Hur fixar du Chunk-fel i Minecraft

Minecraft är ett fantastiskt spel för att förvandla din fantasi till en virtuell värld. Det är dock irriterande att se din Minecraft-värld trasig eller att vissa delar av bilden är felaktiga. Ingen vill spela ett spel med problem, särskilt visuellt, vilket är den viktigaste aspekten av alla digitala spel. Om du också har att göra med samma problem är du på rätt plats. Oroa dig inte för världen du har skapat, den kan återställas till sitt ursprungliga tillstånd. Här ger vi dig en perfekt guide som hjälper dig med hur du fixar chunk-fel i Minecraft. Håll dig till slutet, vi kommer att försöka svara på dina frågor och fel angående Minecraft-bitar, vad som orsakar dem, och är chunk-fel sällsynta i Minecraft-frågan.

Hur fixar du Chunk-fel i Minecraft

Minecraft består av bitar. Varje fyrkantigt block av himlen, varelse, land och vatten är gjorda av bitar. När du laddar världen laddas dessa 16 x 16 chuckar, och nästan allt i Minecraft är gjort av dem.

Vad är Chunk Error?

Bitfel i Minecraft-spel är de skadade visuella blocken som inte matchar den befintliga världen. Till exempel kommer det att finnas vissa repetitiva block med olämplig grafik eller helt annan form av terräng med olika former och färger som inte matchar den befintliga.

Är Chunk Errors sällsynta i Minecraft och vad orsakar det?

Det finns två faktorer som kan leda till chuckfel, spelfilkorruption på grund av mänskliga fel eller internt systemfel, och andra applikationer som stör det. Är Chunk Errors sällsynta i Minecraft? Det beror på hur man underhåller spelet och enheten. Det finns några anledningar bakom chunk-felen:

 • Spelet kraschade och sparades inte ordentligt.
 • Flera världar med samma namn blandas båda världarna.
 • Stängde inte spelet ordentligt
 • Lite hårddisklagring
 • På grund av en applikation från tredje part
 • En ny värld i föråldrade eller korrupta klienter/startprogram
 • På grund av den stora och utvidgade världen

Så den främsta orsaken bakom chunk-felet är att filen inte sparas ordentligt. Vi har kommit på följande enkla tekniker för att fixa chunkfel och undvika dem i framtiden.

Metod 1: Ladda om Minecraft Chunks

För varje chunk-fel är det första du kan göra att ladda om chunkarna. För att göra det behöver du helt enkelt lämna världen eller servern, logga ut från Minecraft och stänga applikationen. Starta sedan Minecraft igen och logga in på ditt konto igen, vilket kommer att ladda om hela chucken automatiskt.

Metod 2: Stäng Minecraft-applikationen ordentligt

Som nämnts ovan beror en av huvudorsakerna bakom chunk-fel på felaktig stängning av Minecraft-applikationen, som inte sparar världsfilen ordentligt. Se till att när du stänger Minecraft-applikationen, tryck på Esc-tangenten och klicka på Spara och avsluta.

Metod 3: Använd kommandot F3 för att fixa grafikfel

En annan metod för att ladda om Minecraft-bitarna kan göras genom att använda F3-knappskommandon. Med den här metoden behöver du inte avsluta appen eller lämna servrarna, bitarna kommer att laddas om medan du spelar spelet. Här är kortkommandot för att ladda om bitar samt andra praktiska genvägar för att fixa och anpassa andra grafiska element:

Obs: Dessa kortkommandon stöds av Java-utgåvan. Ingen av dessa är kompatibla med Bedrock Edition eller någon annan spelkonsol. Följ stegen i den första metoden för att ladda om bitarna på Bedrock-utgåvan.

 • Fn + A-tangent – ​​Ladda om bitarna.

 • Fn + S-tangenten – Ladda om alla resurser från webben.

 • Fn + T-tangenten – Ladda om textur.

 • Fn + F-tangenten – Öka renderings- och ritavståndet.

 • Fn + G-tangent – ​​Slå på och av chunk-kanten i världen.

 • Fn + B-tangent – ​​Växla mob hitboxar.

