Hur Google nu fungerar i Chrome och hur man aktiverar eller inaktiverar det

Google Nu är utan tvekan en av de bästa tjänsterna för aggregering av personlig information som vi har sett hittills. Det är som att ha en personlig assistent till din tjänst hela tiden, för att ge dig precis den information du behöver – en uppgift som förfäderna till våra moderna smartphones, som lämpligen kallades PDAs (förkortning för Personal Digital Assistants), strävade efter att utföra. Sedan debuten på Android 4.1 Jelly Bean har Google Now kommit långt, med flera nya kort som läggs till med varje OS-uppdatering, samt iOS-stöd som lades till förra året. På skrivbordsfronten gav förra året Google Nu-liknande informationsrika kort Googles sökresultat och Google Now-stil med naturliga röstsökningar i Chrome. Den senaste uppdateringen i denna serie av Google Nu-expansion tar med sina kort till Chromes meddelandecenter. Låt oss ta en närmare titt efter hoppet.

För att Google Nu-kort ska visas för dig i Chrome måste du vara inloggad med samma Google-konto i både Chrome och en Android- eller iOS-enhet och ha Google Nu aktiverat på den senare. När du klickar på Chromes meddelandeikon (den lilla klockan) i systemfältet kommer du att börja se några kort direkt, ordnade prydligt i en vertikal lista. Inte alla Google Nu-korttyper stöds i Chrome just nu, även om flera viktiga som väderuppdateringar, flyginformation, sportresultat, restider etc. fungerar utmärkt.

Som du kan se ovan, liknar Google Nu-korten som visas i Chrome sina Android-motsvarigheter, även om det finns vissa uppenbara skillnader i användargränssnittet: en stängningsknapp på varje kort istället för att svepa för att avvisa gest, och länkar längst ner på varje kort för att introducera du till Google Nu på Chrome. Att klicka på korten fungerar som förväntat; väderkortet tar dig till väderresultat på en ny flik, kartorna en öppnar rutten i Google Maps och så vidare.

Nu älskar jag personligen Google Now och kan inte komma på ett skäl mot att använda det som inte involverar bilden av någon med en foliehatt i en källare, men jag inser att inte alla på internet måste dela mina åsikter. Oavsett vilka skäl du kan ha för att inte använda den, kan du enkelt inaktivera tjänsten i Chrome precis som du kan inaktivera aviseringar från alla installerade appar eller tjänster. För de som inte är bekanta med metoden innebär det att klicka på kugghjulsikonen längst ner till höger i meddelanderutan och sedan avmarkera posten för Google Nu på skärmen som följer – så enkelt är det.

Jag är verkligen glad över att se en stramare integration mellan Googles produkter på olika plattformar, eftersom det låter mig se den information jag behöver med en snabb blick oavsett vilken enhet jag använder.