Hur man ansluter en Sonos-högtalare till Wi-Fi

Viktiga takeaways

 • För att ansluta en Sonos-högtalare till Wi-Fi, ladda ner Sonos-appen på iOS eller Android, logga in och följ de guidade anvisningarna.
 • Du kan anpassa din enhet, se nätverksdetaljer, konfigurera ett stereopar och lägga till röststyrning när du har anslutit din Sonos-högtalare till Wi-Fi.
 • Använd Sonos-appen eller AirPlay 2 för att strömma musik från kompatibla enheter och låt andra styra högtalaren via Wi-Fi.

Sonos trådlösa högtalare streamar musik över Wi-Fi från olika appar och stöder även AirPlay 2 för uppspelning från kompatibla enheter som iPhones. Lär dig hur du ansluter Sonos-högtalare till Wi-Fi för första gången eller flyttar dem till ett nytt Wi-Fi-nätverk så att du kan börja lyssna på din favoritmusik.

Så här ansluter du din Sonos-högtalare till Wi-Fi

För att ansluta en Sonos-högtalare till Wi-Fi, konfigurera dess funktioner och logga in på dina musik- och ljudströmningstjänster måste du ladda ner Sonos-appen för din iOS- eller Android-enhet.

Ladda ner: Sonos för iOS | Android | Skrivbord (Fri)

Även om Sonos tillhandahåller appar för Mac och Windows, kan dessa skrivbordsprogram inte användas för att ansluta en Sonos-högtalare till Wi-Fi.

Efter att ha laddat ner appen, logga in eller skapa ett konto. Se sedan till att din mobila enhet är ansluten till det Wi-Fi-nätverk du vill använda och följ dessa steg:

 • Öppna fliken Inställningar. Du kommer sannolikt att se avsnitten Konto, System och Tjänster och röst nedtonade.
 • Leta efter varningen eller popup-fönstret som uppmanar dig att ansluta din Sonos-enhet till Wi-Fi och tryck på Låt oss fixa det eller Lägg till i nätverk.
 • Tryck sedan på knappen Lägg till nätverk.
 • Om Sonos-appen ber om tillåtelse att se din plats trycker du på Fortsätt för att bevilja det.
 • När du uppmanas, skriv lösenordet för Wi-Fi-nätverket och tryck på Fortsätt.
 • Du kommer att se en varning när din Sonos-enhet är ansluten till Wi-Fi.

  Anslut och anpassa din Sonos-högtalare

  När du har anslutit din Sonos-enhet till Wi-Fi kan du börja anpassa upplevelsen genom att lägga till dina musikströmningstjänster, ställa in ett stereopar och mer.

  Visa nätverksinformation i Sonos-inställningar

  Du kan se detaljer om det Wi-Fi-nätverk som din Sonos-enhet är ansluten till i Sonos-appen. Navigera till Inställningar > System och välj din enhet från produktlistan. På nästa skärm trycker du på namnet på din enhet (igen under Produkter).

  Du ser statusen för din enhet och relevanta funktioner, som batteri, mikrofon och nätverk. Tryck på Nätverk för att visa Wi-Fi-anslutningens styrka, nätverksfrekvens, kanal och andra detaljer.

  Ställ in dina Sonos-högtalare som ett stereopar

  Om du har två kompatibla Sonos-högtalare kan du ställa in dem som ett stereopar. Gå till Inställningar > System > [room name] och tryck på Konfigurera stereopar. Följ sedan de guidade uppmaningarna för att para ihop de två högtalarna.

  Lägg till röststyrning till din Sonos-högtalare

  Sedan 2017 har många Sonos-högtalare stöd för röstassistenter, inklusive Amazon Alexa, Google Assistant och Sonos Voice Control. Dessa använder Wi-Fi för att låta dig styra musiken, fråga efter information och till och med styra smarta hemenheter.

  För att lägga till en röstassistent till din Sonos-högtalare, gå till Inställningar > System > [room name]. Hitta sedan avsnittet Röst och tryck på Lägg till en röstassistent. Läs vår guide för att lägga till röststyrning till din Sonos-högtalare för mer information om installationsprocessen.

  När din Sonos-högtalare är ansluten till Wi-Fi är du redo att spela musik. Du kan göra det genom att använda Sonos-appen eller genom att streama från en kompatibel enhet med AirPlay 2. I Sonos-appen loggar du in på Spotify, Apple Music eller någon av de andra tillgängliga tjänsterna för att ansluta den till ditt konto och börja streama.

  Oavsett om du använder appen eller AirPlay 2 använder Sonos-högtalaren Wi-Fi för att spela musik, så du behöver inte oroa dig för begränsad Bluetooth-räckvidd eller Bluetooth-enhetsbyte.

  Låt andra styra musiken via Wi-Fi

  Om du lyssnar på musik med vänner kan du dela kontrollen över högtalaren med dem genom att ansluta deras enheter till ditt Wi-Fi-nätverk. När alla är på samma Wi-Fi-nätverk kan de använda Sonos-appen eller AirPlay 2 för att spela musik och styra högtalaren.

  Hur du flyttar din Sonos-högtalare till ett nytt Wi-Fi-nätverk

  Oavsett om du flyttar en Sonos Era 100 till ett nytt hem eller reser med en Sonos Roam, liknar processen för att ansluta din högtalare till ett nytt Wi-Fi-nätverk som att ställa in den på Wi-Fi för första gången.

  I Sonos-appen går du till fliken Inställningar och letar efter varningen om att du behöver uppdatera nätverksinställningarna. Följ sedan de guidade anvisningarna som visar hur du ansluter Sonos till det nya Wi-Fi-nätverket.

  Även om din högtalare har stöd för Bluetooth, låser Sonos-anslutningen till Wi-Fi upp dess fulla möjligheter, från musikströmning och AirPlay 2-uppspelning till röstassistenter och ljud i flera rum. Gör det väl värt att göra.