Här är några säkerhetsförbättringar i Android 5.0 Lollipop

Det ryktades att Android Lollipop skulle rulla ut den 3 november 2014. De nya Nexus-enheterna är nu tillgängliga och de som lägger vantarna på en kommer att vara bland de första att använda det stabila Lollipop OS. Android-uppdateringar är inte som iOS-uppdateringar; de rullas ut under långa tidsperioder som är månader långa, och de görs inte universellt tillgängliga för alla enheter som kör Android. Många enhetsägare kommer att vänta avsevärt länge på att en uppdatering blir tillgänglig. Detta är givet när du bestämmer dig för att använda Android men med Lollipop finns det mer spänning och förväntan kring den här utgåvan och du kanske undrar varför den här uppdateringen, av alla andra, är en så stor sak. Det kortaste svaret vi kan ge dig är Säkerhet. Android Lollipop är stor på det och vi beskriver precis vad de nya säkerhetsfunktionerna är.

Skadlig programvara, spam, informationsstöld, bakdörrar till vår information och annonser i vårt meddelandecenter är bara några av anledningarna till att människor undviker Android. Standardargumentet är att Android inte är säkert och du vet aldrig när en app kan börja stjäla din information. iOS-användare gillar att ta upp sandboxing för att förklara varför iOS-appar kan stjäla information ofta omedvetna om att Android verkligen gör sandbox-appar. Med Android Lollipop är säkerheten nu ett huvudproblem och de har lånat lite från iOS i detta avseende; säkerhet är mycket enklare och aktiverad som standard.

Security Enhanced Linux (SELinux) är en kärnmodul som begränsar vilken information en app kan komma åt vilket begränsar sårbarheter i en app. Denna modul fanns i tidigare versioner av Android men med Lollipop har den implementerats på en djupare kärnnivå vilket gör den betydligt mer effektiv. Alla appar kommer att krävas för att upprätthålla SELinux så de nya säkerhetsåtgärderna är inte bara på OS-sidan, utvecklare kommer att tvingas följa det.

Enhetskryptering har varit möjligt på Android ett bra tag, men det var aldrig aktiverat som standard, och inte heller blev användare aktivt medvetna om att alternativet fanns. Du kan räkna upp detta till att användare bara väljer att vara lat eller okunnig, men i slutändan handlar det om komprometterad data och ingen ska behöva leta för hårt efter ett sätt att säkra sin enhet. Med Android Lollipop, när användare sätter på enheter för första gången, kommer de att uppmanas att aktivera kryptering. Innan. den måste lokaliseras och aktiveras från appen Inställningar

Smart Lock-skärmar som låser upp i närvaro av ihopparade enheter låter dig hoppa över att ange ett lösenord. Många användare ställer inte in ett lösenord av något slag eftersom det är besvärligt att låsa upp en enhet när du kontrollerar din enhet väldigt ofta. Den här funktionen är byggd för att ta bort besväret. Din telefon kommer att kunna identifiera att det är du baserat på att andra kända enheter som du äger finns i närheten. Funktionen kommer förmodligen att fungera bäst om du para ihop enheten med en bärbar Android-enhet.

Kill Switch är både ett fantastiskt nytt tillägg och ett lagkrav från och med 2014. Den måste aktiveras manuellt på enheten, men när det är gjort kan du använda Google Device Manager och fjärrrensa enheten ren.

Android Lollipop är att Google är mer proaktivt när det gäller att skydda dataförlust och/eller stöld. Den identifierade stulna enheter som den främsta orsaken till att data stjäls och du kan se att förutom den nya säkerhetsmodulen är de andra tre funktionerna mer inriktade på att förhindra stöld av denna typ.