Hur man använder ChatGPT med Google Colab

ChatGPT är en stor språkmodell utvecklad av OpenAI.

Som utvecklare gör ChatGPT dig mer produktiv eftersom den kan generera kod, felsöka och svara på frågor. Med ChatGPT kan du skriva kod snabbare, snabbt generera tester, hitta och fixa buggar och till och med förklara vad skriven kod kan göra.

Att integrera ChatGPT med Google Colab hjälper dig att skörda alla ovanstående fördelar i Google Colab-miljön. Det här inlägget beskriver hur du kommer igång med ChatGPT med Google Colab.

Fördelar med att integrera ChatGPT med Google Colab

✅ Du kan använda både ChatGPT och Google Colab samtidigt utan att behöva växla mellan olika flikar.

✅ Det är gratis att använda, åtminstone i skrivande stund.

✅ Du felsöker, refaktorerar och genererar kod snabbare.

✅ Det kan förklara kod skriven i en anteckningsbok om det är något du inte förstår.

✅ Den kan lägga till kommentarer till din kod för att göra den mer beskrivande.

Hur man integrerar ChatGPT med Google Colab

För att integrera ChatGPT med Google Colab använder du ett tillägg som heter ChatGPT för Google Colab. Den är tillgänglig för de flesta populära webbläsare. Jag använder Google Chrome, så att jag installerar det från Chrome webbutik.

Du kan också installera det från Mozilla Web Store. Tillägget är gratis och öppen källkod. Koden är tillgänglig på GitHub.

Hur man använder ChatGPT i Google Colab

När du har installerat ChatGPT med Google Colab från din relevanta webbbutik eller tilläggsmarknad öppnar du en Google Colab Notebook.

För att använda tillägget, håll muspekaren över cellen, och en ChatGPT-knapp kommer att visas högst upp i mitten av cellen.

När du trycker på knappen öppnas detta gränssnitt längst ner i cellen.

Med det här gränssnittet kan du välja en uppgift som du vill att ChatGPT ska utföra. Uppgifter du kan välja inkluderar Refactoring Code, Explaining Code och Summarizing Code. Om du väljer en uppgift genereras en uppmaning om att tala om för ChatGPT vad som ska göras. Till exempel, om jag väljer alternativet att återställa kod, kan du se texten i textrutan ändras.

Du kan redigera prompten om du vill eller skriva en ny helt och hållet. När din prompt är klar, tryck på knappen Skicka för att skicka den till ChatGPT.

Bredvid knappen Skicka finns det en kryssruta för att inkludera koden. När den här kryssrutan är markerad kommer koden i cellen att skickas tillsammans med uppmaningen.

Bra! ChatGPT fungerar nu inbyggt i Google Colab utan att flytta mellan olika flikar.

Gotchas/Caveats

Från detta kan du se ChatGPT kapslade in koden i en funktion och kallade funktionen. Den förklarade till och med vad den gjorde. Det här är bra, men om du tittar noga på beskrivningen av ändringar som gjorts kommer du att märka två problem:

 • Det döpte om variablerna till mer beskrivande namn (punkt 2). Det gjorde det inte. Den använder fortfarande a och b som variabelnamn.
 • ChatGPT säger också att det lagt till kommentarer till koden (punkt 4), vilket det inte gjorde.
 • Detta är några av de nuvarande nackdelarna med ChatGPT. Det vill säga, det är inte alltid rätt. Den gör misstag, hallucinerar eller producerar felaktig kod med funktioner som inte finns.

  Det är viktigt att dubbelkolla och verifiera att koden som genereras är korrekt istället för att bara blint kopiera och klistra in kod från ChatGPT.

  Potentiella användningsfall

  Trots dessa varningar, om du ser till att granska koden som genereras av ChatGPT och tar dess förklaringar med en nypa salt, kommer du att upptäcka att det kommer att göra dig till en mer produktiv utvecklare. För mig är det så här jag tycker att ChatGPT är mest användbart:

  ❇️ Refaktorerande kod – Skriv om kod du redan har skrivit på ett mer kortfattat, läsbart och begripligt sätt.

  ❇️ Generera testfall – Att skriva test är tråkigt, men de är så viktiga. Med ChatGPT kan du tillhandahålla en funktion, och den kommer att generera testfall för funktionen baserat på koden du skrev.

  ❇️ Få förklaringar till kod – Ibland kommer en annan utvecklare att skriva kryptisk kod som du inte kan förstå. ChatGPT hjälper till att förklara vad koden gör. Du kan till och med ställa frågor om ramverk och bibliotek, vilket sparar en resa till Google och Stack Overflow.

  Slutord

  ChatGPT är en enorm produktivitetshöjare för utvecklare, och att använda det effektivt med Google Colab är användbart för kodare. Du kanske också vill läsa om hur du använder ChatGPT med Siri.