HOVERAir X1 recension: The Autonomous Flying Cameraman

Viktiga takeaways

  • HoverAir X1 är en lätt och bärbar drönare med anständig bild- och videokvalitet för personligt bruk.
  • Den erbjuder fem fotograferingslägen och trippelstabilisering för jämna och högkvalitativa bilder.
  • Drönaren har begränsad kamerakontroll, låg batteritid och inga hinder, men den är nybörjarvänlig och perfekt för snabba vlogg-ögonblick.

De HoverAir X1 är en hopfällbar, lätt enhet som kan startas från din handflata och manövreras med bara två knappar för att välja mellan dess olika autonoma flyglägen. Det är mycket praktiskt för dem som vill avstå från kalibreringar före flygning och få de där snabba vlogg-ögonblicken på språng.

Som en avvägning för sin ministorlek erbjuder Hoverair X1 inte den högsta bildkvaliteten, flygräckvidden eller flygtiden per batteri. Det är dock en nybörjarvänlig enhet som låter dig få sekundära bilder och videor utan en praktisk kameraoperatör.

HOVERAir X1

HoverAir X1 är en drönare för personligt bruk designad för att flyga autonomt för att fånga video och bilder. Den kan manövreras från endast två knappar eller tas över för manuell flygning i sin medföljande app. För ytterligare bekvämlighet erbjuder den en helt sluten design med säkerhetsskydd samtidigt som den är lätt och hopfällbar för enkel transport. Dessutom erbjuder dess fem fotograferingslägen videoalternativ på 2,7K (30FPS), 1080P (60 och 30FPS), eller 12MP-bilder att lagra på den interna 32GB-lagringen. Drönarkameran försöker få de bästa bilderna medan trippelstabilisering jämnar ut processen tillsammans med vindmotstånd på nivå fyra.

Märke HOVERAir

App Hover X1 App

Hastighet 7 m/s (15,6 mph) – Horisontell | 1,5 m/s (~3,3 mph) – Uppstigning/nedstigning

Vikt 125 g (0,28 lbs)

Räckvidd 98 fot (30 m)

Anslutningsmöjligheter Wi-Fi (2,4 GHz, 5,8 GHz)

Batteri 1050mAh

Mått 5 x 3,4 x 1,2 tum (127 x 86 x 31 mm) vikt / 5 x 5,7 x 1,2 tum (127 x 145 x 30 mm) ovikt

Videoupplösning 2,7K (30fps), 1080P (60fps), 1080P (30fps) HDR

Videoformat MP4

Live View Ja

Max vindhastighetsmotstånd nivå-4 (7,9 m/s)

First-Person View (FPV) Livevisning via appen

Bithastighet 32 ​​Mbps

Fördelar

  • Lätt och bärbar
  • Trippel stabilisering
  • Intelligenta flygbanor håller motivet lätt synligt
  • Palm lansering är enkel
  • Upptäcker när vindförhållandena är för flyktiga
  • Manuellt flygalternativ med livevisning via appen

Nackdelar

  • Låg batteritid (9 till 10 minuter)
  • Begränsad kamerakontroll
  • Inget hinder/kollisionsundvikande
  • Enstaka app- eller anslutningsfel

Inställning: Mestadels sömlös

James Hirtz / MakeUseOf

Efter att ha fällt ut och laddat batteriet till fullt, måste Hoverair X1 ansluta till Hover X1-appen. Detta säkerställer att du kan hämta de nödvändiga firmwareuppdateringarna, komma åt enhetens lagring och granska eventuella handledningar före flygning.

Appens guidade utbildning tar inte särskilt lång tid att slutföra, men du måste se till att varje steg registreras i appen för att undvika att behöva starta om drönaren och upprepa det för första gången. Detta kan inträffa om du oavsiktligt bryter ansiktet i nivå med drönarens kamera när du till exempel övar handflatan för första gången.

