Hur du rengör dina Apple AirPods på ett säkert sätt

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Försök inte att rengöra dina AirPods eller AirPods Pro under rinnande vatten, eftersom de inte är vattentäta.
  • En mikrofiberduk är ett bra sätt att börja, men du behöver bomullspinnar för att ta bort öronvax från högtalargallren.
  • Att rengöra ditt AirPods-fodral är också viktigt för att se till att damm och skräp inte hindrar dina hörsnäckor från att laddas när du sätter i dem.

Apples glänsande vita AirPods och AirPods Pro kan bli smutsiga även med bara lite användning. Vi visar dig hur du rengör dina trådlösa öronsnäckor och deras fodral för att få dem att se helt nya ut igen.

Rengöring av dina AirPods eller AirPods Pro

Innan du börjar rengöra dina AirPods finns det en stor fråga att ta itu med: är AirPods vattentäta? Tyvärr, nej, AirPods är inte vattentäta. Och bara tredje generationens AirPods eller någon generation av AirPods Pro är vattentäta. Så oavsett vilken modell du har bör du använda lite eller inget vatten när du rengör öronsnäckorna och fodralet.

Tack och lov finns det många sätt att rengöra dina AirPods eller AirPods Pro utan att skada den känsliga elektroniken inuti.

Använd en mikrofiberduk

En mikrofiberduk är ett av de mest oumbärliga verktygen du kan ha när du rengör dina AirPods (eller i stort sett vilken elektronisk enhet som helst).

Brent Dirks/MakeUseOf

Du har förmodligen sett en av dem och kanske till och med har några runt huset. Om du inte gör det, se till att plocka upp en för att rengöra dina AirPods. Detta tvåpack med MagicFiber mikrofiber rengöringsdukar är ett bra sätt att börja.

Vetenskapen bakom mikrofiberdukar är enkel. Eftersom de är gjorda med tusentals små fibrer, kan duken absorbera och ta bort damm, olja, fingeravtryck, smuts och nästan allt annat som kan smutsa ner dina AirPods. Den kan göra allt detta utan att behöva några rengöringsprodukter eller ens vatten. Och tyget gör underverk utan att lämna efter sig ludd eller något annat.

Med en mikrofiberduk tar du varje AirPod i ena handen och torkar av den med mikrofiberduken. Tryck lite på trasan för att ta bort mer envisa fläckar.

Se till att ha mikrofiberduken runt. Det kommer att vara praktiskt för andra uppgifter runt huset: det är perfekt för att rengöra alla elektroniska skärmar, som en iPhone, iPad eller till och med en TV eller skrivbordsskärm.

Använd en liten mängd elektroniskt säkert rengöringsmedel

Om en mikrofiberduk inte kan rengöra dina AirPods eller AirPods Pro helt, överväg att skaffa ett rengöringsmedel som är säkert att använda med elektronik. WHOOSH är ett utmärkt giftfritt och luktfritt rengöringsmedel speciellt för elektronik. Det finns ingen alkohol eller ammoniak i formeln.

Det finns många olika startsatser tillgängliga. Detta WHOOSH Screen Cleaner Kit innehåller två flaskor med formel och tre mikrofiberdukar.

För att rengöra dina öronsnäckor, spraya lite av formulan på en av de medföljande dukarna – lite räcker långt här. Torka sedan av varje AirPod individuellt. När du rengör med WHOOSH, se till att undvika både mikrofon- och högtalargrillarna.

Rengöringen är också bra för att ge din annan elektronik (som en Apple Watch, iPhone, iPad och mer) en glans.

Ta en bomullspinne för att ta bort eventuellt öronvax

Brent Dirks/MakeUseOf

Om du regelbundet använder dina AirPods kommer du att märka att öronvax med tiden tenderar att samlas runt hörsnäckans öppning. På AirPods Pro samlas vax i den avtagbara öronspetsen. Utöver att det är grovt kan öronvax också försämra ljudkvaliteten från hörsnäckorna.

För att göra vax till ett problem från det förflutna på dina AirPods, ta en torr bomullstuss. Skjut den försiktigt runt högtalarnätet och ta bort eventuellt vax. Du kan också använda en bomullspinne för att rengöra mikrofonens nätöppning. För tuffare smuts och vaxborttagning, överväg att använda ett mjukt verktyg.

På AirPods Pro, lossa öronspetsen med ett lätt drag. Använd pinnen för att rengöra spetsens insida och utsida. Du kan också rengöra öronsnäckans mesh.

Något du till varje pris vill undvika är ett litet, vasst föremål som en tandpetare. Även om det kan se lockande ut att rensa ur öronvaxet, kan för mycket tryck göra att du av misstag sticker hål på AirPods eller AirPods Pro nätskydd och permanent skada öronsnäckan.

Använd ett AirPods rengöringskit

Full Circle Control Alt Clean Set erbjuder två olika sätt att rengöra dina AirPods. Ena änden av verktyget har en rund mjuk spets, perfekt för att rengöra runt nätgrillen på AirPods och lyfta ut eventuellt vax. På andra sidan finns en mjuk borste för AirPods eller AirPods Pro. I setet ingår även en mikrofiberduk.

Rengör ditt AirPods-fodral

Brent Dirks/MakeUseOf

Precis som med öronsnäckorna är AirPods eller AirPods Pro-fodralet tillverkat av samma vita material som lätt kan visa smuts, smuts och annat skräp vid daglig användning. Innan du tar dig an själva fallet, gå till botten och hitta Lightning- eller USB-C-porten. Se till att rengöra eventuellt skräp från porten med en mjuk, torr borste.

Även om du kanske vill sätta något annat (som en tandpetare) i laddningsporten för att rengöra den, bör du undvika att göra det. Det kan skada metallkontakterna och orsaka laddningsproblem på vägen.

Därefter är det dags att ta itu med själva laddningsfodralet. Använd en spray med WHOOSH på en mikrofiberduk och gå runt AirPods-fodralet för att torka rent. Se till att hålla dig borta från laddningsporten.

Överväg att använda ett AirPods skyddsfodral

Ett enkelt sätt att hålla ditt AirPods eller AirPods Pro-fodral rent är att köpa ett skyddsfodral. Att använda ett fodral ger flera fördelar. Förutom att skydda fodralet från smuts och kemiska element, kan det också säkra ditt fodral och öronsnäckor mot droppar och snurr under daglig användning.

Många erbjuder en karbinhake för att hålla fodralet säkert fäst i en handväska, ryggsäck eller liknande. Det är ett stort plus eftersom båda fallen är lätta att förlora på grund av sin lilla storlek. Kolla in några av de bästa tillbehören för att skydda dina AirPods från skador.

Med bara lite arbete och några enkla rengöringsprodukter kan du få dina AirPods att se lika orörda ut som på köpdagen. Och dessa enkla rengöringstips säkerställer att du inte skadar dina dyra öronsnäckor i processen.