Har Apple Music raderat ditt bibliotek? Tips för när musiken försvinner

Apple Music är ett utmärkt verktyg för att njuta av ditt musikbibliotek på alla Apple-enheter. Med möjligheten att streama nya favoriter och njuta av gamla klassiker på alla enheter, kommer ett uppdaterat och korrekt synkroniserat Apple Music-bibliotek att hålla soundtracket till ditt liv flytande sömlöst.

Om du, som många användare, upplever att låtar saknas från ditt Apple Music-bibliotek, kolla in följande tips för att komma tillbaka till musiken.

1. Synkronisera om ditt bibliotek

Trots att det finns ett hälsosamt musikbibliotek tillgängligt på Apple Music-strömningstjänsten är dess synksystem långt ifrån perfekt. Apple Music-synkronisering över alla en användares enheter är starkt beroende av iCloud. Detta kan resultera i en perfekt storm av problem, allt från att Apple tar bort all din musik till tomma spellistor och dubbletter av låtar.

Ett felaktigt musikbibliotek är vanligast när du först registrerar dig för Apple Music, särskilt när du aktiverar iCloud Music Library, som låter dig bygga ett bibliotek med strömmande musik som förblir synkroniserat mellan alla Apple-enheter. Till sin natur skannar Apple ditt musikbibliotek, ersätter så kallade ”kända” låtar med länkar till sina egna versioner och laddar upp allt det inte känner till till sina servrar.

Om du har aktiverat iCloud-musikbiblioteket och plötsligt har filer försvunnit från din iOS-enhet som en iPhone eller iPad, förutsatt att du inte bara kan lägga till dem igen från Apples musikbibliotek, då kan du helt enkelt synkronisera om på en dator.

Följ dessa steg för att synkronisera om ditt Apple Music-bibliotek:

 • Säkerställ en bra internetanslutning med din enhet.
 • I Apple Music-appen väljer du Konto.
 • Välj Sök efter tillgängliga nedladdningar.
 • Om du blir ombedd anger du ditt Apple-ID och lösenord.
 • Köp som inte redan finns på din enhet kommer att laddas ned automatiskt.
 • 2. Ladda ner specifika titlar som du saknar

  Om du upptäcker att du saknar ett nyligen köpt på en av dina streamingenheter kan du åtgärda problemet genom att använda den enheten för att ladda ner innehållet direkt. Detta görs enkelt via Apple Music-appen.

  För att ladda ner en specifik titel, följ dessa steg:

 • Öppna Apple Music-appen på din enhet.
 • Välj iTunes Store i det vänstra sidofältet.
 • Klicka på Köpt till höger i iTunes-fönstret.
 • Klicka på ikonen Ladda ner moln på innehållet du vill ladda ner.
 • 3. Kontrollera om Apple upplever ett problem

  Om du upplever en isolerad instans av att ditt Apple Music-bibliotek inte fungerar korrekt, kan det vara ett plattformsomfattande problem. Av den anledningen, försök att kontrollera om Apple Music-plattformen fungerar korrekt genom Apples systemstatus sida.

  4. Andra felsökningsalternativ

  Om du har låtit din Apple Music-prenumeration glida och därför saknar tidigare bibliotek eller kurerade spellistor, finns det några felsökningstips som du kan försöka få åtkomst till innehållet:

  • Se till att du har rätt inställningar för Apple Music aktiverade. För att säkerställa att ditt bibliotek är inställt på synkronisering, gå till menyn Inställningar och aktivera synkronisering.
  • Se till att du använder den senaste versionen av Apple Music. För att göra detta, leta efter programuppdateringar under fliken Allmänt på din Apple-enhet.
  • Kontrollera enhetens tillgängliga lagringsutrymme. Om din musik inte synkroniseras korrekt kan det bero på otillräckligt utrymme på din valda enhet.
  • Kontrollera alla andra enheter, som en Mac eller Windows-dator som kör iTunes, för en kopia av ditt gamla bibliotek. Du kan behöva kopiera den manuellt, och du kanske vill överväga att inaktivera enhetens internetanslutning för att stoppa oönskade uppdateringar.
  • Om du har delat några spellistor med vänner, be dem om en länk till den spellistan (finns under dela-knappen på iOS-enheter eller genom att högerklicka på en dator). Genom att göra det kan du få åtkomst och kopiera spellistan till din önskade enhet.
  • Om allt har försvunnit, kontrollera dina Följda artister under dina kontoinställningar. Som standard följer Apple Music alla artister som du lägger till i din samling, och alla låtar du lägger till i spellistor läggs också till i din samling. Om du inte har bråkat med dessa inställningar kan du ha en lista över alla artister som du någonsin lagt till i ditt bibliotek eller en spellista som kan hjälpa dig att spåra album och låtar igen.
  • Om allt annat misslyckas, överväg att kontakta Apple. Bege dig till Apple Support och ordna så att de ringer eller chattar med dig för att se om de kan hjälpa dig att återställa ditt innehåll.

  Säkerhetskopiera ditt iCloud-musikbibliotek

  Det har förekommit några otäcka rapporter om användare som stöter på ett problem där Apple Music har tagit bort filer från deras huvudbibliotek utan tillstånd. Enligt Apple bör originalfiler inte påverkas av deras policy för skanning, komprimering och ersättning.

  Ett utmärkt sätt att se till att du underhåller din nedladdade musik är att säkerhetskopiera din enhet regelbundet. I slutändan är det bästa sättet att få tillbaka dina värdefulla förlustfria filer, flera års metadata, sällsynta inspelningar, musik du har arbetat med själv och till och med röstmemon genom att återställa en säkerhetskopia.

  Det är bäst att aldrig anta att din data lagras säkert i molnet, och anta inte att innehållet alltid kommer att finnas där heller. Tjänster som Spotify, Netflix och Apple Music kan ta bort innehåll när som helst utan förvarning och i fallet med iCloud Music Library, förstöra många år av låtar som du har samlat in och antagit säkra. Lyckligtvis finns det ett sätt att säkerhetskopiera ditt bibliotek med hjälp av ett tredjepartsverktyg.

  Frigör din musik är en plattformsoberoende app för att migrera musik mellan tjänster, inklusive Apple Music. En av dess bästa funktioner är möjligheten att exportera ditt bibliotek till en .CSV-fil (kommaseparerad värde). Naturligtvis är det också möjligt att återställa ett bibliotek med en sådan fil, något du kan behöva göra om allt går fel.

  Ju mer regelbundet du säkerhetskopierar ditt bibliotek, desto bättre. Eftersom dessa .CSV-filer bara är text (ingen faktisk musik säkerhetskopieras, bara instruktioner för att den ska kunna hitta låtarna i framtiden), tar de knappt upp något utrymme alls. Du behöver bara betala för tjänsten en gång, och om du någonsin bestämmer dig för att hoppa till Google Music eller Spotify kan du använda den för att göra det också.

  Gå tillbaka till att njuta av din musik

  Har dessa tips hjälpt dig? Kommer du att säkerhetskopiera ditt Apple Music-bibliotek i framtiden? Har du stött på några problem med Apple Music som du vill ha hjälp med att lösa? Även om vi bara kan göra så mycket, försöker vi gärna svara på dina frågor. Gå tillbaka till att strömma dina favoritlåtar genom att felsöka ditt Apple Music-bibliotek.