Hantera din försäljningspipeline med dessa 10 bästa försäljningsprogram

Att hantera försäljningspipelines effektivt kan hjälpa dig att organisera din försäljningsprocess effektivt, fatta bättre beslut och registrera mer vinster.

Det har blivit nödvändigt i dagens affärsscenarier där konkurrensen är högre än någonsin. För närvarande behöver du en fantastisk försäljningsstrategi som kan locka fler leads och konvertera dem snabbt.

Det finns många steg i en försäljningsprocess, från att generera leads och ta kontakt till att bygga en repo, avsluta affären och följa upp. Alla dessa kräver effektiv planering för att hjälpa representanterna att avsluta affärerna snabbt och göra kundens resa smidig.

Istället för att hantera allt manuellt, kan du ge ditt team möjligheter med säljpipeline-programvara för att hjälpa dem att hantera alla processer effektivt. Det kan effektivisera processen för hela teamet, få dem att fungera bättre och hjälpa dig att mäta mätvärden exakt för att förstå din affärstillväxt.

Här är en snabb sammanfattning av den bästa försäljningspipeline-mjukvaran jag kommer att diskutera nedan.

programvara

Anmärkningsvärda funktioner

Läs mer

Försäljningspipelinekontroll, automation, AI-insikter, mobil åtkomst

Freshsales

AI-driven försäljningspipelinehantering, visuell transaktionsspårning, anpassningsbara pipelines

Behåll

CRM-synkronisering, automatisering, prestandaspårning

HubSpot

CRM för säljledning, kontaktintegration

Zendesk Sälj

Försäljnings-CRM, pipelinehantering, produktivitetshöjning

Flexibel försäljningspipeline, identifiering av flaskhalsar

Bitrix24

Gratis CRM, automatiserade processer, analyser, mobilsupport

Koppar

Anpassningsbara pipelines, spårning i realtid, kvothantering

Riktigt enkla system

Spårning av försäljningsmöjligheter, prognoser, användarbehörigheter

Kapsel

Visuell försäljningstratt, prognoser, statistik, automation

Här är allt om försäljningspipelines och varför du behöver programvara för försäljningspipeline.

Vad är en försäljningspipeline?

En försäljningspipeline hänvisar till en visuell representation av möjligheter som visar var dina potentiella köpare befinner sig i din försäljningsprocess när de går igenom olika stadier under köpet.

Den visar hur många leads du har och hur många av dem som är kvalificerade eller potentiella köpare. Det låter också säljare förstå vilka affärer som är mer värdefulla att fokusera på.

Dessutom kan den visa sannolikheten för hur många försäljningar du sannolikt kommer att göra under ett specifikt år, månad eller vecka. Det är ett utmärkt sätt att utvärdera ditt säljteams resultat, hantera potentiella kunder effektivt och förstå hur ditt företag presterar.

Försäljningspipelines är nästan lika för olika sektorer. I allmänhet är försäljningspipelines välorganiserade och visualiserade i en horisontell stapel eller tratt och indelade i olika stadier av en organisations försäljningsprocess. De potentiella kunderna flyttas från ett led till ett annat i säljprocessen, från första kontakten till när affären avslutas.

Etapper i en försäljningspipeline

 • Prospektering: Det hjälper dig att hitta den potentiella köparen som behöver din produkt eller tjänst. Det kan göras genom ett leadgenereringsteam, nedladdningsbart innehåll, intresserade kunder som tar kontakt, kalla leads eller sociala medier.
 • Kontakt: Det innebär att en säljare tar kontakt med potentiella kunder via ett telefonsamtal, sociala medier, e-post eller sms för första gången för att förstå om de är intresserade i realtid.
 • Kvalificering: Det handlar om att separera potentiella potentiella kunder som kan vara bättre lämpade för din produkt eller tjänst. Detta kritiska skede kräver att du analyserar kunderna utifrån interaktion, intresse, köpstämning, budget etc.
 • Vårda leads: Innan du funderar på att avsluta försäljningen, försök att bygga en relation och vårda den genom att engagera sig i deras inlägg på sociala medier, lyssna på deras problem och svara och dela värdefulla insikter för att lösa deras problem.
 • Stängning: Om prospekten är redo att köpa, är affären förseglad av dina reps. Och om de fortfarande har tid att bestämma sig, följ upp.
 • Uppföljning: Följ upp dina potentiella kunder för att förstå deras nuvarande köpstatus. Det hjälper också till att bygga relationer.