Design: Lätt och hopfällbar

James Hirtz / MakeUseOf

Som en minidrönare fälls HoverAir X1 ihop till cirka 5 x 3,4 x 1,2 tum (127 x 86 x 31 mm) och expanderar till 5,7 tum bred (145 mm) när den fälls ut. Drönarens handstorlek sammanfaller med dess vikt på 125 g (0,28 pund) med batteriet installerat, vilket gör den lämpad för antingen en ficka eller en liten resväska och håller den under viktkravet för FAA-registrering. Den helt inneslutna designen använder en robust och lätt elastisk plast för att hålla propellrarna extra säkra under transport eller om drönaren skulle råka knuffa för nära en trädgren.

James Hirtz / MakeUseOf

Utöver sin petita design kommer den främre LED-lampan att ändra färg och blinka för att indikera dess nuvarande status eller eventuella problem. Detta sammanfaller vanligtvis med ett röstmeddelande, så att du både kan bekräfta dina flyginställningar innan du skickar Hoverair X1 till himlen eller upptäcka ett liveproblem om du skulle ta bort blicken från drönaren.

För anslutning använder drönaren Wi-Fi 2,4 GHz eller 5,8 GHz; du ansluter direkt till Hover-drönarens Wi-Fi för att komma åt dess album. Det finns ingen lagringsexpansion, och drönaren kommer med 32 GB på enheten. Appen noterar ditt återstående utrymme.

Under flygning kan HoverAir X1 avgå cirka 98 fot (30 m) från användaren. Samtidigt når flyghastigheten 7 m/s (15,6 mph) medan den flyger horisontellt eller 1,5 m/s (3,3 mph) vid upp- och nedstigning.

James Hirtz / MakeUseOf

För att navigera använder HoverAir X1 VIO-positioneringssystemet snarare än någon GPS-navigering. Detta ger möjlighet att flyga inomhus också, förutsatt att tillräcklig belysning finns tillgänglig. Som en avvägning finns det ingen verklig undvikande av hinder, och du kommer bara att få en varning när drönaren hamnar i ett problematiskt scenario, så det är bäst att hålla ögonen på den.

För stabilisering använder HoverAir X1 ett trippelsystem som består av kardan, horisontell utjämning och elektronisk bildstabilisering (EIS). Detta kombineras med dess datorbaserade visionalgoritmer som är tänkta att hålla motivet i bild under dess intelligenta flyglägen.

Testar flygförhållanden

James Hirtz / MakeUseOf

Avsaknaden av fjärrkontroll kommer med några begränsningar. Under vissa förhållanden kommer HoverAir X1 helt enkelt inte att lyfta, så du behöver inte oroa dig för att några olycksscenarier dyker upp.

Om du flyger i otillräckligt ljus (under intervallet ≥15 lux), kommer HoverAir X1 att varna dig och inte lyfta. På samma sätt, om du tar ut HoverAir X1 en dag som överstiger dess vindmotstånd på nivå fyra (7,9 m/s), kommer den antingen att sakta ner flyghastigheten när den närmar sig vindhastighetströskeln eller avsluta flygningen och börja landa om drabbas av vindar som överstiger dess motstånd.

Ingen av säkerhetsåtgärderna är överkänsliga; det är ganska uppenbart när du ser Hoverair X1 bekämpa plötsliga vindar och korrigera sig själv. Trippelstabiliseringssystemet gör också sitt jobb; du kommer bara att märka kamerajitter om det verkligen överskrider normala vindtoleranser.

Även om det är bäst att flyga HoverAir X1 i behagligt väder, är det bra att den kan övervaka vissa förhållanden för nyare flygblad.

James Hirtz / MakeUseOf

Som en allmän åtgärd, om du håller Hover X1-appen öppen kan du se om några fel uppstår när du testar en ny miljö. I en nödsituation kan du också ta HoverAir X1 i luften och vända den för att stoppa flygningen om du inte säkert kan initiera ett landningskommando. Vanligtvis finns det inget behov av detta om inte drönaren är på väg att kollidera med sin omgivning eller om du är för slumpmässig när du flyger den inomhus.

