Hur du utökar din YouTube-kanal till 1 000 prenumeranter

Spread the love

Att starta en YouTube-kanal är spännande, särskilt att veta att du kan tjäna pengar på din kanal när du har uppnått minimikraven. Den första milstolpen är också en bra bedrift – 1 000 prenumeranter.

Att få 1000 prenumeranter på YouTube sker normalt inte över en natt, men det finns sätt som du kan hjälpa processen på. Nedan finns flera tips för hur du får dina första 1 000 prenumeranter på YouTube och är på god väg mot intäktsgenerering.

Välj en nisch

Vad är egentligen en nisch? En nisch är ett specifikt ämne eller tema som är en del av ett större ämne. När det gäller att vara YouTuber betyder det att din kanals ämne är avgränsat. Det är dock viktigt att din nisch är något som inte bara intresserar dig utan som du är kunnig inom.

Många YouTubers har blivit framgångsrika på grund av att de har en nisch. Till exempel, istället för att ha en hel kanal på motorcyklar, kan videorna minskas genom att förklara skillnaderna mellan specifika sportcyklar och lära andra säkerhetstips om hur man kör dem.

Skapa högkvalitativa videor

YouTube har vuxit till att bli en ersättning för kabel- och streamingplattformar i vissa hushåll. På grund av det kommer många tittare att hoppa över en video om den är av låg kvalitet, så det är viktigt att du hänger med i produktionsvärdet som andra YouTubers lägger ut där.

Därmed inte sagt att du behöver köpa otroligt dyr utrustning – många YouTube-videor är filmade med bara en telefon. Se bara till att du ändrar videokvaliteten på din iPhone eller Android innan du trycker på inspelningsknappen.

  Hur man tjänar pengar med streaming (YouTube/Twitch/Facebook)

Använd uppmärksamhetsfångande detaljer

Det är viktigt att producera en bra video – men att fånga din publiks uppmärksamhet tidigt är det som drar dem till din kanal. Att skapa uppmärksammade miniatyrer och titlar är ett par sätt att göra just det.

När någon bläddrar genom YouTube och letar efter videor att titta på, är det mer sannolikt att de klickar på en tilltalande miniatyrbild än en som inte har så mycket till sig. Dessutom, om titeln kompletterar miniatyren och är lockande, har du ökat dina chanser att inte bara få fler visningar utan också fler prenumeranter.

Publicera regelbundet

Konsekvens är nyckeln när det kommer till inlägg på YouTube – särskilt om du vill nå 1 000 prenumeranter. Det låter dina följare veta att du är pålitlig, och det hjälper till att skapa en relation och gemenskap med dem också. Om du postar slumpmässigt finns det en chans att du kan avskräcka folk.

För att säkerställa att du publicerar regelbundet kan du alltid skapa en innehållskalender för dig själv. Det hjälper dig att hålla dig på rätt spår och ger dig vägledning om när du ska spela in, redigera och publicera innehåll.

Skapa YouTube Shorts

Även om YouTube Shorts inte ger dig mycket pengar när du får intäkter, är de bra för att få in prenumeranter. Använd dessa korta videor för att ge folk insikt i vilken typ av kanal du har, och de kommer att trycka på prenumerera-knappen innan de går vidare till nästa video.

Det finns flera enkla YouTube Short-idéer som du kan prova för att få folk intresserade av vad du har att erbjuda. Instruktionsvideor och videor med snabba tips brukar fungera ganska bra.

Lägg till en uppmaning till dina videor

Att lägga till en uppmaning till dina videor är särskilt viktigt eftersom det påminner folk om att, ja, vidta åtgärder. Detta kan komma i form av att du muntligen säger att du ska prenumerera på din kanal, att en animerad prenumerationsknapp dyker upp i din video och att du placerar en prenumerationsvattenstämpel genom YouTubes anpassningsalternativ.

  Hur man blockerar kanaler på YouTube

Ibland kommer en tittare att titta på din video och helt glömma bort att prenumerera på din kanal utan att inse det. Genom att lägga till en uppmaning gör du dem och dig själv en tjänst, så att de aldrig missar en video till.

Engagera dig med din publik

YouTubes algoritm kommer att pressa ut dina videor lite mer om den ser att tittarna aktivt engagerar sig i dina videor, som att lämna kommentarer och gilla-markeringar. Genom att delta i konversationen med din publik i kommentarsektionen lämnar du ett spår för algoritmen att plocka upp.

Dessutom kommer du att skapa en gemenskap. Använd den tiden till att fråga dina tittare vilken typ av videor de vill se från dig. Chansen är stor att andra potentiella prenumeranter också vill ha det de vill ha.

Om du är i en värld av innehållsskapande har du hört talas om SEO. Att använda rätt sökord och hashtags i dina titlar och beskrivningar kan bara hjälpa tittarna att hitta dina YouTube-videor.

För att se vilken typ av ord du ska använda, sök efter videor inom din nisch och se vad de framgångsrika videorna har i sina beskrivningar. Det betyder inte att du behöver kopiera dem, men att veta vilken typ av sökord som lockar tittare kan hjälpa dig att bli en framgångsrik YouTuber.

Ja, du har en YouTube-kanal, men sluta inte där – använd en annan social medieplattform för att korssälja dina videor. Att driva trafik från en plattform till en annan är ett populärt och kostnadseffektivt sätt att uppnå organisk tillväxt i sociala medier och få prenumeranter och visningar.

Om du till exempel har ett Instagram- eller TikTok-konto kan du lägga upp en förhandsvisning av din nyligen uppladdade YouTube-video och driva tittarna till YouTube med en uppmaning och en länk. Att marknadsföra din kanal på andra sociala medieplattformar hjälper dig inte bara att växa på YouTube, utan du kommer också att växa på de andra plattformarna.

  Så här ställer du in föräldrakontroll i YouTube Kids-appen

Var uppmärksam på YouTube Analytics

YouTube Analytics finns där av en anledning – för att hjälpa dig att växa din kanal. Inom analysen av varje video kan du se dina visningar, visningstimmar och antalet prenumeranter. Den visar dig också analysen av publikbehållande.

Detta är viktigt eftersom du kan se hur bra det går för en video baserat på andelen tittare som stannar kvar efter 30 sekunder eller om du fick fler prenumeranter än vanligt. Om så är fallet vet du att du kan skapa fler sådana videor.

Samarbeta med andra YouTubers

Finns det något bättre sätt att utveckla din kanal än att få kontakt med andra YouTubers som också gör samma sak som du? Du bör försöka hålla dig inom din nisch när du samarbetar, men det är inte nödvändigt. Huvudpoängen är att nå en ny publik, vilket kan hjälpa alla inblandade parter.

Det finns flera sätt att samarbeta med andra. Du kan göra en samarbetsvideo, oavsett om den är förinspelad eller till och med en live Q&A. Du kan också göra gästspel och korskampanjer.

Ha tålamod

Att ha tålamod med processen är förmodligen den svåraste delen av att nå 1 000 prenumeranter. Om du inte har riktigt tur och en av dina videor blir viral, måste du spela väntandet. I genomsnitt kan detta ta allt från åtta månader till två år.

Men varje ny prenumerant du får visar att din kanal har potential, så använd den för att ta dig till din första stora milstolpe.

Använd dessa tips för att få 1 000 prenumeranter på YouTube

Det kan tyckas vara mycket jobb att följa varje tips, men uppslutningen når ditt mål på 1 000 prenumeranter. Även de större YouTubers följer fortfarande många av dessa principer för att fortsätta växa sina kanaler.

I slutändan, om du ger din kanal din tid, energi och tålamod, kommer det att löna sig.