Vilken roll spelar det i en försäljningsstrategi?

En försäljningspipeline representerar hela resan för en köpare, från en lead till att bli kund.

 • Det hjälper dig att förstå var dina erbjudanden, pengar, ansträngning och andra faktorer finns vid någon punkt i försäljningsprocessen.
 • Det ger ekonomisk statistik för att visa potentiella affärer som sannolikt kommer att konvertera.
 • Du kan se resultatet för ditt team och säljare och utvärdera om de mår bra eller behöver lite utbildning eller boost.
 • Det indikerar värdefulla affärer som kan avslutas, vilket hjälper dig att förutsäga intäkter ungefär för en månad eller ett år.

Vad är Sales Pipeline Software?

Mjukvaran som hjälper dig att organisera hela din försäljningsprocess, från generering av potentiella kunder till att avsluta affärer och följa upp, kallas för försäljningspipeline-mjukvara.

Det ger en tydlig bild av din försäljningspipeline genom att spåra varje steg, hantera möjligheter, övervaka processen och låta dig förstå nästa steg. Det kan också utvärdera dina affärer, förutsäga försäljning och hjälpa dig att mäta teamets prestation.

Mjukvara för försäljningspipeline hjälper dig att hålla dig informerad om dina leads, vilket gör att ditt team kan kontakta eller följa upp potentiella kunder, skapa dagliga uppgifter och genomföra möten. Alla dessa hjälper dig att fatta bättre beslut och uppskatta kassaflöden.

Funktioner i Sales Pipeline Software

 • Lead management innebär att generera, vårda, poängsätta och kvalificera leads för att hjälpa dig att prioritera dem bättre och fokusera dina ansträngningar därefter.
 • Kontakthantering för att lagra och se uppdaterad kontaktinformation för potentiella kunder för att hjälpa till att nå ut till dem snabbt via samtal, e-post, sms eller sociala handtag.
 • Analys och rapportering för att få realtidsstatistik och informera dina chefer och team om deras prestationer.
 • Automatisering för att spara och ansträngningar genom att skicka e-post, datainmatning och schemalägga möten
 • Mallar är färdiga försäljningspipelines som du direkt kan använda om du inte vet hur man designar en.
 • Integrationer för att ansluta till andra användbara verktyg som dina team använder, som appar för sociala medier, e-post, dokument, säkerhetssystem och mer

Vilka är fördelarna med att använda Sales Pipeline Software?

Effektiv försäljningsledningsledning

Att använda programvaran hjälper dig att hantera eller organisera alla processer i varje steg av din pipeline med effektivitet. Du kan förstå antalet potentiella kunder, kvalificerade potentiella kunder och var de är i pipelinen och automatisera sändning av e-post, schemaläggning av möten, etc., för att spara tid på att utföra repetitiva uppgifter och minimera mänskliga fel.

Bättre beslutsfattande

Med alla insikter framför dig om din försäljningspipeline, potentiella kunder, konverteringar och uppföljningar kan du förstå vart din försäljning och verksamhet är på väg. Det hjälper dig att fatta bättre affärsbeslut.

Mer vinster

Du kan förstå vilka leads som är potentiella eller kalla, behöver följa upp mer och hur intresserade de är av att göra köpet. Detta kommer att hjälpa dig att flytta ditt fokus i rätt riktning och ta de nödvändiga stegen. Det leder till fler konverteringar, potentiella kunder och generering av intäkter.

