Hur exakt är Apple Watch Calorie Burn Tracker?

Spread the love

Det är en galen värld vi lever i, en där vi litar mer på prylar än vårt eget omdöme. Till exempel tittar miljontals Apple Watch-bärare på sina handleder för att avgöra om den här glöden efter träningen kommer från en äkta brännskada eller bara eftermiddagssolen.

Det är en tilltalande tanke, men när dina dagliga beslut om din hälsa och ditt välbefinnande baseras på feedback från din klocka, borde det väcka frågan: hur exakt är Apple Watch-kalorimätaren? Levererar din handleds bästa vän no-nonsense, hardcore-fakta, eller stänker det i en skvätt optimism, om inte gissningar?

Låt oss gräva djupt i Apple Watchs kalorispårare för att säkerställa att ditt förtroende inte tappas bort. Vi kommer att täcka hur din Apple Watch beräknar förbrända kalorier, tillsammans med om de är korrekta eller inte.

Hur beräknar Apple Watch förbrända kalorier?

Det handlar inte bara om att räkna steg eller notera när du svänger med armen. Den verkliga magin ligger i dess blandning av rörelsedata och hjärtfrekvensövervakning.

Din klocka använder en accelerometer och ett gyroskop för att upptäcka när och hur du rör dig. Den mäter intensiteten av dessa rörelser och kopplar samman dessa data med hjärtfrekvensavläsningar från de inbyggda sensorerna. Genom att göra det får den en ganska bra bild av dina aktivitetsnivåer, relativt sett.

  Utility Computing: Vad betyder det?

Sedan, och det är här den personliga touchen kommer in, sammankopplar den denna data med dina unika detaljer, inklusive ålder, längd, vikt och kön, för att ge dig en uppskattning av de kalorier du har bränt.

Om du redan är en Apple Watch-användare har du förmodligen snubblat över två termer på din Apple Watch-skärm: Aktiva kalorier och Totala kalorier. Låt oss avkoda dem.

Aktiva kalorier ger dig en avläsning av de kalorier du förbränner genom avsiktlig rörelse och träning. Det här täcker allt från den där ansträngande spinnklassen till de ögonblick då du energiskt groovar till dina favoritlåtar i köket. I huvudsak är dessa kalorier du förbränner över din vilande ämnesomsättning.

Å andra sidan ger Total Calories dig hela bilden. Det är summan av dina aktiva kalorier och den energi du naturligt förbränner bara genom att existera. Ja, även när du ligger utspridda i soffan och tittar på din favoritserie.

Så nästa gång du tittar på dessa siffror kommer du att veta exakt vad de säger om din dags energiutgifter.

Nu när du vet hur din klocka fungerar med sin kaloriknäckande matematik, kan du bära den med lite mer självförtroende. Eller skepsis, om det är din stil!

Faktorer som påverkar noggrannheten hos din Apple Watch Calorie Tracker

För det första måste du överväga individuella faktorer. Vi är alla unika, eller hur? Apple håller med.

Apple Watch får information från dig om din ålder, vikt och puls, och den vet att vi alla bränner kalorier i olika takt. Två personer i samma ålder och vikt kan ha väldigt olika ämnesomsättningshastigheter eller pulszoner. Så även om klockan är smart, är den fortfarande inte perfekt.

  [Fixed] Hur man löser felet "Kan inte hitta symbol" i Java

Nästa är konditionsnivå och aktivitetsintensitet. Din Apple Watch kommer att registrera högre kaloriförbränning för intensiva aktiviteter jämfört med en lugn promenad i parken. På samma sätt kan en erfaren idrottare och en nybörjare från soffan till 5K utföra samma aktivitet men kommer att bränna kalorier på olika sätt, på grund av deras varierande konditionsnivåer.

Faktum är att om du letar efter aktiviteter som kan hjälpa dig att använda energi, kolla in de bästa sporterna för att bränna kalorier snabbt.

I det stora hela, medan din Apple Watch verkligen är en smartklocka, är den bara lika exakt som den data du ger den och dess programmerade algoritmer.

Är Apple Watch-kalorierna korrekta? Studier om noggrannheten hos Apple Watch Calorie Burn Tracker

Fitnesstrackers och smartwatches annonserar en rad hälsosensorer, men de mäter bara vissa mätvärden exakt.

En anmärkningsvärd studie publicerad av European Journal of Sport Science utforskade noggrannheten hos flera smartklockor, inklusive Polar Vantage V, Fitbit Sense och Apple Watch 6.

När det kom till att övervaka hjärtfrekvensen presterade Apple Watch ganska beundransvärt. Även om ingen gadget kan vara 100 % exakt, drog forskarna slutsatsen att Apple Watch var den mest exakta för att mäta puls över 5 olika aktiviteter.

Alla tre enheterna presterade dock dåligt vid beräkning av energiförbrukning (det vill säga förbrända kalorier). Av denna anledning rekommenderar forskare att du kanske vill fortsätta med försiktighet när du använder dessa enheter för att mäta förbrända kalorier.

Tips för att förbättra spårningen av kaloriförbränning på Apple Watch

Noggrannhet spelar roll. Oavsett om du berättar den där lustiga historien för dina vänner eller om du litar på en liten handledskompis, är det allt i detaljerna.

  Ubuntu: kontrollera kärnversionen [Guide]

För att säkerställa högsta grad av noggrannhet, vill du säkerställa korrekt placering och passning. Hur och var du bär din Apple Watch kan göra skillnad. Den ska inte vara för tight, inte heller för lös att den fladdrar ungefär varje gång du vinkar. Sensorerna måste upprätthålla konsekvent kontakt med din hud för att få exakta hjärtfrekvensavläsningar.

Om du deltar i intensiva träningspass, överväg att justera bandet för en ännu bättre passform för att säkerställa kontinuerlig hudkontakt.

Eftersom din kropp förändras över tiden, bör även data i din Apple Watch göra det. Fitnessexperter betonar ofta vikten av att uppdatera din statistik, som vikt eller konditionsnivå, för att säkerställa att klockans uppskattningar förblir så exakta som möjligt.

Slutligen föreslår vissa hälsoguruer att ibland korsrefera klockans data med andra professionella metoder, som metaboliska tester, särskilt om exakta siffror är avgörande för dina träningsmål.

Få mest noggrannhet från din Apple Watch

Apple Watch har dykt upp som en pålitlig guide i din tekniskt infunderade hälsoresa och konsekvent tjänat nickar av godkännande från både användare och experter.

Men som med vilket verktyg som helst, handlar det inte bara om att äga det utan att behärska dess användning. Genom att integrera expertinsikter, säkerställa regelbundna uppdateringar och utöva en touch av sund skepsis, kan du sätta mer tro på din handledsbaserade pryl.

I slutet av dagen, om det knuffar dig mot det där extra träningspasset eller övertygar dig att ta trappan då och då, då är det redan guld värt.