 • Fn + D-knapp – Rensa chatthistorik.

 • Fn + N-knapp – Växla mellan en åskådare och skapare.

Metod 4: Avinstallera onödiga mods

Som du vet är chunk-fel inte sällsynta i Minecraft eftersom det beror på hur du använder det. Minecraft Mods eller modifieringar tillåter användare att modifiera eller ändra vad som helst i Minecraft-världen. Med mods kan du ändra temat för världen, designa, lägga till eller ändra varelser och möjligheterna är oändliga. Men ju mer du ändrar med modsna, desto större är chansen för chunkfel och kraschar. Så, för att fixa chunk-felet, avinstallera alla onödiga mods och se om felet har lösts. Gör följande:

1. Tryck på Windows + R-tangenterna samtidigt för att öppna dialogrutan Kör.

2. Skriv %appdata%.minecraft och tryck på Enter.

3. Dubbelklicka på versionsmappen för att öppna den.

4. Välj modsversionsmappen och radera den genom att trycka på Delete-tangenten.

5. Starta om Minecraft och se om chunkfelet har lösts.

Metod 5: Ta bort Minecraft World med samma namn

En annan orsak bakom chunk-felet beror på exakt samma namn på två olika världar. Om spelet kraschar eller på grund av någon annan anledning, startar du om Minecraft och skapar en ny värld med ett namn som redan användes i en annan värld, vilket lätt kan orsaka ett chunkfel. Eftersom det kommer att leda till systemförvirring och de äldre filerna kan blandas in i de nya och därför står du inför ett chunk-fel. Så, ta bort världen med samma namn titel eller ändra namnet. Gör följande för att radera en värld i Minecraft:

Obs: Stegen nedan utförs på Minecraft för Windows-utgåvan. Stegen kan skilja sig något i andra utgåvor.

1. Starta Minecraft.

2. Klicka på Spela.

3. Klicka på pennikonen bredvid världens titel.

4. Scrolla ner till botten och klicka på Ta bort värld.

5. Klicka slutligen på Ta bort för att bekräfta uppmaningen.

6. Om du inte vill ta bort världen kan du välja att ändra namnet på världen. I samma fönster, efter att ha klickat på pennikonen, ändra titeln på världsnamnet.

Metod 6: Frigör utrymme

Om ditt system körs på låg lagringskapacitet är det möjligt att det inte finns tillräckligt med minne för Minecraft för att lagra chunkfilerna för din värld. Och därför kommer chuckfelet att uppstå. Så se alltid till att ditt system har tillräckligt med ledigt utrymme för att appar och spel ska fungera smidigt utan några fel. För att frigöra lagringsutrymme kan du radera alla onödiga filer. För ytterligare utrymme kan du också ta bort de tillfälliga filerna, som automatiskt staplas in i ditt system. Utför dessa enkla steg för att ta bort tillfälliga filer:

1. Tryck på Windows + I-tangenterna samtidigt för att öppna inställningarna.

2. Gå till Systeminställningar.

3. Gå sedan till fliken Lagring och klicka på Tillfälliga filer.

4. Välj filerna och klicka på Ta bort filer.

Du kan också läsa vår guide om 10 sätt att frigöra hårddiskutrymme i Windows 10. Om den här metoden inte löser chunk-felet, försök sedan med de andra metoderna nedan.

Metod 7: Återställ Minecraft Chunks

Om din värld är ganska stor och står inför chunk-fel, prova den här metoden för att återställa chunkarna. För detta kommer du att behöva ett verktyg från tredje part, kallat MCA Selector. Detta kommer att fungera på Minecraft Java-utgåvan, och för Bedrock-versionen finns det ett annat verktyg som heter Amulet. Följ dessa steg för att återställa bitar:

Obs: Se till att säkerhetskopiera dina Minecraft-världsfiler innan du påbörjar proceduren för att undvika förlust.

1. Besök MCA Selector GitHub-sida och scrolla ner och klicka på Ladda ner version 2.1 (Windows Installer).

2. Gå till din nedladdningsmapp och dubbelklicka på filen MCA_Selector_Setup.exe.

3. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationsprocessen.

