Hur man aktiverar prediktiva tillbakaanimationer i Android 14

Android 14 släpptes officiellt av Google i oktober 2023, med massor av förbättringar för att förbättra användarupplevelsen ytterligare. Du kommer dock inte snabbt att märka de flesta av dessa förbättringar om du inte gräver i olika delar av operativsystemet. Ett av de nya tilläggen i Android 14 är den prediktiva backanimeringen.

Läs vidare för att upptäcka vad prediktiva backanimationer i Android är och hur du aktiverar funktionen.

Vad är prediktiva tillbakaanimationer?

Predictive Back Animations är en funktion i Android 14 som visar dig en förhandsgranskning av sidan du kommer till när du sveper tillbaka. På så sätt vet du vad du går tillbaka till innan du sveper, vilket tar bort en del av förvirringen och oförutsägbarheten som är förknippad med gesten.

På grund av funktionens karaktär fungerar den bara om du använder Androids gestnavigeringssystem, som du kan aktivera genom att gå till Inställningar > System > Navigationsläge. Dessutom kommer du bara att se dessa förhandsvisningar i appar som stöder det. I skrivande stund har appen Inställningar stöd, men många appar, även de från Google, stöder inte funktionen ännu.

Aktivera Predictive Back Animations i Android 14

För att aktivera funktionen måste du först aktivera utvecklaralternativ. Efter det kan du aktivera det på sidan med inställningar för utvecklaralternativ. Här är hur:

  • Öppna Inställningar och scrolla ned till Om telefonen.
  • Rulla ner på sidan och tryck på byggnumret flera gånger för att aktivera utvecklaralternativ. Ange ditt lösenord när det behövs för att aktivera funktionen.
  • Tryck sedan på sökfältet högst upp i appen Inställningar och ange Predictive back-animationer.
  • Välj Predictive back-animationer från resultaten. Detta öppnar inställningarna för Android-utvecklaralternativ.
  • Slå på Predictive back-animationer och tryck på OK på popup-fönstret för att avsluta.
  • Din enhet kan nu visa en förhandsvisning av nästa sida när du vill gå tillbaka med hjälp av gester.

    Dra fördel av prediktiva bakåtanimationer i Android 14

    Om du är någon som vill veta vart bakåtgesten tar dig i förväg, bör du aktivera prediktiva bakåtanimationer. På så sätt kommer du inte slumpmässigt föras till startskärmen eller någon annan sida i en app när du inte förväntar dig det. Även om inte alla appar stöder funktionen ännu, bör du aktivera den och dra nytta av den när den är tillgänglig.