Hur man ändrar klockan på din iPhone-låsskärm

Apple låter dig ändra hur klockan visas på din iPhones låsskärm. Här kan du lära dig allt om det.

Apple tog med många anpassningsalternativ till iPhones med sin iOS 16-programuppdatering. Låsskärmen, som har sett marginella förändringar genom åren, kan nu vara mer funktionell och personlig.

Här utforskar vi hur du kan anpassa klockan på låsskärmen för att få din iPhone att se unik ut eller öka användbarheten genom att byta till ett 24-timmarsformat.

Hur man ändrar klockstil och teckensnitt på din iPhone

Den första ändringen du kan göra för att anpassa din iPhones låsskärm inkluderar teckensnittet och siffrorna för klockan. Du kan ändra dessa genom att följa stegen nedan:

 • Tryck länge på låsskärmen för att ta fram anpassningsmenyn.
 • Klicka sedan på Anpassa och välj sedan förhandsvisningen av låsskärmen.
 • Tryck nu på tiden för att få upp en spridning av alternativ för att ändra hur klockan visas på din låsskärm.
 • Listan nedan förklarar de tre anpassningsalternativen du kommer att se.

  • Du kan välja mellan sex typsnitt från popup-fönstret, med färgalternativ och en viktreglage för klockan under. Standardfärgen ställs in från nyanserna på din tapet, men du kan svepa runt och välja en enfärgad färg också.
  • Genom att trycka på klotikonen visas de olika tillgängliga siffrorna. Du kan välja mellan arabiska, arabiska indiska, devanagari, khmerer och burmesiska.
  • Slutligen, beroende på vilken typ av bakgrund du har ställt in, kan du aktivera eller inaktivera Djupeffekt. För bakgrundsbilder valda från samlingar, tryck på knappen Djupeffekt i det nedre vänstra hörnet. För bakgrundsbilder från ditt fotobibliotek, tryck på ellipsikonen i det nedre högra hörnet och välj Djupeffekt.

  Djupeffekt kommer automatiskt att aktiveras om din iPhone kan skapa separata lager i bakgrundsbilden. Om Depth Effect inte fungerar måste du använda en annan tapet eller flytta motivet på rätt sätt.

  Använd en 24-timmars klocka på din iPhones låsskärm

  Medan stegen ovan hjälper till att anpassa hur din klocka ser ut, kan du också få den att se annorlunda ut eller mer att föredra genom att byta till 24-timmarsformatet. För att göra detta, följ dessa steg:

 • Gå till Inställningar > Allmänt på din iPhone.
 • Tryck nu på Datum och tid.
 • Här slår du helt enkelt på 24-timmars tid och du är klar.
 • Anpassa din iPhones klocka efter dina önskemål

  Personalisering på smartphones har ofta kretsat kring ändringar som gjorts på hemskärmen. Men i och med att låsskärmen blir en annan fokuspunkt på iPhone, finns det fler ställen att anpassa än tidigare. Att lägga till Apple Watch-liknande widgets och möjligheten att ställa in flera låsskärmar är välkomna tillägg.

  Sammantaget är vi glada över att se dessa förändringar och hoppas att Apple fortsätter att ta med fler kreativa och roliga sätt att anpassa våra iPhones, oavsett om det involverar startskärmen eller låsskärmen.