Hur man ändrar bildförhållandet i Midjourney

Viktiga takeaways

 • Ändra bildförhållandet i Midjourney med parametern –ar för stående och liggande orientering.
 • Använd specifika bildförhållanden för sociala medieplattformar som Instagram, LinkedIn, Facebook och YouTube.
 • Justera bildförhållandet för att skriva ut affischer i olika storlekar och skaffa upp för högsta kvalitet.

Parametern för bildförhållande i Midjourney är vad du behöver för att skapa bilder som kommer att se fantastiska ut i tryck, på sociala medier eller som tapetbakgrunder. Använd den här guiden för att bryta ut standardmåtten för kvadratiska bilder på 1:1.

Parametern för bildförhållande i Midjourney

För att ändra bildförhållandet för bilder i Midjourney kan du använda parametern –aspect eller –ar följt av ett förhållande. Denna parameter placeras alltid i slutet av prompten.

Som standard skapas Midjourney-bilder med ett bildförhållande på 1:1, vilket innebär att både bredd och längd är samma, vilket ger en kvadratisk bild.

Det tar lite tid att bekanta sig med olika bildförhållanden och när de används, så i den här guiden förklarar vi de som är värda att veta och vad du kan använda dem till.

Skapa porträttbilder i Midjourney

Bildförhållande 2:3

Låt oss börja med grunderna. För att skapa en porträttbild, lägg till –ar 2:3 i slutet av din prompt. Ett annat alternativ är –ar 4:5, som har en kortare vertikal höjd men är lite bredare.

Även om siffrorna inte betyder något för dig, kommer du definitivt ha använt porträttorientering i fotografering tidigare. När det gäller att skapa bilder av människors ansikten är porträtt det format som ser mest tilltalande ut.

Skapa landskapsbilder i Midjourney

Bildförhållande 7:4

För att fånga en fantastisk landskapsbild prova att använda –ar 3:2, vilket är ett vanligt bildförhållande som används vid fotografering. Du har också möjlighet att använda –ar 5:4, eller för ett widescreen-utseende, ge –ar 7:4 ett försök.

Landskapsorienteringen fungerar effektivt för att ge en känsla av vidsträckt rymd, särskilt när det kommer till naturliga landskap eller scener som sträcker sig ut över horisonten.

Skapa bakgrundsbilder för skärmar i Midjourney

Att skapa en telefonbakgrund med hjälp av AI är ett bra sätt att använda konsten du genererar med Midjourney eller någon annan AI-konstgenerator du väljer.

Långt ifrån att vara begränsad till bara telefonbakgrunder, du kan använda parametern –ar för att skapa en bild i rätt dimensioner för vilken enhet eller skärm som helst.

Även om det finns några vanliga bildförhållanden som används för bärbara datorer, datorer och telefonskärmar, släpps nya designs varje år, vilket gör det svårt att ge ett one-size fits all-nummer. Den bästa metoden är att söka efter bildförhållandet för din specifika skärm, vilken enhetsmodell du än har.

Men om du inte är orolig för exakta mätningar, här är några bildförhållanden som du kan försöka åtminstone få dig i rätt bollpark.

 • iPhone 15 –ar 90:195
 • Galaxy S22 –ar 90:195
 • Widescreen skärmar för bärbar dator/bildskärm –ar 16:10 eller –ar 16:9
 • Ultrabreda monitorer –ar 21:9

Om du stöter på förhållanden som inkluderar en decimal, till exempel 19,5:9 (specifikationen för iPhone 15), se till att konvertera det till ett heltal. I det här fallet skulle det innebära att man skriver om förhållandet till 195:90 genom att flytta decimalen en plats åt höger på båda talen.

Skapar Midjourney Art för sociala plattformar

Bildförhållande 191:100

Letar du efter ett specifikt bildförhållande för inlägg på sociala medier? Kanske vill du lägga till lite färg på din LinkedIn-profil eller lägga upp lite av din AI-konst på Instagram. Här är några av de vanligaste bildförhållandena du kan behöva för att göra jobbet.

Instagram:

 • Instagram Story Storlek –ar 9:16
 • Instagram Post Vertikal –ar 4:5
 • Instgram Post Landscape –ar 191:100

LinkedIn:

 • LinkedIn Profile Banner –ar 4:1
 • LinkedIn profilbild –ar 1:1 (standard i Midjourney)

Facebook:

 • Facebook-omslagsfoto –ar 16:9
 • Facebook-profilbild –ar 1:1 (standard i Midjourney)

Youtube

 • YouTube Channel Art –ar 16:9
 • YouTube-miniatyrbild –ar 16:9
 • YouTube-profilbild –ar 1:1 (standard i Midjourney)

Utskrift av Midjourney-bilder

Bildförhållande 2:3

Ett annat bra sätt att visa din AI-konst är att skriva ut den och hänga upp den i ditt hem. Det finns ett antal appar för att visualisera din konst på en vägg som hjälper dig att dekorera ditt utrymme.

När du siktar på att producera ett stort tryck, glöm inte att trycka på exklusiva knappen i Midjourney för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Vår guide om hur du använder Midjourney ger en översikt över hur du använder den exklusiva funktionen om du inte har gjort det tidigare.

Nedan hittar du de bildförhållanden du behöver för vanliga affischstorlekar avsedda för tryck.

 • Small (11″ x 17″) –ar 1.1.55
 • Medium (18″ x 24″) –ar 3:4
 • Konsert (24″ x 36″) –ar 2:3
 • Film (27″ x 40″) –ar 2:3

Med parametern bildförhållande och några gå-till-nummer kan du utforska fler användningsområden för din AI-genererade konst. Det ger dig chansen att utöka dina mönster utöver standardkvadratmåtten i Midjourney, vilket gör att dina bilder ser mer estetiskt tilltalande ut. Så håll dessa olika bildförhållanden till hands när du behöver dem.