James Hirtz / MakeUseOf

Innan du tar den på några längre fotografier är det bäst att verkligen få en känsla för miljön du kommer att arbeta i. Om du till exempel har HoverAir X1 som följer dig medan du cyklar eller springer, kan en skarp sväng leda den till ett hinder . Den helt inneslutna designen gör att den kan frigöra sig till en viss grad, men det är bäst att undvika hinderladdade områden eller hålla ett öga på det under actionbilder.

Provar olika flyglägen

James Hirtz / MakeUseOf

När du väl vet hur Hoverair X1 fungerar, vill du experimentera med dess fem primära flyglägen: sväva, följa, kretsa, fågelperspektiv och zooma ut. För nya flygblad håller Hover X1-appen också reda på antalet flygningar som utförs under varje läge och låser upp manuell kontroll endast efter ett visst antal lyckade flygningar.

Du kan använda telefonens mikrofon om du vill lägga till röst till dina flyg. När HoverAir börjar spela in video ser du en indikator på att ljud spelas in från din telefon. Snarare än en inställning ombord, är detta en allmän inställning som måste stängas av när du inte vill.

James Hirtz / MakeUseOf

När du provar lägena för första gången har Hover X1-appen säkrare inställningar för drönarens höjd, avstånd eller till och med rotationshastighet. Detta ger en inbyggd säker mätning för nyare användare som vill prova hur olika inställningar ser ut. Du måste justera inställningarna för att nå högre trösklar som den maximala höjden på 15 meter under vissa lägen. Om du fotograferar i vertikalt videoläge kommer du också att se Hoverair X1 låser vid 1080P (30 fps) för video. Det finns dock inte många inställningar för varje läge.

James Hirtz / MakeUseOf

Om du vill ha mer kontroll är det bättre för dig att använda liveförhandsgranskningen och manuell kontroll i appen. De förinställda lägena är beroende av att spåra ett mänskligt motiv och följa det mycket noga utan att använda GPS.

Detta gör HoverAir X1 bra på att fokusera på ett mänskligt motiv i olika miljöer. För att introducera andra ämnen måste de stanna i din närhet. För att fotografera husdjur och andra icke-mänskliga motiv behöver du full manuell kontroll.

Batterilivslängd: Mycket begränsad

James Hirtz / MakeUseOf

En nackdel med X1 är dess genomsnittliga flygtid. Som en avvägning för dess lägre vikt är dess installerade batterikapacitet endast 1050mAh; detta ger dig vanligtvis en drifttid på 11 minuter per batteri. Under mer stressiga flygförhållanden kommer du att se detta fall ner till cirka nio till tio minuter, till exempel under manuella flygningar med högre vindar eller mer komplexa flyglägen.

HoverAir erbjuder kombinationspaket som kommer med två eller tre batterier; eller så kan du bara köpa en till efter behov. Men om du får ett kombinationspaket kommer det också med en batteriladdningshub för att ladda flera batterier samtidigt.

James Hirtz / MakeUseOf

För laddningstider noterar HoverAir att för att nå full laddning tar det 35 minuter per batteri med laddningshubben, eller 55 minuter när du laddar direkt ombord på X1 via en USB-C-kabel. För att uppnå dessa laddningsintervall bör du åtminstone använda en PD 18W-adapter. Efter installationen kan du kontrollera den aktuella batterinivån genom att trycka på strömknappen på X1 eller ansluta till appen för en fullständig uppskattning av procent.

Laddningstiderna kommer också att variera beroende på vilken slutlig batteriladdning drönaren lämnades på. Beroende på om det är en lägesbaserad eller manuell flygning och aktuell höjd kan drönaren börja landa automatiskt med uppskattningsvis tre till fem procent kvar av sin batteritid.

