Horizon ser till att videor alltid spelas in liggande på iOS

Jag ska börja det här inlägget med ett lite kontroversiellt uttalande: Apple, Google och Microsoft borde gå ihop mot … porträtt/vertikal video! Det är ett större användbarhetsproblem än du tror. Vertikal video är bra för konsumtion på moderna mobila bredbildsenheter, men det är en bokstavlig ”smärta i nacken” på stationära och bärbara datorer. Eftersom det är mycket obekvämt att justera bildskärmens orientering, har du inget annat val än att dra nacken i besvärliga vinklar under långa perioder för att se de där babyvideorna som farbror Grant skickar varannan vecka.

Jag har ännu inte hittat någon som medvetet föredrar vertikal video framför horisontell som ett designbeslut. Den genomsnittliga användaren kan inte lita på ett sådant beslut, eftersom porträttvideo bara stör andra, eftersom videon delas runt. Människor föredrar horisontell bredbildsvideo eftersom det är så våra ögon är designade för att se på saker. Cinema har utvecklats från 4:3-video till 16:9, 2.21:1 och liknande under de senaste 3-4 decennierna av just denna anledning!

Trots att allt är för horisontella videor ser jag inte smartphonetillverkare som tar bort vertikalt videostöd från sina mobila operativsystem. Teamet på ”Evil Window Dog” kände möjligheter här, och har därför kommit med en snygg app som heter Horizon. Appen kommer att se till att din video förblir bredbildshorisontell hela tiden genom att på ett smart sätt beskära icke-väsentliga delar.

Vänster: Rotera och skala. Höger: Bara rotera.

Horizon kommer med två inspelningslägen – ’Rotate & scale’ och ’Just rotate’. Den förstnämnda skalar dynamiskt det beskurna områdets video när du ändrar enhetens orientering, vilket resulterar i bredare men lite skakiga videor. Den senare väljer statiskt en beskärningsstorlek, vilket dramatiskt minskar betraktningsvinklarna men ger mer stabil video.

iPhone 5 och senare stöder upp till 1080p, medan 4S och äldre bara får upp till 720p.

Du slipper i alla fall porträttfilmer. Att välja mellan de två är en fråga om preferens.

Du kan också kombinera ett ”inaktiverat” läge med 720p HD-upplösning om du, som jag, tycker att Apple begränsar appen Camera till 1080p Full HD-videor som obekvämt på grund av litet lagringsutrymme. Du kan naturligtvis välja VGA-upplösning också!

Utöver detta stöder Horizon även filter, olika bildförhållanden, justerbara videokvaliteter och autofokus + autoexponeringslås.

Även om jag säkerställer att mina videor alltid spelas in horisontellt, ser jag fortfarande Horizon som en utmärkt, dedikerad videoinspelningsapp som är värd din uppmärksamhet – om du ogillar den överdrivna enkelheten hos den vanliga kameraappen.

Horizon är tillgänglig för $0,99 på App Store.

Installera Horizon från App Store

Var noga med att låta oss veta vad du tycker om Horizon genom att lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.