Att känna till kundernas förväntningar och beteende

Genom att spåra mätvärden och konversationer kan du bättre förstå dina kunder. Det hjälper dig att bli bekant med deras köpvanor och förbättra dina produkter för att möta deras krav. Det kommer också att förutsäga dina intäkter så att du kan mäta din tillväxt och affärsframgång.

Så, här är några av de bästa mjukvarorna för försäljningspipeline som erbjuder alla ovanstående fördelar.

Pipedrive

Styr dina försäljningsprocesser med Pipedrive för att driva din försäljningspipeline. Det kan hjälpa dig att locka fler potentiella kunder med anpassade webbformulär och chatbots och spåra kontakthistorik, e-postmeddelanden och samtal för att få en fullständig inblick i schemat. Istället för att arbeta hårt, automatisera administrativa uppgifter och få kunskap från artificiell intelligens.

Ta en djupgående bild av de anpassade mätvärdena för att mäta prestanda mot dina fördefinierade mål och få fullständig insyn i ditt företag och känna till data.

Du kan också styra din försäljningspipeline via en mobil enhet och integrera Pipedrive med dina affärsverktyg för att öka ditt arbete.

Pipedrive är alltid där för att påminna dig för nästa aktivitet att automatisera vissa processer så att du kan koppla av. Få all data i ett enda fönster och ange nya kontakter och erbjudanden på din mobil eller dator.

Med en mobil enhet kommer du att kunna spara samtalsaktiviteter, känna till klienternas listor, schemalägga aktiviteter, göra anteckningar under möten eller samtal, ta en bild för att lagra under avtal eller affär och mer.

Importera, uppdatera och lägg enkelt till Google-kontakter från Pipedrive och skriv eller skicka e-post. Du kan också spåra varje aktivitet för att identifiera en rimlig möjlighet till förbättring.

Kontrollera dessutom aktiviteten som ger fler konverteringar och se vilken affär som ligger närmast en försäljning. Det hjälper dig också att förstå konverteringsfrekvensen i varje steg av affären.

Ställ in enkla försäljningsprocesser för $12,50/månad och ta en 14-dagars GRATIS provperiod utan något kreditkort.

Freshsales

Freshworks är en ledande molnbaserad mjukvarusvit som erbjuder lösningar för kundsupport, försäljning och marknadsföring, servicedesk och många fler.

Freshsales är en av dess produktsviter som handlar om försäljning och marknadsföring. De fantastiska nyheterna med Freshsales Sales Pipeline Management är att säljteam kan spåra affärer och generera nya intäkter snabbare än någonsin genom att använda AI-drivna insikter.

Denna robusta programvara låter dig se hela försäljningspipelinen för att fatta intelligenta beslut när du hanterar varje affär. Freshsales, som ligger ovanpå avancerad spårning och hantering av prospekt som en del av dess väsentliga funktioner, stöder en intuitiv layout som gör det möjligt att förstå alla dina affärer på ett ögonblick genom att tillhandahålla en sammanfattning, tillsammans med sofistikerade prognosfunktioner som drivs av artificiell intelligens.

Dess automatiska triggers ser till att inga uppföljningar missas som varje steg behöver, samtidigt som de ger dig fullständig transparens när det gäller att hålla reda på artisternas prestationsstatistik som framtida förutsägelser eller teamengagemangsstatus. Därför har du de nödvändiga resurserna för att framgångsrikt gå uppför stegen varje gång.

Plattformens andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar end-to-end-affärshantering, där alla uppgifter innebär att visualisera och spåra alla affärer på ett ställe, enkelt anpassa pipelines, optimera försäljningsprocesser och vinna fler affärer så att du kan koncentrera dig på att sälja.

