Hur man aktiverar mörkt läge i Bing Chat

Bing Chat ger dig fri tillgång till GPT-4, vilket är en av anledningarna till att fler människor är mer benägna att komma åt Microsofts sökmotor än någonsin tidigare. Förutom gratis GPT-4-åtkomst, innehåller Bing AI Chat också mörkt mer stöd, tillsammans med stöd för flera webbläsare.

Stöd för mörkt läge i Bing Chat minskar påfrestningen på ögonen, minskar mängden blått ljus som avges från skärmen och erbjuder ett alternativt utseende. Vi guidar dig genom processen för att aktivera mörkt läge i Bing Chat.

Hur man aktiverar mörkt läge i Bing Chat

Det enklaste sättet att aktivera mörkt läge i Bing Chat är att använda det som är tillgängligt som den inbyggda lösningen. Du behöver inga appar eller tillägg från tredje part för att kunna göra chattfönstret med mörkt tema. Låt oss nu ändra temat för din Bing AI Chat till mörkt genom att följa några enkla steg:

 • Bege dig till Bing Chat i Microsoft Edge eller någon annan webbläsare som stöds.
 • Klicka för att trycka på knappen med tre rader högst upp på chattsidan.
 • Klicka eller tryck på Utseende och välj Mörk.
 • I avsnittet Utseende får du Systemstandard tillsammans med alternativ för ljusa och mörka teman.

  Om du väljer standardalternativet System kommer Bing Chat att respektera temat som du har ställt in som standard på din dator. Om du använder mörkt läge som standard på din dator kan du välja systemstandardalternativet för att genomföra chattsessioner i Bing AI Chat i mörkt läge.

  När du tillämpar det mörka temat på Bing Chat, kommer det automatiskt också att återspeglas på Bing-söksidan. Du kan inte använda två separata teman för Bing Chat och Bing söksida.

  Andra sätt att aktivera mörkt läge på Bing AI Chat

  Medan den inbyggda lösningen för att aktivera mörkt läge fungerar sömlöst, finns det välkända webbläsartillägg från tredje part som kan tillämpa det mörka temat på alla webbplatser du besöker, inklusive Bing.

  Du kan använda Dark Mode och Dark Reader för att tillämpa mörkt läge på Bing Chat. Båda tilläggen är tillgängliga för webbläsarna Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox, Safari och Opera.

  En av de stora fördelarna med att använda tredjepartstillägg över den inbyggda lösningen är bättre anpassningsbarhet. Till exempel låter webbläsartillägget Dark Reader dig styra ljusstyrkan och kontrasten och snabbt växla mellan mörka och ljusa teman för specifika webbplatser.

  Alternativt är framtvingande mörkt läge på alla webbplatser tillgängligt bakom en flagga i Edge. Allt du behöver göra är att skriva Edge:://flags och sedan skriva ”mörkt läge” i rutan Sök flaggor. Klicka nu på rullgardinsmenyn Automatiskt mörkt läge för webbinnehåll och välj Aktiverat.

  Microsoft Edge kommer att be dig starta om webbläsaren för att ändringarna ska träda i kraft. Mörkt läge kommer nu automatiskt att tillämpas på alla webbplatser som du besöker, inklusive Bing. Förutom mörkt läge finns det många andra kraftfulla experimentfunktioner som du kan aktivera med flaggor i Microsoft Edge.

  Det är dock värt att notera att vissa webbplatser inte är avsedda att ses i mörka teman. Om du planerar att använda det mörka temat med ett webbläsartillägg från tredje part eller tvinga det genom en flagga, måste du vara uppmärksam på om texter, bilder och färgscheman förvrängs efter att du har tillämpat det.

  Bing AI Chat Dark Mode, aktiverat

  Mörkt läge i Bing AI Chat fungerar utmärkt, och det är lätt att aktivera på Microsoft Edge. Dock är mörkt läge inte den magiska lösningen för att hålla dina ögon friska. Hur effektiv en lösning kan vara beror också på omgivningen. Sammantaget är det viktigt att veta om alla fördelar och nackdelar med att använda mörkt läge på dina enheter.