Hur man använder Canvas Docs to Decks-funktion

Canva är inte längre bara en webbplats för att göra ett coolt gratulationskort eller skapa ditt nästa Instagram-inlägg. Canvas Visual Suites låter team samarbeta och bygga projekt tillsammans.

Inom Visual Suites finns Dokument och Presentationer, funktioner som låter dig ställa in dokument och visa information i bildformat. Men vad händer om du kunde börja på ett dokument och omvandla det till en presentation?

Som tur är för dig har Canva den förmågan – den heter Docs to Decks. Så här fungerar det.

Vad betyder Docs to Decks?

Docs to Decks är en lättanvänd funktion på Canvas gratisversion som låter dig skapa ett skriftligt dokument från Docs-funktionen och förvandla det till en Canva-presentation. Det tar bara ett klick för att göra det.

Dessutom, när du är på väg att förvandla ditt dokument till presentationsbilder, kommer det att erbjuda dig ett urval av designalternativ. Det här är fantastiska nyheter för dig eftersom att skapa presentationsbilder redan är tidskrävande arbete, och att behöva få det att se presentabelt ut lägger till tid som skulle kunna spenderas bättre på ett annat projekt.

Så här använder du dokument till kortlekar i Canva

För att starta processen med Docs to Decks, gå till Canvas hemsida. Under rubriken What Will You Design Today klickar du på ikonen Dokument.

Därifrån väljer du funktionen Docs to Decks. Klicka på Kom igång och ditt dokument öppnas. Du måste ta bort välkomstmeddelandet innan du börjar.

Det är viktigt att notera att Canva kommer att leta efter rubriker för att veta var man ska börja en ny bild. Det betyder att du måste lägga till rätt rubriker genom Canva Docs.

För att göra detta klickar du på +-tecknet på dokumentet. Välj H1 Rubrik som huvudrubriken för hela presentationen och skriv in din titel. Detta blir bild ett.

För att lägga till nästa bild, klicka på +-tecknet igen. Välj H2 Underrubrik och skriv in undertexten för den bilden.

Under din H2-underrubrik klickar du på +-tecknet en gång till och väljer alternativet Kropp. Detta gör att du kan börja skriva kroppsinformationen för din första bild.

Om du vill lägga till grafik till din presentation, klicka på fliken Element i verktygsfältet till vänster. Härifrån kan du lägga till bilder, tabeller, diagram och mer till ditt dokument. Använd dessutom dessa Canva-funktioner som gör det enkelt att utforma dokument.

Lägg till en ny underrubrik för att lägga till nästa bild. Fortsätt tills du har all information du behöver för din presentation. Om du behöver hjälp med att skriva ut ditt dokument kan du alltid prova att använda Canvas AI Magic Write-verktyg.

När du är nöjd med ditt dokument är det dags att förvandla det till en Canva-presentation. Klicka på Konvertera i det övre högra hörnet av Canva Editor.

Klicka igenom urvalet av visuella presentationsalternativ och scrolla ned för att se hur bilderna kommer att se ut. Välj den du gillar mest och klicka sedan på Skapa min presentation.

Därifrån skickas du till Presentation Canva Editor där du kan göra justeringar där det behövs. Här kan du ändra färgkombinationer, teckensnitt och mycket mer. När du är redo att presentera ditt bildspel klickar du på Presentera i det övre högra hörnet.

Docs to Decks gör det ännu enklare att presentera information

Docs to Decks är den perfekta funktionen för ett företag som har team som samarbetar i projekt eller för en student som måste skapa en presentation för sin nästa rapport. Med bara lite tid att samla in information och ett enkelt klick på en knapp förvandlas ditt dokument till en display som hjälper andra att följa med i dina idéer.