Hur du säkerhetskopierar dina filer i REAPER för att säkerställa att du aldrig förlorar något arbete

Om du har lagt ner timmar på ditt ljudprojekt är det sista du behöver en katastrof som slösar din tid och ansträngning. Du kan vara förberedd genom att använda en god säkerhetskopieringsrutin från dag ett.

Den här guiden tar dig igenom en säker metod för att säkerhetskopiera dina REAPER-filer. Håll dina musikprojekt säkra och oroa dig aldrig för att förlora arbetet igen.

1. Skapa en säkerhetskopieringsmapp

Det första steget för att säkra dina REAPER-filer är att skapa en säkerhetskopieringsmapp. Medan REAPER automatiskt sparar ditt arbete i din projektmapp, kan det vara riskabelt att ha allt ditt arbete lagrat på en plats. Allt som krävs är en oavsiktlig radering eller ett hårdvarufel och ditt arbete kommer att gå förlorat.

För den här handledningen kommer vi att skapa backupmappen på skrivbordet, men du kan skapa mappen var som helst. Du kan använda en extern hårddisk genom att lagra alla dina musikfiler där. Lägg till en ny mapp och döp den till ”REAPER Backups.”

2. Aktivera Autospara

REAPERs automatiska sparfunktion är avgörande för att lagra uppdaterade versioner av dina ljudprojekt. Detta är särskilt användbart om du glömmer att spara ditt arbete med täta intervaller. För att aktivera den här funktionen måste du gå över till REAPERs inställningar. Använd genvägen Ctrl + P (Windows) eller Cmd + , (Mac).

Från sidofältet, tryck på fliken Projekt för att navigera till ditt projekts inställningar. För alla viktiga säkerhetskopieringsalternativ kommer vi att titta på inställningarna under rubriken Spara projekt. Se till att de två första kryssrutorna är förkryssade, som visas nedan.

Om du markerar den andra kryssrutan kan REAPER lagra en uppdaterad säkerhetskopia varje gång ditt projekt sparas. Den gör detta genom att tilldela den tidigare sparade versionen till backupfilen samtidigt som den senaste versionen sparas i din projektkatalog.

Under kryssrutorna ser du alternativet Varje X minut. Ange hur ofta du vill att ditt projekt ska sparas och välj ett alternativ från rullgardinsmenyn. Om du inte vill att spara filer ska avbryta inspelningen, välj alternativet när du inte spelar in i listan.

3. Direkt REAPER till din säkerhetskopieringsmapp

Med autospara aktiverat kan du nu dirigera REAPER till din säkerhetskopieringsmapp för att lagra uppdaterade versioner av dina projektfiler. Så här berättar du för REAPER var du ska spara säkerhetskopior:

 • Under alternativet för att spara automatiskt, markera rutan med titeln Spara till tidsstämplad fil i ytterligare katalog.
 • Tryck på Bläddra och välj din säkerhetskopieringsmapp för att lägga till filsökvägen.
 • Med dessa alternativ aktiverade kan REAPER nu spara den senaste versionen av ditt projekt som en säkerhetskopia. Om du inte har aktiverat Behåll flera versioner kommer REAPER att ersätta den gamla säkerhetskopian mot den senaste versionen av ditt projekt istället för att lagra flera säkerhetskopior.

  4. Åtkomst till dina säkerhetskopior

  Om en katastrof har inträffat och du har förlorat ett ljudprojekt kan du lita på din säkerhetskopia för att säkerställa att ingenting går förlorat. Även om det finns några sätt att återställa raderade filer på Windows och Mac, är det inte garanterat att dessa metoder fungerar, så säkerhetskopiering är det säkraste alternativet.

  Säkerhetskopieringsfiler har tillägget .rpp-bak, vilket skiljer dem från REAPERs vanliga filer, som har tillägget .rpp. Så här laddar du upp din säkerhetskopia:

 • Ladda REAPER och navigera till Arkiv-menyn.
 • Tryck på Öppna projekt.
 • Leta upp och dubbelklicka på säkerhetskopian från din säkerhetskopieringsmapp.
 • När du laddar en säkerhetskopia sparas den först, så det är viktigt att spara säkerhetskopian som ett vanligt REAPER-projekt innan du utför något arbete. Tryck på Ctrl + S (Windows) eller Cmd + S (Mac) för att öppna dialogrutan Spara. Välj en plats för att lagra .rpp-filen och tryck sedan på Spara.

  Säkerhetskopiera dina filer för att undvika att förlora arbete

  Efter att ha följt den här guiden har du ett säkert sätt att lagra säkerhetskopior för dina musikprojekt, så du behöver inte oroa dig för att förlora värdefullt arbete. Och tack vare REAPERs automatiska spara-funktion behöver du inte bekymra dig om att säkerhetskopiera filer manuellt.

  Vänta inte tills ett fel inträffar innan du börjar säkerhetskopiera dina musikfiler – förbind dig till en bra säkerhetskopieringsrutin nu och förvara dina filer säkra.