Hur de fungerar och deras inverkan på nätverk

LinkedIn läskvitton har en inverkan på ditt nätverkande. Läs vidare för att veta vad och också förstå hur de fungerar.

Det första du förväntar dig efter att ha skickat en WhatsApp-text är två blå bockar. Varför? För det ger en garanti för att din text läses. Den här bloggen är ganska mycket relaterad till det för här ska vi prata om läskvitton på LinkedIn. LinkedIn är en mångsidig och affärsorienterad plattform.

Denna omfattande webbplats har mer än 930 miljoner användare. Dessa siffror är tillräckligt för att motivera dess popularitet och betydelse. LinkedIn förbättrar ständigt och lägger till nya funktioner som en professionell portal för en bättre användarupplevelse.

Läskvitton är en av de funktioner som LinkedIn gav sina användare. Det primära målet med den här funktionen är att förbättra meddelandeupplevelsen och göra nätverk enklare. Men alla kanske inte är bekanta med dess kraft. Så i den här bloggen hjälper vi dig att noggrant förstå LinkedIns läskvittonsfunktion och känna till dess fördelar och nackdelar.

Vikten av läskvitto i onlinekommunikation

Läskvitton har verkligen inneburit en revolution inom virtuell kommunikation. De flesta människor runt om i världen föredrar sms framför telefonsamtal. Textmeddelanden gör konversationen lätt och tillgänglig. Läskvitton har dessutom påverkat kommunikationen på nätet i stor utsträckning.

Det håller användarna uppdaterade med deras aktuella meddelandestatus. Läskvitton är som plåster vid vissa tidpunkter, särskilt när du har delat med dig av något brådskande eller väsentligt. Denna funktion låter avsändaren veta om mottagaren läser sina meddelanden eller inte. Följaktligen kan de vidta ytterligare åtgärder om det behövs.

Hur fungerar LinkedIn läskvitton?

Läskvitton är som standard aktiverade på LinkedIn. Hur LinkedIns läskvitton fungerar skiljer sig från andra sociala medier. Medan andra webbplatser på sociala medier visar dubbla bockar, blå bockar eller sett, har LinkedIn ett unikt koncept.

LinkedIn visar en grå bock när din text skickas till mottagaren. Andra personer kan se din miniprofilbild på höger sida av skärmen när du öppnar och läser direktmeddelandet.

Dessutom får användare också styra skrivindikatorn med läskvitton. Med andra ord, när du aktiverar läskvitton kan användarna se en skrivindikator när du sms:ar eller svarar. Medan å andra sidan, när du inaktiverar läskvitton, kan användarna varken veta om du läser deras text eller se en skrivindikator.

Det finns dock några undantag du måste känna till om LinkedIn läskvitton:

 • Även om dina LinkedIn-läskvitton är aktiverade är det inte tillämpligt förrän du accepterar en meddelandeförfrågan.
 • Linkedin visar läskvitton och skrivindikatorer endast för direktmeddelanden och inte för InMail-meddelanden.

Sammantaget är LinkedIns läskvitton enkla att förstå som andra webbplatser: den avgörande skillnaden och några förväntningar.

Slå på/av Läskvitton på LinkedIn

Utan tvekan är LinkedIn läskvitton en användbar funktion. Men det är inte för alla. Läskvitton ökar indirekt press att svara och det blir svårt att undvika särskilda meddelanden.

Lyckligtvis förstår LinkedIn användarens beteende. Därför kan du snabbt slå på och av den här funktionen. Här är stegen om du undrar hur du stänger av eller aktiverar LinkedIns läskvittonsfunktion.

Steg för att slå på/av Linkedin läskvitton på webben

Steg 1 – Logga in på ditt LinkedIn-konto i en webbläsare.

Steg 2 – Klicka på Mig högst upp på sidan.

Steg 3 – Välj nu Inställningar och sekretess.

Steg 4 – Klicka på ”Dataintegritet”.

Steg 5 – Välj sedan ”Läskvitton och skrivindikatorer” under Meddelandeupplevelse.

