Hur man aktiverar Enhance Mouse Pointer Precision på Windows 10

Spread the love

GUI är det som gjorde datorer lätta att använda för den genomsnittliga personen. Den ger en visuell titt på vad som händer och låter användare interagera med virtuella objekt istället för att skriva och utföra kommandon för allt. Under åren har GUI utvecklats men vi använder fortfarande en pekenhet, dvs en mus eller en styrplatta för att interagera med allt på ett skrivbordsoperativsystem.

Förbättra muspekarens precision

Att använda en mus är inte svårt. Om du använder ett helt nytt system, eller om du har anslutit en ny mus till ditt system, kan du behöva justera hastigheten på pekaren eller så kan du behöva vänja dig vid den. Utöver det finns det lite att göra.

  Vad användes Windows-portföljen till?

En muspekare markerar ett objekt och för att välja något måste du klicka. Det är här muspekarens precision kommer in. Pekaren kanske inte klickar exakt där du vill ha den eller så kanske du inte har en bra uppskattning av vad du klickar på.

Aktivera Förbättra muspekarens precision

Om du ofta klickar på fel ikon eller objekt på skärmen bör du överväga att aktivera ”Förbättra muspekarens precision”. Det är en funktion som ”gissar” vad du faktiskt försöker klicka på. När du klickar på något, och ditt klick är några för många pixlar borta, kommer det att korrigera det.

Du kommer inte att se pekaren hoppa. Istället kommer rätt klick att utföras. Du kan aktivera ”Förbättra muspekarens precision” på både Windows 10 och Windows 11.

  Windows 10:s BitLocker-kryptering litar inte längre på din SSD

Öppna appen Inställningar med kortkommandot Win+I.
Gå till Enheter>Mus.
Klicka på Ytterligare musalternativ.
Gå till fliken Pekaralternativ i fönstret som öppnas.
Aktivera alternativet ”Förbättra pekarens precision” under fältet Välj en pekarhastighet.
Klicka på Använd.

Problem med förbättrad pekprecision

Generellt sett hjälper förbättrad pekarprecision att klicka och välja objekt mer exakt, men det kan orsaka problem i följande två fall.

I ett spel, särskilt FPS-spel
Om du har ställt in muspekarens storlek på större än normalt

I båda dessa fall kan det vara bättre att inaktivera förbättrad muspekarprecision. Om du har problem med att interagera med objekt på ditt system utan det, försök att minska hastigheten på muspekaren och klicken. Det kan hjälpa dig att klicka och välja objekt mer exakt.

  Så här åtgärdar du OneDrive Sync-problem i Windows 10

Slutsats

Förbättrad muspekarprecision fungerar bra med både en mus och en styrplatta. I de flesta fall fastnar inställningen så även om du har anslutit en ny mus kommer musinställningarna för den tidigare hårdvaran fortfarande att gälla. Detta är i de flesta fall men inte alla. Om du har anslutit en Microsoft- eller Logitech-mus och den installerar en app för att hantera musen, kanske inställningarna på OS-nivå inte gäller. Kontrollera appens inställningar för att se om du kan aktivera något liknande.