Hur du namnger dina Smarthome-enheter för bättre röststyrning

Spread the love

Smarthomes är fortfarande inte särskilt smarta, och röstassistenter förstår dig inte riktigt. Utöver att använda grupper bör du namnge dina enheter noggrant för att undvika överlappning, svåra att komma ihåg namn och förvirring – både för dig och din röstassistent.

Liknande enhetsnamn introducerar kommandoförvirring

Har du någonsin bett Alexa eller Google att stänga av ljuset i vardagsrummet, bara för att upprepade gånger få frågan vilken vardagsrumsenhet du vill stänga av? Du kan försöka uttala dig bättre eller vara mer specifik, bara för att bli frustrerad eftersom Google och Alexa inte förstår vad du vill.

Vanligtvis är problemet du. Om du döpte ett smart uttag till ”studie”, en smart glödlampa för ”studie” och en smart switch för ”studie”, kommer din röstassistent inte att förstå vilken enhet den ska stänga av. Du kan lösa en del av detta genom att sätta upp grupper. Men det hjälper också om du följer några grundläggande regler när du namnger dina smarta enheter.

Dessutom, genom att namnge dina smarta enheter bra från början hjälper dig att undvika att behöva lära dig om de namnen när du tvingas ändra saker i efterhand.

Namn grupper efter rum eller ändamål

De viktigaste namnen för ditt smarta hem är namnen på dina grupper. Om du inte grupperar enheterna i ditt hus bör du vara det. Du kommer att åstadkomma mer med färre ord, och du kommer att ha mindre att komma ihåg. Både Google och Amazon har gjort det enkelt att skapa grupper, och ju tidigare du gör detta, desto bättre kommer du att få det.

  Mediaspelare med ett brett utbud av tillägg från tredje part

En bra strategi är att döpa dina grupper efter rummet där de befinner sig. En grupp för enheter i ditt vardagsrum ska heta Living Room, en grupp för din studie ska heta Study och så vidare. Undantaget är för grupper av saker som inte är bundna till ett specifikt rum. I så fall bör du använda deras syfte för namnet.

Till exempel, om alla dina julbelysningar är på smarta utomhusuttag, lägg dem sedan i en grupp som heter jul. Du kommer att säga till din röstassistent ”stäng av julen” när du vill styra gruppen.

Detta gäller även om enheter är i samma rum som andra enheter, men du vill styra dem separat. Till exempel kanske du har en lampa eller en förspänningslampa bakom din TV som du inte vill släcka tillsammans med de andra enheterna i rummet. I så fall lämnar du dessa enheter utanför huvudgruppen och lägger dem i sin egen grupp om du behöver.

Använd alltid unika namn för dina enheter

När du har grupper ur vägen är det dags att oroa sig för att namnge enheter. Det värsta du kan göra är att använda samma namn för olika enheter. Om du kallar en smart lampa och en smart strömbrytare ”studera”, kommer din röstassistent att bli förvirrad när du säger ”stäng av studien.” Den vet inte vilken enhet du menar.

  Var kan man se en dag i taget Säsong 4 (fullständig handledning)

Röstassistenter behöver något sätt att skilja mellan enheter. Du kan åstadkomma antingen genom att namnge enheter efter deras placering i rummet eller med namnet på rummet följt av ett nummer.

Namnge liknande enheter för deras placering i ett rum

Du bör namnge de flesta enheter efter deras fysiska plats i rummet. Speciellt gäller det smarta lampor, då du förmodligen har fler än en i ett rum. Om du har en smart lampa som heter ”eldstad” och en annan lampa som heter ”fönster”, har du större chans att komma ihåg deras unika namn. Detta är viktigast när du vill styra enskilda enheter, som ljuset ovanför eller tvärs över rummet från din TV.

Kom ihåg att när du styr enskilda enheter är det inte bara viktigt att din röstassistent förstår vilken smart sak du syftar på. Det är också viktigt att du enkelt kan komma ihåg vilket namn du ska använda.

Om du kan titta på en enhets plats och enkelt komma ihåg dess namn, kommer det att göra allt enklare. Om namnet på själva platsen inte fungerar kan du prova något som är kopplat till den platsen. Till exempel döpte vi ett ljus nära vårt hemunderhållningscenter till ”PlayStation” eftersom TV:n själv är röststyrd, men PlayStation är det inte. Det mer uppenbara namnet tas, men vi hittade fortfarande ett unikt namn för våra enheter.

  Google Photos vs Amazon Photos

Lägg till nummer när individuell kontroll är onödig

Ibland behöver man inte styra alla olika smarta saker i ett rum eller en grupp. Om du har tre taklampor i köket som styrs av en enda strömbrytare är det osannolikt att du någonsin kommer att tända bara en eller två med rösten. På samma sätt, om du har alla dina julbelysning utomhus på ett smart uttag, kommer du förmodligen inte att tända dem en efter en. Det bästa du kan göra är att namnge dem sekventiellt efter deras tillhörande grupp. För köksbelysning kan det vara Kök 1, Kök 2, Kök 3. För julbelysningen kan du döpa dem till jul 1, jul 2, jul 3 och så vidare.

Vid det sällsynta tillfället att du bara vill styra en enda smart enhet kan Google och Alexa fortfarande hantera detta. Huvudsyftet här är att identifiera enheterna lättare när du grupperar dem – efter det kommer du att styra dem med deras gruppnamn. Och du behöver inte lägga mycket tid på att tänka på ett unikt namn. Numret i namnet är fortfarande nödvändigt. Det undviker förvirringen av din röstassistent som frågar ”vilket kök menar du?”

Dessa enkla riktlinjer är ett kraftfullt sätt att få ditt smarta hem att fungera bättre. Röstassistenter har fortfarande problem med att förstå oss och kan snubbla. Vi människor är också ganska glömska. Dessa tips kommer att få din röstassistent att förstå dig bättre och hjälpa dig att komma ihåg de rätta sakerna att säga.