dina frågor till allmänna, ospecifika tekniska råd eftersom informationen den ger kan vara föråldrad.

9. Målarbokhjälte

Barn kommer att älska de oändliga målarboksmöjligheterna som Coloring Book Hero ger. Den gör svart-vit utskrivbar konst i en oseriös, nyckfull och barnvänlig stil. Bli kreativ med dina uppmaningar och be om mer information om du vill ha mer av en utmaning.

10. Tvättkompis

Laundry Buddy är en förvånansvärt användbar tvättassistent som hjälper dig att hålla dina kläder i gott skick. Dess utmärkande funktion är dock dess förmåga att läsa och förstå klädetiketter och dechiffrera tvättskyltar på etiketter.

11. Sous Chef

Piska fram alternativa recept och brainstorma menyalternativ med ChatGPTs Sous Chef. Det är perfekt för att använda sammanhang för att skapa måltidsidéer och inköpslistor. OpenAI gav det också bildgenereringsmöjligheter som låter dig se hur dina potentiella måltider ska se ut.

12. Klistermärke Whiz

När du tänker ”klistermärke” kan ditt sinne gå till digitala – och du kommer att ha fel i det här fallet. Sticker Whiz är till för att designa anpassade verkliga applikationsklistermärken som du kan köpa och beställa på Sticker Mule. När du är klar med din design genererar Sticker Whiz en länk som du kan följa för att köpa din beställning.

13. Matematik mentor

Math Mentor utökar ChatGPT:s matematiska färdigheter genom att integrera bildbehandlingsfunktioner och en mer exakt matematikmotor. Den kan förstå handskrivna matematiska problem och identifiera problem samtidigt som den vägleder förfrågan till rätt svar.

14. Hot Mods

Uppriktigt sagt verkar Hot Mods vara den minst användbara av alla ChatGPT-varianter. Den annonserar sig själv som en AI som kommer att modifiera bilder av ditt fordon. Det står dock att modifiering av bilder endast är för bildredigeringsprogram. Det kommer mestadels att skriva ut resultat som bara är milt inspirerade av ditt foto.

15. Mocktailmixolog

Mocktail Mixologist är den alkoholfria dryckesversionen av Sous Chef. Berätta för den vilka ingredienser och sammanhang du har, så får du instruktioner om hur du gör en mocktail med detta. Den är designad för att ha en bubblig personlighet (för att matcha dryckerna, kanske), och den kan också generera bilder av drinkar.

15. Genz 4 Meme

Vi är inte säkra på varför OpenAI tror att Boomers kan behöva en meme-översättare, men de gav oss den ändå. Ladda upp dina memes till genz 4 meme och se hur det dissekeras. Konstigt nog gör den det på ett väldigt ”Gen Z” sätt, vilket nästan motverkar poängen med att vara en översättare.

”Mina GPTs” finns inte på mobilen… Än

Tyvärr är ChatGPTs nya lägen ännu inte tillgängliga på den officiella ChatGPT-mobilappen. Även om du kan fortsätta konversationen du började på ditt skrivbord, kan du inte starta en ny chatt med någon av de andra GPT:erna förutom DALL-E. Även om det är bekvämare att komma åt dem på mobilen, kan vi behöva vänta lite längre på det.

För nu måste du hålla fast vid OpenAI:s utbud av nya verktyg och chatbots, och kanske kommer du att lära dig ett nytt brädspel eller två i processen.