Hur du använder Canvas magiska design för att förvandla dina idéer till verklighet

Förr i tiden var det bara grafiska designers som kunde skapa fantastiska mönster, men det har förändrats under åren. Vem som helst kan ta ett hugg på det tack vare plattformar som Canva och YouTube, såväl som artificiell intelligens.

Magic Design är Canvas svar på att hjälpa designnybörjare att skapa magi utan att det ska illa ut. Allt du behöver är en idé eller en utgångspunkt, som en bild, och du är igång. Lär dig hur du förvandlar dina idéer till verklighet med Canvas verktyg för magisk design.

Canvas Magic Design-verktyg använder AI för att förvandla idéer till verklighet och på så sätt snabba upp designprocessen. Du kan till exempel designa en bröllopsinbjudan genom att skriva in prompten ”Designa en svart slips bröllopsinbjudan för [bride] och [groom]”. Du kan också ladda upp en bild som utgångspunkt och Canva tar den därifrån.

Verktyget återger flera mönster, som du kan anpassa och leka med tills du är nöjd. Hela idén bakom Canva är att ge alla möjlighet att designa. Som ett AI-verktyg tar Magic Design det till en helt ny nivå.

Det gör att du kan lägga mindre tid på att ”skapa” dina mönster – som att överväga rätt typsnitt, färger och de bästa placeringarna för din text och dina objekt. Istället kan du fokusera på att finjustera dem för att säkerställa att de är precis vad du letar efter. Det bästa är att Canvas Magic Design-skapelser är skräddarsydda, så varje design blir unik.

Vem som helst kan använda Canvas Magic Design-verktyg, så länge de har en idé om vad de vill skapa. Det finns två sätt att skapa med Magic Design.

Ladda upp en bild eller video

Använd den här metoden om du vill designa något runt en befintlig mediefil.

Logga in på ditt Canva-konto och klicka på fliken Hem i sidofältet. Gå till Meet Magic Studio-sektionen och klicka på Ladda upp. Välj eller släpp dina filer och klicka på Lägg till i mall.

Överväg att lägga till en uppmaning för att hjälpa Magic Design att ge mer exakta resultat och minska mängden arbete som behövs från din sida. Beskriv vad du vill att den ska skapa med minst fem ord med hjälp av textrutan som tillhandahålls. Ju mer beskrivande du är, desto bättre. Canva genererar media baserat på ditt foto eller din video och uppmaning.

I mitt fall laddade jag upp en video och sa till Canva att ”skapa en YouTube-miniatyr om roliga föräldraögonblick.” Som du kan se är den första raden tillägnad mönster skapade med Magic Design.

Klicka på Alla filter ovanför avsnittet Magisk design och bläddra bland de olika kategorierna i sidofältet. Här kan du välja relevant målgrupp, ämne, mediekategori och mer. Om du har ett speciellt utseende och känsla i åtanke, gå till sektionerna Stil och Tema och gör dina val. Klicka på Använd när du är klar.

Du kommer att märka justeringar i din design baserat på dina val. Välj den bästa designen, klicka på Anpassa den här mallen och lägg till sista handen i redigeraren.

Är du osäker på var du ska gå härifrån? Vår översikt över Canvas editorsida för nybörjare kan hjälpa dig att komma igång.

Ange en prompt

Använd den här metoden om du inte har ett foto eller en video att använda som utgångspunkt.

På startsidan skriver du din idé i textrutan i avsnittet Meet Magic Studio. Verktyget kan ta ett tag att skapa dina mönster. Jag skrev in sökfrågan ”Instagram-inlägg om vikten av att hålla sig i form.” Nedan är designen skapad av Canva.

Klicka på Alla filter ovanför avsnittet Magisk design, gör dina val baserat på din vision och klicka på Använd. Se alla designalternativ och välj den du gillar bäst. Klicka på Anpassa den här mallen och lek med typsnitt och mer i redigeraren.

Har du glömt att ställa in dina designfärger i föregående avsnitt? Svettas inte; du kan ändra färgschemat för din Canva-design i redigeraren.

Användare på Canvas gratisplan är begränsade till 10 användningstokens för Magic Design, medan Canva Pro-användare kan använda verktyget utan begränsningar.

Skapa magi med Canva

Design behöver inte vara komplicerat. Canva gör det redan tillgängligt med mallar för att hjälpa nybörjare att komma igång. Men Magic Design tar det längre för att hjälpa dig att ge dina föreställda design liv. Om du kan tänka på det kan du förmodligen skapa det med Canvas Magic Design-verktyg.