Vid denna tidpunkt kommer X1 inte att flyga, och röstvarningen kommer att säga att den är för låg för att ta av, men du kan använda eventuellt kvarvarande batteri för att ladda ner bilder eller video från dess lagring på enheten.

Hover X1 App: Manuell kontroll, och inte mycket annat

På Hover X1-appens startskärm ser du några av videorna som laddats upp av andra användare tillsammans med dina egna inspelade ögonblick. Men du kommer förmodligen att vilja hoppa över till antingen Hover-knappen eller inställningarna.

Om din X1-drönare redan är påslagen och parad, kommer Hover X1-appen också att ansluta automatiskt till den. Du kan sedan snabbt komma åt dina flyginställningar, album eller aktivera ljudinspelning. Hover-fliken låter dig också hoppa in i ett smart förhandsgranskningsläge där du kort kan titta på de begränsade inställningarna för både foton och video. Dessutom kan du se de manuella kontrollerna för att få en uppfattning om hur de fungerar innan du genomför en direktflygning.

Om du inte är intresserad av manuell kontroll eller göra en omfattande ljudinspelning, kommer du förmodligen bara att använda appen för att justera inställningar eller ladda ner media.

Testar manuell styrning av HoverAir X1

James Hirtz / MakeUseOf

När du är redo att manuellt styra din X1, rekommenderas du att ta fart strax efter att du har aktiverat förhandsgranskningsläget, eftersom det laddar ur batteriet snabbt. Men innan dess vill du ställa in din kontroll vänd så att den fungerar antingen mot eller bort från dig. Under flygning är kontrollschemat lite udda, eftersom de virtuella pekplattorna staplas ovanpå varandra istället för att placeras bredvid varandra i ett mer typiskt kontrollerformat.

Om du är fokuserad på att kontrollera endast en rörelseaxel för ditt skott, är det här inte så stor sak. Men om du försöker kombinera kommandon på varje joystick kan det till en början kännas lite onaturligt. Samtidigt finns knapparna för justering av kardanvinkel och inspelning kvar på varje sida av joysticken på skärmen, med fotograferingslägen och inställningar tillgängliga överst.

James Hirtz / MakeUseOf

Under flygningen får du kritiska varningar om du når några tröskelvärden, såsom driftavstånd eller maximal höjd. Dessa kan ibland komma i vägen för vindvarningar, så om du flyger i mer potentiellt osmakligt väder kanske du vill flyga under de hårda gränserna för dess räckvidd för att undvika en extra varning.

James Hirtz / MakeUseOf

När du trycker på landknappen uppstår en liten fördröjning eftersom den stabiliserar sig innan dess nedstigning. Om du tänjer på batteriets gränser kommer X1 också automatiskt att landa tidigt för att säkerställa att den kan återvända säkert. För mer kontroll över X1 ger manuell flygning mest flexibilitet, men den har en brantare inlärningskurva.

Kan du flyga flera drönare?

James Hirtz / MakeUseOf

En av de mer strikta restriktionerna för HoverAir X1 är att dess intelligenta flygbana fokuserar på ett enda mål. För att kringgå detta och batterigränser kan du köpa en annan X1. Hover X1-appen kan dock bara ansluta till en drönare åt gången, så du måste planera runt detta eller starta den andra X1 manuellt.

James Hirtz / MakeUseOf

Om du försöker ta flera bilder på kort tid kan alternativet att utföra flera eller något olika lägesvariationer hjälpa till att diversifiera dina bilder utan mycket mer ansträngning. Om du behöver justera flyginställningarna kan du bara byta live-anslutning mellan de två drönarna i Hover X1-appen.

James Hirtz / MakeUseOf

När jag provade det här fanns det ingen övergång till flygvägen även när jag använde samma följningsläge samtidigt på ett ämne. Men det här var mer av en lycklig olycka, eftersom de inte kommunicerar med var och en eller undviker något hinder.