Plattformen kommer att göra dig till en professionell säljchef som låter dina affärer genereras automatiskt, bifogar olika produkter för flexibilitet och snabbt drar och släpper dem uppför försäljningspipen.

Programvaran ger en 14-dagars provperiod. Efteråt erbjuder den tre utgåvor för att uppgradera till premium för fler extra funktioner. Det finns också gratisutgåvan tillgänglig som upp till 3 användare delar.

Behåll

Stäng fler potentiella kunder med korrekt säljpipelinehantering med Keap. Använd dess dra-och-släpp-försäljningspipeline för att stänga och flytta affärer snabbare och veta varje affärs status på ett enda ställe. Istället för att använda kalkylblad, håll dig organiserad med Keap Management-verktyget för att spara mycket tid.

Hantera nya leads, få en överblick över hela processen, skapa anpassningsbara pipelines och synka med Keaps CRM för att omvandla leads till affärer automatiskt. Du kan också använda en anpassningsbar instrumentpanel för att spåra dina potentiella kunder och hålla dig på toppen tills du kommer med rean.

Utlösa automatiserade uppgifter och följ upp för att hantera nya potentiella kunder via försäljningstratten och få ordentliga insikter i försäljningsresultatet tillsammans med pipelineanalyser.

Du kommer också att få rapporter för den genomsnittliga affärens varaktighet, affäromvandlingar per etapp, den genomsnittliga tiden, prognoser för affärens intäkter och mer. Spara upp till 10 timmar varje vecka och maximera din försäljningsprocess.

Välj kontakter från 500 till 25 000 för $79/månad för en användare ($30 vardera för ytterligare användare). Eller prova Keap GRATIS i 14 dagar utan att ge kreditkortsinformation och få funktioner som CRM, e-postmarknadsföring, lead capture, enkel automatisering, möten, mobilapp, affärslinje, automatiska textmeddelanden, betalningar och fakturering.

HubSpot

Undvik att din försäljning glider genom stolarna i din försäljningspipeline; hantera alla dina affärer med HubSpot CRM med lätthet.

Du kan lägga till nya erbjudanden eller kontaktuppgifter direkt från CRM och spara timmar med den senaste informationen. Det kommer att förhindra manuell datainmatning och spara tid som du kan använda för att skicka e-post, ringa telefonsamtal etc.

Oavsett om du kommer igång eller redan har etablerad försäljning, gör HubSpots mjukvara för pipelinehantering ditt arbete och låter dig skapa din idealiska process. Utan hjälp av ett IT-team kan du enkelt redigera, ta bort och lägga till avtalsegenskaper och stadier för att tilldela uppgifter.

Fokusera på de affärer som betyder mest i ditt företag genom att ta full kontroll över din försäljning. Du kan få fullständig synlighet av teamet och individuella prestationer från försäljningsinstrumentpanelen genom att kontrollera framstegen mot kvoten och aktiviteterna.

Identifiera problemet med potentiella intäkter och ta ett möte med dina team för att utföra rätt operation för att ta rätt affärer. Med detta CRM kan du hantera leads, kontakter, pipeline och företagsinsikter, spåra e-postmeddelanden, integrera Outlook, Gmail och mycket mer.

Få allt du behöver med HubSpot för $45/månad för att fånga fler potentiella kunder och förvandla dem till kunder. Den innehåller 1000 marknadsföringskontakter och fler funktioner.

Zendesk Sälj

Konvertera potentiella kunder snabbare med Zendesk Sell sales CRM och maximera produktivitet, intäkter och pipelinesynlighet för säljteamen. Från massiva att-göra-listor till att hantera kundernas förväntningar, ditt säljteam gör mycket arbete.

Ge dem kraft med Zendesk Sell för att förenkla saker och fatta datadrivna beslut, leverera en bättre upplevelse till din kund och öka produktiviteten.

