Hur man ändrar bakgrunden till Ubuntu-låsskärmen

Låsskärmen på ditt Ubuntu-system är det första du ser när du startar eller väcker din dator. Det är en möjlighet att göra ett personligt uttalande eller lägga till en touch av estetisk känsla till ditt system.

Oavsett om du väljer ett fridfullt landskap, ett inspirerande citat eller ett konstverk, är att ändra bakgrunden på din Ubuntu-låsskärm ett litet men effektfullt sätt att förbättra din övergripande användarupplevelse. Så här ändrar du låsskärmens bakgrund och tar bort dess oskärpa effekt på Ubuntu.

Hur man ändrar bakgrunden till låsskärmen på Ubuntu

För att ändra bakgrunden på din låsskärm, högerklicka först på ditt Ubuntu-skrivbord. Välj sedan alternativet Inställningar.

Från det öppnade fönstret, navigera till avsnittet Bakgrund och välj någon av de tillgängliga bilderna.

Följaktligen kommer den valda bilden att användas som skrivbordsbakgrund. För bekräftelse låser du skärmen och visar ändringarna.

Men om du vill ställa in en anpassad bakgrund, klicka på alternativet Lägg till bild i menyraden och ladda upp önskat foto.

Efter det väljer du den uppladdade bilden. Den kommer att ställas in som bakgrunden på låsskärmen med oskärpaeffekten.

Hur man tar bort oskärpa på låsskärmen

För att ta bort oskärpa effekten av låsskärmsbilden, tryck på Ctrl + Alt + T för att öppna terminalen. Installera sedan GNOME Shell Extensions och GNOME Shell Extensions Manager med:

 sudo apt install gnome-shell-extensions gnome-shell-extension-manager 

Efter en lyckad installation, öppna GNOME Extensions Manager och hitta tillägget Lock Screen Background med hjälp av sökfältet.

Flytta till fliken Installerat, aktivera växlingen för kontrolloskärpa på låsskärmen och justera värdena efter behov.

Nu kan du se bakgrunden på låsskärmen utan oskärpa.

Lyft din Ubuntu-låsskärm med din stil

Medan Ubuntu erbjuder en standardbakgrund för låsskärmen har du friheten att anpassa den efter dina önskemål. Så ställ in bakgrunden på din Ubuntu-låsskärm för att få ditt system att kännas mer som hemma, och lägg till din personliga touch, en favoritbild eller en design som kompletterar ditt skrivbordstema.