Hur du gör dina presentationer loopar i PowerPoint

Microsoft PowerPoint är redan ett användbart produktivitetsverktyg för att leverera bildspel och presentationer, men det är ännu mer mångsidigt än du kanske inser. PowerPoint erbjuder funktionen för dina presentationer att loopa så att bildspelet startar om direkt efter att det är slut. Läs vidare för att ta reda på hur du aktiverar detta i ditt projekt och varför en sådan funktion kan vara oerhört användbar i en mängd olika situationer.

Så här går du igenom dina presentationer i PowerPoint

När du gör din presentation som du vill att den ska ses är det relativt enkelt att ställa in ditt bildspel till loop. Det handlar främst om att ändra en enskild inställning i PowerPoint.

1. I menyfliksområdet högst upp i fönstret klickar du på Bildspel. Detta tar dig till en meny med alternativ för att visa och presentera ditt bildspel.

2. Klicka på Konfigurera bildspel i mitten av avsnittet Konfigurera. Den här knappen öppnar ett popup-fönster med detaljerade, avancerade inställningar för din presentation.

3. I fönstret Set Up Show klickar du på Loop kontinuerligt tills ’Esc’ i avsnittet Visa alternativ.

4. Klicka på OK för att tillämpa ändringen.

5. Förhandsgranska presentationen med knapparna Från början eller Från aktuell bild i menyfliksområdet för att se att loopningen fungerar.

Som du kanske märker när du förhandsgranskar bildspelet är det bara halva striden att aktivera inställningen. Även om presentationen återgår till den första bilden efter att ha visat den sista, fortsätter bilderna inte av sig själva. Om du vill att dina bilder ska gå i loop automatiskt måste du ställa in övergångar mellan varje bild.

Hur du automatiskt loopar dina PowerPoint-bilder

1. Välj den bild som du vill tillämpa övergången på om du inte redan har gjort det.

2. Klicka på Övergångar i menyfliksområdet. Detta öppnar upp en mängd olika alternativ för att lägga till animationer när du byter från en bild till nästa.

3. Välj en av övergångarna i avsnittet Övergång till denna bild att använda med den här bilden. Det finns en mängd olika övergångsalternativ tillgängliga, från det subtila till det flashiga.

Även om du kan spela med varje övergång till ditt hjärtas innehåll, är det inte nödvändigtvis nödvändigt; du kan hålla fast vid standardalternativet Ingen eller en enkel Tona om du vill.

4. Navigera till avsnittet Timing på höger sida av menyfliksområdet. För att automatisera din loop måste du ange när varje bild flyttas till nästa.

5. Under rubriken Avancerat bild klickar du på kryssrutan Efter: för att aktivera den.

6. Ställ in en tid (i minuter eller sekunder) genom att ange en i textrutan (för närvarande står ”00:00.00”) eller pilknapparna i närheten.

7. Upprepa denna process för de andra bilderna du har. Alternativt kan du klicka på Använd på alla för att ställa in den aktuella bildens övergångsinställningar för varje bild i presentationen.

8. När du har tillämpat de övergångar du vill ha kan du förhandsgranska presentationen igen med hjälp av knapparna Från början eller Från aktuell bild på fliken Bildspel på menyfliksområdet.

I förhandsgranskningen ser du att bilderna nu övergår automatiskt och slingan fungerar nu utan ytterligare interaktion. När du behöver lämna presentationen, tryck på Esc-tangenten (escape) för att återgå till det normala PowerPoint-fönstret.

Varför skulle du vilja spela en PowerPoint-presentation?

Det finns ett antal anledningar till varför du vill köra en PowerPoint-presentation i en loop, och därför är den här funktionen användbar på flera sätt.

Du kan skapa en kontinuerlig karusell av bilder för sammankomster med familj och vänner eller ett avkopplande bildspel med stränder i slutet av en stressig dag. Du kan använda den för att visa viktig information, som regler eller scheman, på konferenser eller kongresser.

Integrationen med de vanliga övergångstiderna möjliggör också specialiserade användningsfall där du kan behöva visa vissa bilder längre än andra. Den kan till exempel användas för att visa menypriser i en kiosk eller på en food truck eller för att erbjuda underhållning till personer som står i en lång kö.

Håll koll på dina färdigheter i PowerPoint-presentation

Att lära sig att loopa PowerPoint-presentationer är bara en av de många mindre uppmärksammade funktionerna i det mycket använda verktyget som kan ta dina bildspel till en ny nivå.

Funktioner som denna hjälper till att hålla PowerPoint till ett mångsidigt, populärt program byggt för en mängd olika presentationsbehov. Nu är det dags att använda dessa funktioner för dig.