Hur man använder bilagafältet i Airtable

Airtable har vunnit popularitet som ett mångsidigt produktivitetsverktyg tack vare dess mångsidiga utbud av funktioner. Möjligheten att ansluta till och integrera med en gränslös mängd data och information är en av Airtables unika styrkor.

En av Airtables enastående funktioner som möjliggör detta är möjligheten att bifoga filer direkt till dina poster. Här är en titt på Airtables bilagafält och hur du kan lägga till det i din bas.

Vad är anslutningsfältet i Airtable?

Bilaga-fältet i Airtable låter dig ansluta vilken fil som helst direkt till posterna i din bas. Detta låter dig lägga till stödinformation som bilder, dokument, bildspel eller kalkylblad direkt i dina data, vilket hjälper dig att enkelt hantera dina projekt med Airtable.

Fältet Bilagor stöder flera källor för dina filbilagor, inklusive din lokala datorlagring och populära molntjänster som Google Drive, OneDrive och Dropbox. Det är viktigt att notera att uppladdade filer måste vara mindre än fem gigabyte.

Vanliga filtyper som PNG- och JPG-bilder, Word-dokument, Photoshop-filer och PDF-filer, bland annat, kommer att visa miniatyrbilder i din tabell. Du kan klicka på dessa miniatyrer för en förhandsvisning av filen i helskärm. Mer ovanliga filtyper kommer inte att visa en förhandsgranskning, men du kommer fortfarande att kunna interagera med dem i Airtable.

Så här lägger du till bifogningsfältet till din flygbordsbas

Det finns två enkla metoder för att lägga till fältet Bilagor till din bas i Airtable. Du kan lägga till fältet från Airtable-vyer, till exempel Grid-vyn, eller direkt från en post.

1. Lägga till bifogade fält med hjälp av rutnätsvy

I Airtables rutnätsvy klickar du på plustecknet (+) i slutet av tabellens översta rubrikrad. Du kan behöva rulla åt höger, beroende på din skärmstorlek och antalet fält du redan har.

En popup-meny öppnas med alla tillgängliga fält. Klicka på Bilaga från den listan för att lägga till fältet Bilaga. Om du vill kan du ange ett namn för fältet, som kommer att visas bland rubrikerna. När du är klar med att ställa in ditt fält klickar du på Skapa fält för att lägga till det i din bas.

2. Lägga till bifogade fält i en post

I en post i din bas klickar du på Lägg till nytt fält i den här tabellen längst ned i posten. Klicka på rullgardinsmenyn Enkelradstext och välj Bilaga från listan. Ange en titel om du vill och klicka på Spara.

I popup-fönstret för redigeringsfältet kan du också se en växling för Visa bilagor i omvänd ordning, särskilt om du använder en mall. Den här växlingen lägger till nya bilagor i början av listan snarare än i slutet. Den här inställningen avbröts från och med april 2020, och istället kan du dra och släppa bilagor i fältet för att manuellt ändra ordning på dem.

Bifoga en fil med hjälp av bilagafältet

När du har lagt till fältet Bilaga kan du interagera med det från rutnätsvyn eller enskilda poster.

I rutnätsvyn klickar du på fältet Bilaga i en posts rad för att komma åt alternativ för att lägga till en ny fil (genom plustecknet) eller dra och släpp en fil direkt i cellen.

Inuti en post visas fältet Bilaga som en stor ruta där det står Dra filer hit eller bläddra. Du kan antingen dra och släppa filer i rutan eller klicka på länken bläddra bland filer för att öppna en filvalspopup med fler alternativ.

Genom att klicka på plustecknet i rutnätsvyn eller länken bläddra bland filer i en post öppnas ett popup-fönster där du kan välja filer från flera källor. Du kan dra och släppa filer från din lokala lagring för att lägga till dem som bilagor.

Alternativt kan du välja ett av de andra alternativen i sidofältet för att hitta en fil att bifoga. Du kan länka en fil från en URL eller en webbsökning, ta en bild från din webbkamera eller lägga till filer från onlinelagringstjänster som Google Drive, OneDrive, Dropbox och Box, samt foton från Facebook.

Observera att du måste ansluta dina konton från dessa tjänster till Airtable innan du lägger till filer i din bas. Du kan ansluta dina externa konton genom att följa anvisningarna efter att du klickat på en tjänst.

Anslut enkelt ditt arbetsflöde med Airtable

Med så många delar att spåra i dagens digitala arbetsflöden kan det vara en utmaning att hålla ditt arbete organiserat och kopplat till relevant information.

Bilaga-fältet i Airtable hjälper dig att hantera detta genom att koppla dina filer direkt till den information du behöver i dess robusta databasekosystem. Detta hjälper dig att hålla dig mer organiserad och produktiv, vilket säkerställer att allt du behöver finns nära.