Hur Hulu slår ner på lösenordsdelning

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Hulu har infört nya villkor som förbjuder kontodelning utanför ditt hushåll, vilket speglar andra streamingtjänster.
  • Hulus abonnentavtal definierar ett hushåll som enheter som används av individer i deras primära bostad.
  • Underlåtenhet att följa de nya reglerna kan leda till att åtkomsten till ditt Hulu-konto begränsas eller till och med avslutas.

Hulu ansluter sig till kampen mot lösenordsdelning, där plattformen informerar sina prenumeranter om nya villkor som förbjuder delning av ett konto utanför ditt hushåll. Här är vad du bör veta om villkoren och hur Hulu planerar att hantera dem som inte följer dem.

Hulu ansluter sig till andra streamers i nedbrytningen av kontodelning

I början av februari 2024 började Hulu-prenumeranter få e-postmeddelanden som meddelade dem om ändringar i abonnentavtalet.

Villkoren är retroaktiva för nya prenumeranter och gäller från den 25 januari 2024. För befintliga prenumeranter kommer villkoren att gälla från och med den 14 mars 2024. Så vad säger dessa nya villkor?

I Hulus abonnentavtalsom uppdaterades den 25 januari, innehåller Hulu ett avsnitt om kontodelning:

”Om inte annat tillåts av din tjänstenivå får du inte dela ditt abonnemang utanför ditt hushåll.”

Det fortsätter med att definiera ett hushåll som ”samlingen av enheter associerade med din primära personliga bostad som används av individerna som bor där”.

Dessa villkor gör förbudet mot lösenordsdelning officiellt. Hulu ansluter sig till streamingtjänster som Netflix och Disney+, som båda har infört annonsstödda nivåer och ett förbud mot kontodelning.

Däremot låter Netflix dig lägga till extra medlemmar till ditt konto på vissa planer. Hulu har ännu inte tillkännagett en liknande funktion, men formuleringen i dess abonnentavtal lämnar utrymme för denna funktion att komma fram i framtiden.

Vad händer om du delar ditt Hulu-konto?

Även om det fortfarande är tillåtet att dela ditt konto inom ditt hushåll, kan det att dela det med personer i andra hushåll locka till sig plattformens vrede.

Enligt abonnentavtalet kan Hulu spåra ditt kontos användning för att avgöra om du håller dig till villkoren. Om den fastställer att du har brutit mot avtalet kan den begränsa eller ”avbryta åtkomsten” till ditt konto.

Så det betyder att inte följa de nya reglerna kan få dig att tas bort från tjänsten.

Åtgärden för lösenordsdelning bland streamingtjänster visar inga tecken på att sakta ner. Kravet att dela ditt konto med endast de i ditt hushåll är ett av sätten att streaming blir mer som kabel-TV.

Och eftersom tjänster som Netflix har rapporterat en ökning av antalet användare sedan tillslaget, kan du förvänta dig att de flesta andra tjänster följer efter.