Hur man ändrar Slack e-postadress

Spread the love

Slack är en snabbmeddelandetjänst som kan användas för affärskontakter och kopplar alla anställda till samma enhetliga team. Det gör det enkelt att kontakta dina kollegor, och samarbeta och det stödjer synkront arbete. Om du redan är medlem i slack måste du inkludera en e-postadress för att registrera dig för plattformen. Om du har angett en gammal e-postadress eller din nuvarande e-postadress har ändrats kan du ändra slack e-postadress på plattformen. I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du ändrar din e-postadress från slack och även ändrar slack lösenord. Låt oss börja.

Hur man ändrar Slack e-postadress

Fortsätt läsa för att lära dig hur du ändrar Slack-e-postadress

1. Öppna webbläsaren från din mobil eller stationära dator.

2. Besök Slack webbsida för att gå till Slack-kontot och logga in med dina referenser.

3. Gå till Inställningar och klicka på expandera närvarande nära e-postadressen.

4. Nu kommer slack att fråga dig om ditt kontolösenord, ange ditt nuvarande lösenord. Under rutan Ny e-postadress anger du din nya e-postadress.

5. Tryck på Uppdatera e-post. Detta kommer att skicka ett bekräftelsemail till din nya e-postadress för att bekräfta ändra slack e-postadress.

  7 Webbservrar med öppen källkod för små till stora webbplatser

6. Bekräfta din nya e-postadress via e-postmeddelandet som skickas från slack till den nya e-postadressen du fick genom att klicka på BEKRÄFTA DIN E-POSTADRESS, detta kommer att ändra slack e-postadress.

Hur man ändrar Slack e-postlösenord

Ditt lösenord kommer att vara din säkerhet för att hålla ditt konto säkert, inte bara på slack utan på vilken plattform som helst. Så det är lika viktigt att använda ett säkert och unikt lösenord. Lösenord på arbetsplatsen är viktiga eftersom om någon skulle kunna gissa eller hacka ditt lösenord, kan de inte bara läsa dina kontakter och andra officiella ärenden utan det är också möjligt att de kan utge sig för dig, om du hellre inte vill att det ska hända kan du behöva för att ange ett unikt lösenord om du undrar hur du ändrar ditt lösenord, utför stegen nedan.

1. Följ de två första stegen enligt ovan.

2. På sidan Kontoinställningar klickar du på expanderingsknappen som finns nära avsnittet Lösenord.

Obs: Om du inte kan se expanderingsalternativet nära lösenordet kan du behöva ändra ditt lösenord i Single Sign-on (SSO) för att bekräfta. Å andra sidan kan din organisation också ha den här funktionen på SSO-appar som OneLogin, Gsuite , etc.

  10 Blockchain-as-a-Service Providers för små till stora företag

3. Du måste först ange ditt gamla lösenord i rutan Aktuellt lösenord.

4. Slutligen, skriv in ditt nya lösenord i textrutan Nytt lösenord och klicka på Spara lösenord, detta kommer att uppdatera ditt lösenord.

Notera: Slack kräver att lösenord är minst 6 tecken långa och vanliga lösenord är inte tillåtna t.ex.: abcdef1234 etc, så vi rekommenderar att du anger ett unikt och starkt lösenord.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Jag har inte fått något e-postmeddelande om lösenordsvila, vad ska jag göra?

Ans. Du kan behöva kontrollera din skräppost eller skräppostfliken i din e-postklient. Ibland blockerar vissa organisationer slappa e-postmeddelanden, kontakta organisationens administratör för att få det åtgärdat.

Q2. Jag kommer inte ihåg att jag skrev in ett lösenord på slack. Hur hittar jag mitt lösenord?

Ans. Om du loggade in på slack med Apple eller Google ID kan du begära en lösenordsåterställning och sedan lägga till ett nytt lösenord till ditt konto.

Q3. Jag har förlorat åtkomsten till mitt e-postkonto, hur kan jag ändra uppgifterna?

Ans. Som standard måste du ha tillgång till den e-postadress du har angett för att ändra inställningar, i alla fall, om du inte har åtkomst kan du begära att organisationens administratör uppdaterar din e-postadress åt dig som är länkad till ditt konto . Observera att administratören inte kan ändra lösenord eller återställa dem.

  Är Conversation Designer-certifieringen rätt för dig?

Q4. Hur kan jag ändra mitt lösenord för slack mobilapp?

Ans. Öppna Slack-appen och logga in på den. Gå till din profil, denna kan nås genom att trycka på din profil som finns i det övre högra hörnet av appen, trycka på knappen Mer och gå till Kontoinställningar. Du kan ändra ditt lösenord därifrån.

F5. Kan jag använda två olika e-postadresser samtidigt på Slack?

Ans. Du kan använda flera konton på slack på olika arbetsplatser, du kan använda en e-postadress för en slack arbetsplats och en annan e-postadress för en annan slack arbetsplats. Du kan inte använda två e-postkonton på samma arbetsplats.

***

Vi hoppas att du med hjälp av den här guiden kunde lära dig hur du ändrar Slack-e-postadress. Om du har några frågor eller förslag, skriv dem gärna i kommentarsfältet nedan.