Hur du överför din krypto från Robinhood till en säker plånbok

Robinhood erbjuder en fantastisk plattform för att börja investera i aktier och krypto, men den erbjuder inte samma fördelar som många andra kryptoplånböcker. Lyckligtvis är det en enkel process att överföra din krypto från Robinhood till en säker extern kryptoplånbok.

Hur man överför krypto från Robinhood till en säker plånbok

Innan du kan överföra krypton från Robinhood till en annan kryptoplånbok måste du verifiera din identitet, lägga till 2FA (tvåfaktorsautentisering) till ditt Robinhood-konto och fastställa adressen till din målplånbok.

1. Verifiera din identitet och lägg till 2FA

Robinhood kräver att användare verifierar sin identitet och lägger till 2FA till sitt konto innan de överför krypto till en extern plånbok. Dessa krav finns av flera skäl. Avgörande är att de säkerställer att din krypto inte överförs och stjäls på ett bedrägligt sätt. Du kan komma åt uppmaningen att verifiera din identitet genom att navigera till fliken Krypto, välja din kryptovaluta, klicka på rullgardinsmenyn längst till höger på sidan och välja Skicka och ta emot.

För verifiering begär Robinhood att du laddar upp ett foto på varje sida av ditt myndighetsutfärdade ID (som ditt pass eller körkort). Tyvärr kan det här steget vara laggt på många telefoner – du kan behöva göra några försök innan du får en bra bild. Verifieringen sker vanligtvis nästan omedelbart, men du kan behöva vänta i upp till fem arbetsdagar.

2FA är mycket enklare att lägga till på ditt Robinhood-konto. Du kan lägga till 2FA genom att navigera genom Konto > Inställningar > Säkerhet och integritet > Tvåfaktorsautentisering. Som ett minimum behöver du SMS-autentisering (men det finns många andra typer av 2FA). Utöver det kan du välja mellan enhetsgodkännanden (pushnotiser) och en Authenticator-app som din sekundära 2FA-metod.

Om du använder en autentiseringsapp sparar du dess reservkod för nödsituationer på flera ställen – om du tappar bort reservkoden för nödsituationer och din autentisering kanske du inte kan kringgå den!

2. Bestäm din plånboksadress

Därefter måste du hitta din mottagande kryptoplånboksadress (den säkra plånboken du vill skicka krypton till). Du kan vanligtvis hitta din plånboksadress under avsnittet Ta emot pengar, även om den exakta platsen kan variera beroende på plånboksapplikationen. Om du har en hårdvaruplånbok måste du koppla in den och komma åt gränssnittet för att hitta adressen.

3. Överför krypton från Robinhood

Nu när du har lagt till skydd till ditt konto och bestämt din plånboksadress är du redo att överföra din krypto. Logga in på ditt Robinhood-konto och klicka på fliken Krypto. Välj sedan den kryptovaluta som du vill överföra. Välj rullgardinsmenyn längst till höger på sidan och välj sedan Skicka och ta emot.

Flera uppmaningar visas. Välj den valuta du vill använda för att ange överföringsbeloppet (USD eller kryptoenheter) och ange hur mycket du vill skicka. Klistra sedan in din externa plånboksadress i rutan Skicka till. Slutligen, granska överföringen och bekräfta att du vill skicka din krypto. Du bör se krypton dyka upp i din externa plånbok inom bara några ögonblick.

Förstå Robinhood Crypto Limits

Robinhood tillämpar några gränser för ditt kryptokonto. Du kan bara överföra krypto för upp till 5 000 $ under en 24-timmarsperiod, med en gräns på upp till tio överföringar totalt. Om du använde Instant Purchase för att köpa din krypto, kan du behöva vänta på att transaktionen ska lösas innan du kan överföra den.

När det gäller avgifter tar Robinhood för närvarande inga avgifter för att överföra dina tokens. Du kan behöva betala små avgifter för att bearbeta blockchain-transaktionerna. Dessa avgifter benämns dock nätavgifter. Eventuella avgifter som dras av kommer att vara en nominell del av ditt totala saldo.

Förvara din krypto säkert

Jämfört med Robinhood erbjuder säkra plånböcker en hel del fördelar. De är packade med praktiska funktioner, lätta att komma åt och ger imponerande säkerhetsfunktioner. Om du vill förvara dina investeringar säkert är plånböcker för mjukvara eller hårdvara perfekta – och det tar bara några minuter att ladda dem med krypto med Robinhood.