Steg 6 – Välj nu önskat alternativ.

Steg för att slå på/av LinkedIn läskvitton på telefonen

Steg 1 – Starta LinkedIn-appen och logga in om det behövs.

Steg 2 – Tryck på din profilikon i det övre vänstra hörnet.

Steg 3 – Välj ”Inställningar” och tryck på ”Datasekretess”.

Steg 4 – Nu, under Meddelandeupplevelse, välj ”Läskvitton och skrivindikatorer.”

Steg 5 – Använd reglaget för att göra önskade ändringar.

Inverkan av läskvitto

Läskvitton är avgörande för onlinekommunikation och nätverk, särskilt på plattformar som Linkedin. Som vi vet är LinkedIn en professionell portal. Som ett resultat blir det viktigt att förstå den motsatta personens beteende i meddelanden och läskvitton för att hjälpa.

Nätverk är avgörande för att växa och få ut det mesta av LinkedIn. Läskvitton hjälper dig att veta om din anslutning har läst din text och få värdefulla insikter om deras engagemang och intresse för dina meddelanden.

Läskvitton låter dig dessutom mäta dina anslutningars lyhördhet och låter dig göra förbättringar i uppföljningar och tillvägagångssätt. Även om läskvitton ger så mycket kraft åt användarna, har det fortfarande några nackdelar. Här är fördelarna och nackdelarna med att använda läskvitton.

Fördelar med läskvitton

 • Förbättrad kommunikation – Läskvitton ger bekräftelse i realtid när ett meddelande läses. Detta tillvägagångssätt hjälper dig att skapa effektiv kommunikation och minska antaganden.
 • Bättre nätverkande – Att veta att ditt meddelande har lästs låter dig känna deras intresse och bygga upp förtroende för att fortsätta med uppföljningar och skapa meningsfulla professionella relationer.
 • Uppföljningar i rätt tid – Med läskvitton kan du förstå dina kopplingar bättre. Som ett resultat kan du svara på deras texter snabbt, vilket ökar dina chanser att ta en chans.
 • Meddelandespårning – Läskvitton hjälper dig att spåra leveransen och läsa statusen för dina meddelanden. Det är värdefull insikt eftersom det hjälper dig att känna till effektiviteten i din uppsökande verksamhet och förbättra kommunikationsstrategier.
 • Professionell etikett – Du kan veta om en anslutning har läst ditt meddelande med läskvitton. Det hjälper dig att undvika onödiga uppföljningar, vilket förbättrar din professionella etikett.
 • Nackdelar med att använda läskvitto

 • Integritetsproblem – Ett fåtal användare kan känna sig obekväma med att veta att deras handlingar kan spåras. Följaktligen väcker det integritetsproblem och begränsar engagemang och meddelanden.
 • Tryck att svara – Läskvitton pressar mottagarna att svara snabbt, vilket kanske inte är möjligt för upptagna människor.
 • Feltolkning – Synlighet av läskvitton kan ge oro för den motsatta personen, eftersom texten läses, men de inte har fått något svar. Detta tillvägagångssätt medför risker för misstolkningar och missförstånd mellan två personer.
 • Brist på läskvitton från andra – Även om du har aktiverat läskvitton är det inte nödvändigt även om andra har det. Detta leder till ensidig kommunikation och potentiell frustration när du inte får samma bekräftelse.
 • Slutsats

  LinkedIn läskvitton är en typisk tidsbesparande funktion. Denna funktion hjälper dig att veta var du bör förbättra din kommunikation. Du kan förstå vem som är intresserad av att kommunicera och hur du får fler svar. Läskvitton hjälper dig att bygga mer genuina kontakter eftersom du kan följa upp och ignorera meddelanden baserat på dem.

  I den här bloggen diskuterade vi stegen för att aktivera och inaktivera LinkedIn för läskvittonsfunktionen, som utan tvekan kommer att hjälpa dig att förbättra din LinkedIn-resa.

  Kolla sedan in hur du döljer din LinkedIn-profil!