Har iPhone 15 eSIM? Här är vad du bör veta

Sedan lanseringen av iPhone 15 och iPhone 15 Pro-modellerna är det många som letar efter att lägga vantarna på en. Liksom iPhone 14 är iPhone 15-serien som säljs i USA endast eSIM, vilket innebär att den inte använder ett fysiskt SIM-kort.

Även om detta är förvirrande för vissa, är det faktiskt lättare att aktivera. Så om du vill veta mer om eSIM och hur det fungerar på iPhone 15 och iPhone 15 Pro är vi här för att hjälpa dig.

Vad är eSIM på iPhone 15?

Till skillnad från ett fysiskt SIM-kort är eSIM ett virtuellt SIM-kort som du installerar på din enhet. Istället för att sätta ett fysiskt SIM-kort i din telefon kommer din operatör att ge dig en eSIM-kod. Du skannar helt enkelt den koden för att aktivera eSIM på din iPhone.

Din telefon kommer automatiskt att vara på det nya nätverket när du gör detta. Detta är också praktiskt för internationella resenärer, eftersom iPhone 15 är dubbel eSIM-kompatibel. Så du kan ha flera operatörer från olika länder för att säkerställa att du har den bästa servicen.

Så här aktiverar du eSIM på din iPhone 15

Om du ställer in din iPhone 15 och inte har använt eSIM tidigare är det ganska enkelt att göra. De flesta större amerikanska nätverk stöder eSIM, och många mindre operatörer gör det också.

För att aktivera eSIM på din iPhone 15, gå till Inställningar > Mobil > Lägg till eSIM. Om du redan har eSIM på din nuvarande iPhone, kanske du kan använda Apples eSIM Quick Transfer-funktion för att överföra tjänsten från din gamla iPhone till din nya.

Men om du har använt eSIM på en Android-enhet eller om din operatör inte stöder eSIM Quick Transfer, kan du behöva konfigurera ett nytt eSIM från början eller kontakta din operatör för andra alternativ.

Om du inte har en aktuell enhet som använder eSIM kan du skanna en QR-kod från din operatör (kontakta din operatör för att få en). När du har skannat den här koden börjar eSIM-inställningsprocessen på din iPhone.

iPhone 15 fortsätter att vara endast eSIM

Precis som iPhone 14-sortimentet är iPhone 15-modellerna som säljs i USA endast eSIM, och det är troligt att alla framtida iPhones också kommer att vara det. Även om det kan låta ovanligt för vissa, är eSIM faktiskt mycket bättre än att använda ett fysiskt SIM-kort.

Till att börja med behöver du inte vänta på en med posten. Du kan också lägga till flera virtuella SIM-kort till samma enhet, vilket är praktiskt för internationella resenärer. Tidigare måste du använda ett telefonkort eller ha en telefon med dubbla SIM-kort.