Hantera och bygg din pipeline i linje med ditt företag, schemalägg möten, skicka e-postmeddelanden, se transaktionshistorik och ring enkelt. Du kan också hålla ett öga på försäljningspipelinen för att behålla fokus på högvärdiga leads. Dessutom kommer den med ett integrerat verktyg som ger ett fullständigt sammanhang på en enda plats.

Gruppera och filtrera dina potentiella kunder i realtid för att behålla fokus på de största möjligheterna. Zendesk Sell tillhandahåller öppna och rika API:er för att enkelt anslutas till teknikstacken. Du kan få fullständig insyn i försäljningsprocesser från planering till att analysera och skapa dina rapporter med anpassningsbara instrumentpaneler.

Få Zendesk Sell från 19 USD/användare/månad (om de faktureras årligen) och ta en GRATIS provperiod.

Säljare

Bygg din egen flexibla och robusta försäljningspipeline för att spåra, organisera och attrahera fler affärer med Salesmates pipelinehanteringsprogram.

Det skulle erbjuda mer fokus och tydlighet i försäljningspipen genom att eliminera gissningar, skapa flera försäljningar, känna till hälsostatus, automatisera uppgifter och skapa en rolig drag-drop och enkel försäljningsupplevelse.

Krossa din försäljningskvot med höga och heta erbjudanden och kontrollera den aktuella bilden av försäljningspipeline. Du kan hitta flaskhalsar och åtgärda dem snabbt med pipelinevyn och veta vilka affärer som behöver omedelbart åtgärdas på grund av försenade aktiviteter.

Allt kommer att vara precis framför dig så att du snabbt kan skicka ett e-postmeddelande, ringa ett samtal, slutföra en aktivitet, uppdatera erbjudandena och lägga till en anteckning. IT förhindrar dig från tråkig manuell datainmatning och automatiserar uppgifter så att du kan locka fler potentiella kunder via webbformulär.

Dela och filtrera all data för att automatiskt engagera och rikta in rätt erbjudanden och spåra samtal, möten, sms och e-postmeddelanden. Möjliggör dessutom ett säkert samarbete och fördelar ansvaret mellan ditt team. Med hjälp av mobilappen kan du spåra och hantera affärer var som helst och när som helst.

Ta en 15-dagars GRATIS provperiod på Salesmate.

Bitrix24

Få gratis Bitrix24:s CRM-system tillsammans med verktyg för hantering av försäljningspipeline kopplade till CRM för att tillhandahålla avancerad analys. Det enda du behöver göra är att definiera försäljningsprocesser, affärer och potentiella kunder, och resten görs automatiskt.

Du kommer att få information om vinstförhållandet för att veta hur många leads som konverteras till kunder. Det låter dig identifiera flaskhalsar genom pipelineanalys och förbättra den därefter. Du hittar också gratis mallar för fakturering, offert och försäljningsstadier.

Med mobilappen får du fullständigt stöd för CRM var som helst. Det ger obegränsad historikdata och klientdatabas, tidslinjen för interaktioner, försäljningstratt, gratis integration och mycket mer. Öka chefernas färdigheter och dina prognosbeslut och spåra nyckeltal för att bygga effektiva tekniker och strategier.

Få dessutom fler potentiella kunder genom att bädda in webbformulär på din webbplats. Använd instrumentpaneler och anpassade rapporter för att förbättra försäljningstratten och teamaktiviteter och få en fullständig bild av agentaktivitetsrapporter, förväntade försäljningsrapporter, leadskällor och obetalda fakturor.

Dessutom erbjuder den grundläggande funktioner som 5 GB onlinelagring, ett kontaktcenter, e-postmarknadsföring, anpassade fält, fakturor, offerter, en plattform som är värd för dig själv, integrationer, etc., allt GRATIS.

Koppar

Koppar programvara för pipelinehantering gör ditt arbete enkelt att spåra, effektivisera och organisera din försäljning med anpassningsbara alternativ. Du kan skapa obegränsade drag-drop pipelines, spåra pipelines hälsa visuellt, hantera ditt team var som helst och få synlighet i realtid.

