Hur man aktiverar Crossfade-funktionen på Apple Music

Om du gillar att lyssna på ett oavbrutet flöde av musik tar den praktiska Apple Music Crossfade-funktionen automatiskt bort tystnaden mellan låtarna åt dig.

Crossfade är tillgängligt på Apple- och Android-enheter och är lätt att aktivera och justera. Så här ställer du in det på din enhet.

Hur man aktiverar Apple Musics Crossfade

Crossfade-funktionen är tillgänglig i iOS-, iPadOS- och Android-versionerna av Apple Music.

Hur man aktiverar och justerar Crossfade på iOS eller iPadOS

Crossfade var en av de nya Apple Music-funktionerna som introducerades i iOS 17. Därför måste du ha iOS 17 eller iPadOS 17 eller senare installerad för att kunna dra nytta av den här funktionen på din iOS-enhet.

Inställningarna finns inte i Apple Music-appen. Öppna istället enhetens Inställningar-meny för att hitta kontrollerna du behöver.

 • Gå till Inställningar och välj Musik.
 • Scrolla ner till Crossfade i listan märkt Audio. Växla Crossfade-omkopplaren för att slå på funktionen.
 • När du har aktiverat Crossfade-funktionen använder du skjutreglaget Seconds för att välja tidsperioden mellan den första låten tonas ut och den nya låten tonas in. Du kan välja en varaktighet mellan en och 12 sekunder.
 • Om du slår på funktionen justeras övertonningen mellan alla spår. Om du vill stänga av den igen, stäng helt enkelt av Crossfade-knappen. Du kanske föredrar att använda någon av de många andra Apple Music-funktionerna att använda på din iPhone.

  Hur man aktiverar och justerar Crossfade på en Android-enhet

  Du hittar Apple Music-inställningarna i Android Apple Music-appen. När du har öppnat appen följer du dessa steg:

 • Tryck på ellipsikonen i det övre högra hörnet av appen och öppna Inställningar.
 • Rulla ned till Crossfade i avsnittet Ljud i Inställningar.
 • Tryck på Crossfade-knappen för att se de tillgängliga alternativen. Du kan välja hur lång tona-in-och-ut-övergången mellan spåren ska vara. Välj Automatisk för att göra det möjligt för appen att hantera övertoningslängden åt dig eller Manuell för att justera inställningen själv. Om du väljer Manuell visas skjutreglaget Seconds och du kan själv ställa in längden på övertonningen.
 • För att inaktivera Crossfade-funktionen, välj Av från alternativen i listan.

  När Crossfade inte är tillgängligt

  Du kan använda Crossfade för all din musik, men funktionen är inte tillgänglig när du använder AirPlay. Ett litet varningsmeddelande i inställningsmenyn för iOS och iPadOS Crossfade varnar dig om detta.

  Crossfade är en värdefull funktion för alla Apple Music-användare

  När du har ställt in Crossfade-funktionen så att den passar dina preferenser, sätt på några hörlurar, öppna Apple Music och spela en låt. Kika på nästa låt och lyssna på hur ett spår tonar ut när nästa tonar in, vilket skapar ett sömlöst musikflöde.

  Att använda Crossfade kan verkligen hjälpa om du försöker koncentrera dig eller helt enkelt skapa en positiv atmosfär utan obekväma tystnader.