Hur du skickar meddelanden till dig själv på WhatsApp

Spread the love

Det finns tillfällen då du stöter på meddelanden, memes, videor eller annan information i WhatsApp-konversation som du vill spara för senare användning. Du har möjlighet att stjärnmärka meddelanden för att bokmärka specifika meddelanden och besöka dem igen senare. Men de stjärnmärkta meddelandena kan snart bli röriga och kräva att du återvänder till gamla chattar. WhatsApp har erbjudit en annan lösning på detta under lång tid, men den har varit dold och inte lättillgänglig för alla. Och nu gör den Metaägda meddelandejätten funktionen ”meddelande själv” tillgänglig för alla användare, ett användbart tillägg till WhatsApps arsenal av funktioner. Om du har lagt märke till den här nya funktionen i kontaktfönstret eller vill lära dig ett enkelt sätt att spara anteckningar, foton eller mer, låt mig förklara hur du ”meddelar dig själv” på WhatsApp.

Hur du sms:ar dig själv på WhatsApp (2022)

Förutom den officiella metoden som introducerades av WhatsApp nyligen, har vi också inkluderat en lösning för att starta en konversation med dig själv i meddelandeappen. Som sagt, låt oss dyka direkt in.

Använd Message Yourself-funktionen på WhatsApp

För WhatsApp power-användare är funktionen för meddelande själv inte ny i sig. Alternativet att skicka meddelanden till ditt eget telefonnummer med hjälp av WhatsApp URL-länken har varit tillgängligt under längst tid. Men alla vill inte använda en URL för att börja använda funktionen, därför har företaget nu integrerat detsamma i sin meddelandeapp. Så här kan du hitta och använda meddelandefunktionen i WhatsApp på iPhone och Android:

  Hur man tar bort arkiverade chattar i WhatsApp

1. Öppna WhatsApp och klicka på knappen ”Ny chatt” längst ner till höger. I kontaktlistan hittar du ditt eget telefonnummer med etiketten ”Meddela dig själv”.

Obs: Du kan trycka på ditt kontaktnummer för att starta chatten, men gå vidare till nästa steg och följ processen så att du inte behöver se ditt telefonnummer i chattfönstret.

2. Detta är ett valfritt steg, men vi föreslår att du går till appen ”Kontakter” på din iPhone eller Android-telefon. Spara sedan ditt personliga telefonnummer på din enhet.

3. Om du sparar ditt telefonnummer kommer du att visa kontaktens namn i chatten ”meddelande själv”, vilket gör det lättare att hålla reda på detsamma. Du kan nu skicka texter till dig själv som påminnelser, att göra-listor eller dela filer på webben och mobilen med det här chattfönstret.

4. Dessutom, när du vill bevara några foton eller videor, tryck bara på ”vidarebefordra”-knappen bredvid media i ett chattfönster. Välj sedan chatten ”meddelande själv” från kontaktlistan i WhatsApp.

5. Och där har du det! Som du kan se här har jag använt chatten ”meddelande själv” för att dela skärmdumpar för artiklar med mig själv. Jag kan sedan komma åt dem via WhatsApp Web. Jag delar till och med med mig av viktiga idéer, mötesanteckningar och annan viktig information i detta chattfönster. Du kan till och med skicka röstanteckningar till dig själv i den här chatten.

Skapa en ensam WhatsApp-grupp för att skicka ett meddelande till dig själv

Även om meddelandet själv rullar ut till alla WhatsApp-användare över hela världen, kan du använda den här lösningen för att skapa en bokmärkschatt i meddelandeappen. Detta är ett välkänt hack som många människor har använt i flera år, så låt oss ta en titt på det:

  När WhatsApp blir hackad, här är vad du ska göra
 • Tryck först på knappen ”Ny chatt” längst ner till höger och välj sedan alternativet ”Ny grupp” på nästa sida.
 • 2. Lägg nu till en enda person i den här nya gruppen du skapar. Det kan vara vem som helst, en nära vän eller ditt sekundära nummer. Namnge sedan gruppen (jag döpte min grupp till sparade meddelanden, eftersom jag använder den för att bokmärka texter, foton och videor) och tryck på ”bocken” -knappen längst ner till höger.

  3. När din grupp har skapats, tryck på gruppens namn högst upp för att besöka dess inställningssida. På sidan med gruppinställningar hittar du en lista över deltagare. Här, tryck länge på namnet på den andra deltagaren förutom dig.

  4. Klicka sedan på ”Ta bort [participant name]”-alternativet i snabbmenyn som visas när du trycker länge på namnet. Tryck sedan på ”OK” i popup-fönstret för att bekräfta din åtgärd.

  5. Nu, som du kan märka i skärmdumparna nedan, är du den enda deltagaren i den här chatten. Du kan använda denna WhatsApp-gruppchatt utan några andra medlemmar för att skicka meddelanden till dig själv, spara memes, videor och mer.

  Jag använder i första hand bokmärkesgruppen för att dela foton, videor och andra viktiga saker på webben och mobilen med WhatsApp. Jag kan dela en bild på WhatsApp från min telefon och ladda ner den på en dator med WhatsApp Web. Ganska praktiskt, eller hur?

  Vanliga frågor om WhatsApp Message Yourself

  Kan du sms:a med dig själv i WhatsApp?

  Ja, du kan enkelt sms:a dig själv i WhatsApp med den nya funktionen ”Meddela dig själv” som introducerades i november 2022. Den låter dig starta en 1:1-konversation med dig själv för att spara meddelanden, foton/videor och mer.

    Hur man reagerar på WhatsApp-meddelanden med emoji

  Vad händer när du skickar meddelanden till dig själv på WhatsApp?

  Den nya meddelande själv-funktionen introducerad av WhatsApp skapar en 1:1-chatt med användaren och låter dem skicka texter, skapa listor, ställa in påminnelser och spara viktig information. WhatsApp säger att du kan använda chattfönstret ”meddelande själv” för att skicka röstanteckningar, foton, videor och annat innehåll till dig själv för bevarande.

  Skicka meddelande till dig själv för att spara texter på WhatsApp

  Så ja, det är allt du behöver veta om chattfunktionen ”meddelande själv” som lagts till i WhatsApp. Det ger dig ett dedikerat utrymme för att spara dina texter, foton och videor, ungefär som avsnittet med sparade meddelanden i de flesta andra meddelandeappar som Telegram, Slack och mer. Det är lätt att använda och erbjuder en möjlighet att säkert skriva ner idéer, kommande uppgifter och viktigt innehåll. Allt innehåll i chattmeddelanden är också sökbart, så att du enkelt kan hitta saker. Dessutom, medan du är här, lär dig hur WhatsApp-gemenskaper kan jämföras med grupper eller hur du använder WhatsApp på flera enheter. Som sagt, hur använder du WhatsApps meddelande själv-funktion? Berätta för oss i kommentarerna nedan.