Copper hjälper dig i alla steg av försäljningsprocesser och låter dig spåra, visa, sortera och filtrera aktiviteter i realtid så att du aldrig missar några affärer.

Med Copper kan du påbörja dina uppgifter och utföra åtgärder inom några minuter, få en snabb visuell översikt över din försäljningsprocess och borra i varje affär för att övervaka ditt företags hälsa.

Ta emot varningar automatiskt om rekommendationer och nya uppgifter för att fokusera på att förbättra pipelinevärdet och hastigheten. Dessutom visar pipelinerapporterna och instrumentpanelerna de aktuella affärernas typ, status och belopp.

Du kan också hantera din kvot genom att analysera försäljningshastighet, genomsnittlig dealstorlek och pipelinevärde. Det hjälper till att identifiera problemen och övervaka framstegen för att veta var du är och när du kommer att träffa numret.

Ta en provkörning på 14 dagar GRATIS och se hur Copper kan vara till stor nytta. Välj ett grundläggande abonnemang för 25 USD/användare/månad för 3 platser och få fullständig Google Workspace-integration.

Riktigt enkla system

Spåra och hantera varje försäljningsmöjlighet i varje steg av försäljningsprocesser för att avsluta din affär framgångsrikt Riktigt enkla system.

Det låter dig prioritera varje affär och tilldela den till dina säljteam därefter. Med sitt intuitiva CRM-system kan du enkelt skapa korrekta prognoser och bygga fakturering och offerter för att slippa byta mellan system.

Ställ in användarbehörighet och säkerhetsnivåer för ditt team för att styra vem som kommer åt din data. Du kan se försäljningspipelinen i en enda vy och borra djupt för att få hela bilden. Skapa dessutom dina inställningar för att definiera varje steg i försäljningsprocessen och lägg till så många steg du vill.

Det är GRATIS för alltid för upp till 2 användare. Om du är ett litet team kan du gå med en plan på $14/användare/månad för att njuta av funktionerna.

Kapsel

Få en sammanfattning av vad som händer med varje tillfälle, var de är i pipelinen och vad du ska göra härnäst med hjälp av Kapselförsäljningspipeline. Spåra varje försäljningstillfälle, hantera den med den visuella försäljningstratten och skräddarsy varje process med flera pipelines.

Capsule låter dig skapa en prognos för din försäljning baserat på möjligheten och sannolikhetsvärdet. Du kan också se statistik om försäljningspipeline, sammanfattningar och framtida försäljningsprognoser på en enda tydlig instrumentpanel och kontrollera omvandlingsfrekvensen under det senaste året. Dessutom kan du se vilka taggar som vanligtvis används för en möjlighet.

Du kommer att få verktyg som försäljningspipelines, pipeline-instrumentpaneler, visuella pipelines, möjlighetsfiltrering och mer. Automatisera en rad uppgifter för att spara mycket tid och fokusera på de viktigare sakerna.

Använd dessutom kalendervyn för att se dina uppgifter i en månads- eller veckovy och övervaka varje försäljningscykel för att förstå din verksamhet bättre och fatta rätt beslut vid rätt tidpunkt.

Välj en professionell plan för $18/användare/månad för 50 000 kontakter, 10 GB lagringsutrymme, premium Google Workspace och Microsoft 365. Du kommer också att få premiumintegrationer, inklusive Quickbooks, Zapier, MailChimp, Xero och mer. Ta en 30 dagars GRATIS provperiod för att veta mer.

Slutsats 👇

Jag hoppas att ovanstående information om försäljningspipelines hjälper dig att hantera din försäljningsprocess bättre. Så välj ett mjukvaruverktyg för försäljningspipeline baserat på din budget och dina krav för att locka fler potentiella kunder och omvandla dem till kunder.

Du kanske också är intresserad av CRM-lösningar för ditt företag.