Kamera- och videokvalitet: Som förväntat

James Hirtz / MakeUseOf

Förutom batteritiden är bristen på kamerakontroll en begränsande faktor för HoverAir X1. För video kan du välja mellan 2,7K (30fps), 1080P (60fps) och 1080P (30fps), som alla kommer att sparas som en MP4. Bilderna är under tiden ännu mer begränsade, med alternativet för endast en enda bild eller seriebild i 4 000 x 3 000 pixlar (12 megapixel) JPEG-format. Kameran hanterar allt annat automatiskt, så det finns inget alternativ att ändra saker som ISO eller slutartider.

James Hirtz / MakeUseOf

Som man kan förvänta sig kan det automatiska kamerasystemet få bilder att se lite överbearbetade ut, men du kan fortfarande fånga mycket fina detaljer. Om ditt huvudsakliga mål för dina bilder är personligt bruk eller sociala medier, är detta mycket mindre av ett problem, men det är en avvägning igen med enkel användning.

James Hirtz / MakeUseOf

Sammantaget används HoverAir X1 idealiskt för sina spårningsmöjligheter på video. Om du använder den där, kommer du att få ut det mesta av den i kombination med dess portabilitet.

Ska du köpa HoverAir X1?

James Hirtz / MakeUseOf

HoverAir X1-specifikationerna ser mindre imponerande ut på papper än vad prislappen på 400 $ skulle antyda. Med ett ögonkast kommer du förmodligen att jämföra den med DJI Mini 2 SE för dess video- och fotografispecifikationer, och den presterar väldigt lika där. Den förlorar dock i form av flygprestanda med kortare batteritid, flygräckvidd och mindre vindmotstånd.

Istället skulle du välja HoverAir X1 främst för dess bekvämlighet. Vill du ha en drönare som du kan bära hela dagen utan att märka det och snabbt flyga inomhus och utomhus så vinner den där. Jämfört med DJI Mini 2 SE hittar du även förbättrad säkerhet med buren runt propellrarna.

Om du är villig att ge upp lite kontroll och makt, visar HoverAir X1 en otroligt förlåtande introduktion till en personlig drönare. Du behöver bara bestämma dig för om dess lilla fotavtryck passar dina fotograferingssituationer bäst.

HOVERAir X1

HoverAir X1 är en drönare för personligt bruk designad för att flyga autonomt för att fånga video och bilder. Den kan manövreras från endast två knappar eller tas över för manuell flygning i sin medföljande app. För ytterligare bekvämlighet erbjuder den en helt sluten design med säkerhetsskydd samtidigt som den är lätt och hopfällbar för enkel transport. Dessutom erbjuder dess fem fotograferingslägen videoalternativ på 2,7K (30FPS), 1080P (60 och 30FPS), eller 12MP-bilder att lagra på den interna 32GB-lagringen. Drönarkameran försöker få de bästa bilderna medan trippelstabilisering jämnar ut processen tillsammans med vindmotstånd på nivå fyra.

Märke HOVERAir

App Hover X1 App

Hastighet 7 m/s (15,6 mph) – Horisontell | 1,5 m/s (~3,3 mph) – Uppstigning/nedstigning

Vikt 125 g (0,28 lbs)

Räckvidd 98 fot (30 m)

Anslutningsmöjligheter Wi-Fi (2,4 GHz, 5,8 GHz)

Batteri 1050mAh

First-Person View (FPV) Livevisning via appen

Mått 5 x 3,4 x 1,2 tum (127 x 86 x 31 mm) vikt / 5 x 5,7 x 1,2 tum (127 x 145 x 30 mm) ovikt

Videoupplösning 2,7K (30fps), 1080P (60fps), 1080P (30fps) HDR

Videoformat MP4

Bithastighet 32 ​​Mbps

Live View Ja

Max vindhastighetsmotstånd nivå-4 (7,9 m/s)