Hur du återställer din iPhone-lösenord med dess gamla lösenord

Du behöver inte radera din iPhone eller iPad om du har glömt dess nya lösenord – förutsatt att du agerar snabbt.

Viktiga takeaways

  • I iOS 17 kan du tillfälligt använda ditt gamla lösenord för att låsa upp din enhet om du glömmer det nya.
  • Ange lösenordet felaktigt fem gånger, välj ”Glömt lösenord?” och ange det tidigare lösenordet för att ställa in ett nytt och låsa upp din iPhone.

Det finns ingen värre känsla än att glömma din iPhones lösenord kort efter att du ändrat den. Apple förstår detta, varför det ger användarna en kort period att återställa ett nytt lösenord med det gamla för att undvika att bli utelåst helt.

Använd det gamla lösenordet för att återställa din iPhones lösenord

Före iOS 17 innebar att glömma din iPhones lösenord att återställa iOS till dess fabrikstillstånd och återställa dina data från en säkerhetskopia som gjordes innan lösenordsändringen. Detta är inte bara en extremt tidskrävande process, utan du kan också förlora en del av dina värdefulla data om du inte regelbundet säkerhetskopierar din iPhone eller iPad.

Lyckligtvis, sedan lanseringen av iOS 17, låter Apple dig låsa upp din iPhone eller iPad och återställa ditt nyligen ändrade lösenord med ditt gamla lösenord.

Enhetens lösenord måste ha ändrats inom de senaste 72 timmarna för att du ska kunna återställa den med den gamla.

Förutsatt att du kommer ihåg ditt tidigare lösenord, och det inte har gått 72 timmar sedan du senast ändrade ditt lösenord, är det här vad du behöver göra:

  • Ange lösenordet felaktigt fem gånger tills du ser skärmen iPhone ej tillgänglig.
  • Tryck på Glömt lösenordet? alternativet i det nedre högra hörnet av skärmen.
  • Tryck nu på Ange föregående lösenord.
  • På nästa sida anger du ditt gamla lösenord. Du kommer att bli ombedd att ändra ditt lösenord omedelbart. Skriv in ditt nya lösenord och lås upp enheten.
  • Om du är säker på att du inte kommer att glömma ditt nyskapade lösenord eller tror att någon annan känner till ditt tidigare lösenord, kan du välja att upphöra med ditt tidigare lösenord. För att göra det, gå till Inställningar > Ansikts-ID och lösenord > Upphör tidigare lösenord nu > Upphör nu.

    Var medveten om att detta innebär att du inte längre kommer att kunna använda ditt tidigare lösenord för att låsa upp din iPhone eller iPad.

    Även om den här metoden låter dig komma åt din enhet om du har glömt ditt nyligen ändrade lösenord, är det till ingen nytta när respitperioden på 72 timmar är slut. Därför rekommenderar vi att du regelbundet säkerhetskopierar din iPhone eller iPad ifall du har fastnat i en situation där ditt enda alternativ är att återställa enheten till fabriksinställningarna.