Hur lång tid tar det för ett Discord-konto att raderas?

Discord är ett mjukvaruverktyg för meddelanden som är speciellt framtaget för spelare att kommunicera med varandra medan de spelar spel. Men nu används Discord så flitigt att även människor som inte spelar spel kan dra nytta av det. Tack vare Discords enkla gränssnitt kan vem som helst ställa in chattservrar och kommunicera med vänner eller främlingar via text, ljud och video. Discord är tillgängligt på alla plattformar utan kostnad. Med dessa funktioner har Discord utvecklats till en toppplattform i sin bransch och en ny pelare för onlinekommunikation för många användare. Är du en Discord-användare som inte använder det så mycket och undrar hur lång tid det tar för ett Discord-konto att raderas? Och hur tar man bort ditt Discord-konto permanent? Om du är någon som letar efter mer information relaterad till ditt Discord-konto, ger vi dig en användbar guide som kommer att lösa alla dina frågor, som hur lång tid det tar att självförstöra ett Discord-konto och vad är skillnaden mellan att inaktivera och ta bort ett Discord-konto.

Hur lång tid tar det för ett Discord-konto att raderas?

Du kommer att få veta hur lång tid det tar för ett Discord-konto att raderas och hur lång tid det tar att självförstöra ett Discord-konto längre fram i den här artikeln. Fortsätt läsa för att lära dig mer om det i detalj.

Vem är Discords grundare?

Discord grundades av Jason Citron och Stan Vishnevskiy för att lösa problemet med spelare över hela världen. Discord är gjord speciellt för att spelare ska kunna kommunicera med varandra medan de spelar spel tillsammans.

Vad är skillnaden mellan att inaktivera och ta bort ett Discord-konto?

Du måste ha undrat vad som är skillnaden mellan att inaktivera och ta bort ett Discord-konto och vilket som är mer lämpligt för dig när du överväger att lämna plattformen.

  • Att inaktivera ett Discord-konto står för en paus. När du inaktiverar ett konto kan du ta emot vänförfrågningar och e-postadressen som är kopplad till ditt Discord-konto kommer inte längre att få några aviseringar. Du kan också återaktivera ditt inaktiverade konto genom att bara logga in på det Discord-kontot.

  • Men om du tar bort ditt konto kommer all din data att raderas permanent. Och borttagningen av kontot är slutgiltig och kan inte ångras i framtiden.

Tar bort ett Discord-meddelande det för alla?

Ja, om du radera ett meddelande i Discord, raderas det för alla. Även det meddelandet raderas också från Discords server. Men när du tar bort ett meddelande på en server kommer alla att meddelas att du har tagit bort ett meddelande, och de kan fråga sig varför du gjorde det. Istället kan du redigera dina meddelanden om du har skickat fel meddelande.

Hur inaktiverar du ditt Discord-konto?

Om du inte använder Discord längre bör du inaktivera ditt konto. För om du har inaktiverat ditt konto kan du återaktivera det i framtiden om du vill. Att inaktivera ditt Discord-konto är en enkel process som bara kräver några få klick. Innan du lär oss hur lång tid det tar för ett Discord-konto att raderas, låt oss se guiden om hur du inaktiverar ditt Discord-konto i några enkla steg.

Alternativ I: Använda skrivbords- eller webbplatsversion

Om du använder Discord mest med hjälp av Desktop eller Web, kan du inaktivera ditt Discord-konto med en webbläsare eller Discord Desktop-applikation. Låt oss se stegen.

1. Besök Discord hemsida i din webbläsare.

2. Logga in på ditt Discord-konto med dina registrerade referenser.

3. Klicka på kugghjulsikonen för inställningar i det nedre vänstra hörnet bredvid ditt Discord-användarnamn.

4. Klicka på Mitt konto.

5. Klicka sedan på alternativet Inaktivera konto.

6. Ange lösenordet för ditt Discord-konto och klicka på Inaktivera konto.

Fortsätt läsa för att ta reda på hur lång tid det tar för ett Discord-konto att raderas.

Alternativ II: Använda mobilappen

Använder du Discord mest med hjälp av Discord-mobilapplikationen? Om ja, kanske du vill inaktivera ditt Discord-konto med hjälp av Discord-appen på din telefon. Låt oss se steg-för-steg-proceduren.

1. Öppna Discord-applikationen på din iOS eller Android enhet.

2. Logga in på ditt Discord-konto med dina kontouppgifter.

3. När du är inloggad trycker du på hamburgerikonen i det övre vänstra hörnet på skärmen.

4. Sedan, från det nedre navigeringsfältet, tryck på din Discord-avatar för att komma åt användarinställningarna.

5. Klicka nu på Mitt konto.

6. Svep hela vägen ned och tryck på alternativet Inaktivera konto.

7. Ange ditt Discord-lösenord och tryck på Inaktivera.

Hur tar man bort ditt Discord-konto permanent?

Låt oss se hur du permanent tar bort ditt discord-konto på din telefon.

Obs: Tänk på att om du äger en server måste du antingen ta bort den eller ge den till någon annan eftersom du inte kommer att kunna ta bort ditt konto från Discord om du fortfarande kontrollerar en server.

1. Starta Discord-appen på din telefon.

Obs: Se till att du är inloggad på ditt konto.

2. Klicka på hamburgerikonen > fliken Discord-avatar.

3. Tryck sedan på Mitt konto > Ta bort konto.

4. Ange ditt Discord-lösenord och tryck på Ta bort.

Hur tar du bort ditt Discord-konto omedelbart?

Du kan ta bort ditt Discord-konto med hjälp av de ovan nämnda stegen.

Hur lång tid tar det för ett Discord-konto att raderas?

Discord kan ta bort konton som inte har använts i mer än två år eller mer. Men du får ett mail eller SMS som informerar dig om att ditt konto är på väg att raderas så snart det har varit inaktivt i två år. Och om det fortfarande inte kommer något svar från din sida kommer ditt konto att raderas.

Vad händer när du tar bort Discord-kontot?

När du tar bort ditt Discord-konto byter Discord namn på ditt användarnamn med termen Raderad användare för att göra dig anonym. Dessutom förblir de meddelanden du skickade tidigare inte raderade, vilket bibehåller flödet för båda direkta privata meddelanden och gruppkonversationer. Om du vill radera dina meddelanden bör du radera dem ett efter ett innan du tar bort ditt konto.

Hur lång tid tar det att självförstöra ett Discord-konto?

Discord kommer att ta bort ditt konto om det har varit inaktivt i mer än två år, och du inte har vidtagit någon åtgärd trots att du blivit varnad.

Tar Discord bort konton?

Ja, Discord raderar alla inaktiva och inkräktande konton.

Hur länge varar en inaktivering på Discord?

När du tar bort ditt Discord-konto inaktiveras ditt konto först och varar i 14 dagar. Om du inte loggar in på ditt Discord-konto inom dessa 14 dagar kommer det att raderas permanent.

***

Vi hoppas att du har lärt dig hur lång tid det tar för ett Discord-konto att raderas och hur lång tid det tar att självförstöra ett Discord-konto. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vad du vill lära dig om härnäst.