4. Starta appen MCA Selector och klicka på Arkiv och välj sedan Open World.

5. Detta tar dig till Minecraft-appens datafilsfönster. Välj nu den region du vill återställa. Och klicka sedan på Välj mapp.

6. Nu kommer du att se hela kartan över din värld, välj den region som du vill återställa genom att klicka på rutnätet, klicka sedan på Urval och klicka på Ta bort valda bitar.

Obs: Säkerhetskopiera alltid dina världsfiler innan du gör några ändringar eftersom det kommer att radera några av dina skapelser i den valda regionen.

7. Klicka slutligen på OK.

Efter det kommer du att se att de valda rutnäten blir svarta. Nu, när du startar om världen nästa gång, kommer den automatiskt att regenereras.

Metod 8: Ställ in högpresterande grafik för Minecraft

Den här metoden är inte direkt relaterad till chuckfelet, men det kan ibland ha en inverkan på spelens visuella egenskaper på grund av färre grafikresurser. Ställ bara in högpresterande grafik för specifika appar med de inbyggda Windows-inställningarna. Ta följande steg för att fixa chunk-fel i Minecraft.

1. Navigera till systeminställningen.

2. Gå till fliken Display, scrolla ned och klicka på Grafikinställningar.

3. Välj sedan Microsoft Store-appen i rullgardinsmenyn Välj en app att ställa in preferenser.

4. Därefter klickar du på Välj en app.

5. Och välj Minecraft.

6. Klicka på Lägg till och klicka sedan på Alternativ.

7. Välj alternativet Hög prestanda och klicka på Spara.

8. Det är också tillrådligt att alltid hålla batteriinställningarna på Bästa prestanda medan du spelar. Klicka på batteriikonen och flytta reglaget mot sidan med bästa prestanda.

Metod 9: Installera om Minecraft

Om du har provat alla metoder och fortfarande inte kan fixa chunkfel i Minecraft. Det är möjligt att det finns ett fel eller att Minecraft-applikationens filer har blivit skadade. Så ditt sista alternativ är att helt avinstallera Minecraft och installera om det från Microsoft Store, eller så kan du prova ett annat tillvägagångssätt och ladda ner det från Minecraft Launcher. Utför följande åtgärder:

1. Tryck på Windows-tangenten, skriv Apps & feature och klicka på Öppna.

2. Scrolla ner, välj Minecraft och klicka på Avinstallera.

3. Klicka nu på Avinstallera igen för att bekräfta uppmaningen och starta om din dator när du har avinstallerat Minecraft.

4. Navigera till tjänstemannen Minecraft ladda ner webbplats.

5. Klicka nu på Ladda ner för Windows 7/8 under BEHÖVER EN ANNAN SMAK? menyn som visas.

6. Klicka nu på installationsfilen för att installera programmet.

7. Klicka på knappen Nästa i fönstret Microsoft Launcher Setup.

8. Klicka sedan på knappen Nästa efter att du har valt destinationsmappen.

9. Klicka slutligen på knappen Installera.

Vanliga frågor (FAQs)

F. Vilken är den bästa enheten för att spela Minecraft?

Ans. Minecraft är ett multiplattformsspel som kan spelas på nästan alla enheter, inklusive datorer, Android- och iOS-smarttelefoner och surfplattor samt spelkonsoler. Ändå är den bästa plattformen för att spela Minecraft en PC med mus- och tangentbordsstöd. För ett bärbart alternativ är en iPad perfekt, som erbjuder bra FPS, pekstöd och en större skärm.

F. Är Minecraft tillgängligt på VR?

Ans. Officiellt kan Minecraft Bedrock-versionen spelas i Virtual Reality. Det kan spelas på de flesta VR-enheter, som Oculus, Amazon Fire och Play Station samt på Windows 10. Utforska Minecraft i virtuell verklighet för mer information.

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde lösa alla dina frågor angående är chunk-fel sällsynta i Minecraft och hur fixar du chunk-fel i Minecraft. Låt oss veta vilken metod som fungerade bäst för dig. Om du har några frågor eller förslag angående någon teknisk-relaterad fråga får du gärna släppa dem i kommentarsfältet nedan.