Hur du speglar din Android-telefon till en Chromebook

De flesta Chromebooks har inbyggt stöd för Google Play Butik. Men om din Chromebook är utfärdad av din skola, eller om du har installerat Chrome OS Flex på din enhet, får du inte tillgång till Play Butik och kan inte köra Android-appar. I den här situationen kan du spegla din Android-telefon till din Chromebook. På så sätt kan du inte bara se telefonens skärm på din Chromebook, utan du kan också interagera med Androids gränssnitt, appar och spel med hjälp av Chromebooks tangentbord och styrplatta. Hur coolt är inte det? Och om du har en kraftfull Chromebook kan du till och med spela Android-spel via skärmspegling eftersom latensen är mycket låg. Med det sagt, om du vill spegla din Android-telefonskärm till din Chromebook, följ stegen i vår guide nedan.

Spegla din Android-telefon till din Chromebook (2023)

Vi har inkluderat två metoder för att spegla din Android-telefon till en Chromebook. Den ena är en webbaserad lösning, medan den andra är en manuell metod som använder ett kommandoradsverktyg. Båda apparna låter dig interagera med din Android-telefon med lätthet. Men innan det, gå igenom det första avsnittet och se till att aktivera USB-felsökning på din Android-telefon.

Aktivera USB-felsökning på din Chromebook

Innan någonting måste du aktivera USB Debugging på din Android-telefon. För att göra det, följ stegen nedan:

1. Öppna Inställningar på din smartphone och gå till ”Om telefonen”. Tryck här på ”Byggnummer” 7 gånger i följd. På andra Android-skins måste du trycka på deras OS-version.

2. Detta aktiverar utvecklaralternativ på din Android-telefon. Gå nu över till ”System” eller ”Ytterligare inställningar” beroende på din Android-skal och öppna ”Utvecklaralternativ”. Scrolla nu ner och aktivera ”USB-felsökning”.

3. Gå vidare och anslut din Android-smarttelefon till en Chromebook via en USB-kabel och se till att välja ”Filöverföring” på din smartphone när popup-fönstret visas. Du kan byta USB-funktionalitet från meddelandecentret.

Spegla en Android-telefon till din Chromebook med Vysor

Det enklaste sättet att spegla din Android till en Chromebook är genom det webbaserade verktyget Vysor. Det är ganska enkelt att sätta upp och fungerar som en charm. Så här använder du den.

1. Följ först stegen ovan och aktivera USB Debugging på din Android-telefon. När du har gjort det ansluter du din smartphone till din Chromebook med en USB-kabel.

2. Öppna sedan Vysors webbapp på Chrome och klicka på ”Anslut USB-enhet”.

3. Här hittar du USB-anslutningen till din Android-smarttelefon i ett popup-fönster högst upp. Välj det och klicka på ”Anslut”.

Obs: Ibland visas inte USB-anslutningen. Testa i så fall att starta om din Chromebook eller flytta till den stabila kanalen om du är på Dev- eller Betakanalen.

4. När du är ansluten hittar du en ”Spela”-knapp bredvid ”Android-enheter”. Klicka på uppspelningsknappen.

5. Och voila! Skärmen på din Android-telefon kommer att speglas till din Chromebooks webbläsare. Nu kan du interagera med din Android-smarttelefon på din Chromebook och öppna appar, spel och mer.

Spegla en Android-telefon till din Chromebook med Scrcpy

För den andra metoden kommer vi att använda ett kommandoradsverktyg som heter scrcpy för att spegla en Android-telefonskärm till en Chromebook. Det är ett gratis verktyg med öppen källkod som låter dig visa och styra din Android-enhet från vilken skrivbordsmiljö som helst. Med allt detta sagt, här är stegen du måste följa.

1. För att spegla din Android-telefonskärm till din Chromebook måste du först konfigurera Linux på din Chromebook. Följ vår länkade guide för detaljerade instruktioner.

2. När Linux-behållaren är klar måste du installera ADB på din Chromebook genom att följa vår guide.

3. Följ nu det första avsnittet i den här artikeln och aktivera USB Debugging på din smartphone. Efter det ansluter du din Android-telefon till Chromebook för att se en aviseringspopup längst ned till höger. Klicka här på ”Anslut till Linux”.

4. Öppna nu terminalen på din Chromebook och kör kommandot nedan för att installera scrcpy. Detta gör att du kan spegla en Android-telefonskärm till din Chromebook.

sudo apt install scrcpy

5. Kör sedan kommandot nedan för att kontrollera anslutningen mellan din telefon och Chromebook. Du kommer att få ett popup-fönster på din smartphone, aktivera kryssrutan bredvid ”Tillåt alltid från den här datorn” och tryck sedan på ”Tillåt”.

adb devices

6. Den kommer att mata ut två enheter. Den ena är den inbyggda Android-emulatorn som driver Play Butik, och den andra är din Android-smarttelefon. Du måste använda din Android-smarttelefon för spegling, så kopiera identifierarsträngen bredvid din enhet. Jag har markerat den del du behöver kopiera.

7. Kör nu kommandot scrcpy på nedanstående sätt. Ersätt här identifieraren med värdet du kopierade på din Chromebook. Tryck sedan på Enter.

scrcpy -s identifier

8. Detta kommer omedelbart att spegla Android-skärmen på din Chromebook. Du kan nu navigera i smarttelefonen direkt från din Chromebook. Varsågod och interagera med valfri app, spela spel eller scrolla igenom Instagram Reels.

Android-skärmspegling på din Chromebook

Så det här är två enkla sätt som låter dig spegla din Android-telefon till din Chromebook. Som nämnts ovan är scrcpy ett av de mest kraftfulla verktygen för skärmspegling och dess låga latensförmåga låter dig interagera fullt ut med appar och spel. Men om du vill ha en enkel lösning som du kan använda i en webbläsare, föreslår vi att du använder Vysor. Hur som helst, det var allt för den här guiden. Om du letar efter ett sätt att ladda Android APK-filer på din Chromebook, har vi en detaljerad guide för dig. Och för att hitta de bästa Chromebook-apparna, gå till vår utvalda lista som är länkad här. Låt oss slutligen veta dina frågor i kommentarsfältet nedan.